Blog

Implementăm cel mai complex program de tip ERP din lume

 

 

Trăim ”vremuri interesante” pe piața tâmplăriei din România. Acest an financiar reprezentând o serie de schimbari si modificari fără precedent. Avem nevoie de rădăcini puternice pentru a trece cu bine peste astfel de schimbări. În cazul nostru aceste rădăcini sunt date de relatiile puternice pe care le-am clădit de-a lungul timpului cu fiecare dintre partenerii noștri, și de atenția și dedicația față de clienți. Aceste elemente vor continua să ne impulsioneze, astfel încât povestea să meargă mai departe  pe drumul pe care îl avem de parcurs.

 

Având în permanență grija de a îmbunătăți calitatea proceselor, produselor și serviciilor noastre, începând cu luna Mai, demarăm unul dintre cele mai importante proiecte ale companiei. Este vorba de implementarea SAP, cel mai complex program de tip ERP din lume, destinat managementului integrat al tuturor proceselor și operațiunilor din companie.

 

Noutăți pentru parteneri, odată cu implementarea SAP, din luna Mai:

 

  • La importul comenzii din WinArhi în SAP se verifică dacă partenerul are facturi cu scadența depășită (restanțe) în sold. Scadența depășită sau existența unui sold va genera blocarea comenzii (aceasta este importata în SAP, dar intra într-un status „blocat”). Colegii de la Credit Control vor lua legatura cu partenerii și vor putea debloca manual comenzile în funcție de plățile efectuate.
  • Proforma se va emite de către Departamentul Financiar, dupa ce se vor aplica toate discounturile aferente politicii de preț din SAP.
  • Se emite factura fiscală de avans pentru fiecare proforma emisă. Suma care se va trece pe acea factura va fi rotunjită (+- 5 lei).
  • Scadența pentru factura de avans este imediată (în ziua emiterii facturii).
  • Cu 24 de ore înainte de livrare, se ștornează factura de avans și se emite factura finală, pe produsele finite.
  • Partenerul va avea de plată o diferență de bani.
  • Scadența pentru diferența de bani dintre factura finală și cea de avans este imediată (în aceeași zi cu emiterea facturii).

 

De reținut 2 aspecte importante ce pot avea impact asupra gestionării facturilor sau vânzărilor:

 

  • Factura fiscală se va emite cu 1 zi înainte de livrare, după ce comenzile sunt executate (nu se va mai emite ca și până acum, imediat după validarea financiară a comenzii, veți primi doar factura de avans, urmând ca factura finală să fie emisă la livrare).
  • Monitorizarea vânzărilor partenerilor se va face ca și în prezent; Bonusul de volum se va calcula în funcție de comenzile care s-au facturat în decursul unei luni (nu se iau în calcul facturile de avans, ci doar facturile fiscale finale).

 

Fără existența eficientizării activității, idealul nu se poate realiza.