Cum se realizează procesul de înfoliere a tâmplăriei PVC

Cum se realizează procesul de înfoliere a tâmplăriei PVC

Ai multe decizii de luat atunci când îți construiești locuința visurilor. Și pe lângă mobilă, tencuială, modele de gresie sau parchet apare și alegerea tâmplăriei PVC. Ai nevoie de confort sporit și siguranță în permanență, dar sigur nu treci cu vederea estetica. Așa că de ce să nu apelezi la servicii de înfoliere pentru tâmplărie PVC?

Poate că s-ar potrivi mai bine tâmplăria PVC cu aspect lemnos. Sau poți alege gri antracit în cazul unei locuințe moderne. Poți opta pentru culori îndrăznețe și să renunți la albul clasic al ramelor de ferestre din termopan. Dar ce presupune procesul de înfoliere a tâmplăriei PVC?

Descoperă toți pașii procedurii de foliere, avantajele aplicării și cum poți să te bucuri cât mai mult timp de culori pentru tâmplărie PVC.

Ce uși și ferestre din PVC se pot înfolia?

Atunci când alegi să înfoliezi tâmplăria ferestrelor tale, te gândești la aspectul uniform și la îmbinarea cromatică armonioasă. Așadar, planifici aplicarea foliei pe toate ferestrele din casa ta. Dar ce faci dacă ai geamuri de dimensiuni diferite? Sau deschideri mari de termopan pentru balcon sau terasă?

Nu trebuie să îți faci niciun fel de griji. Aplicarea foliei pentru termopane se poate face indiferent de dimensiunile ferestrelor sau ușilor de termopan. Însă putem vorbi despre un aspect important de luat în calcul. De regulă, folia pentru termopane se aplică pe cadrul din PVC înainte de montarea în golul măsurat pentru fereastră. De ce?

Pentru că folia se aplică mai ușor și mai corect atunci când ramele pot fi manevrate. În plus, folia de termopan se aplică atât pe fereastra batantă cât și pe toc. Iar în cazul ferestrelor aflate la etaje superioare, aplicarea foliei poate fi îngreunată și chiar periculoasă.

Mai mult decât atât, folierea se realizează în spații ventilate și cu climatizare controlată pentru a asigura un produs finit de înaltă calitate. Așadar, este recomandat ca procedura de foliere PVC să se realizeze înainte de montaj.

Înfolierea tâmplăriei de termopan: pași de urmat

Procesul de aplicare al foliei pe tâmplăria de termopan nu este complex, însă trebuie realizat cu atenție de către experți autorizați. De aceea, serviciile Barrier asigură asistență de la ofertă și până la montaj.

Iată care sunt pașii pe care profesioniștii în foliere îi urmează:

 1. Îndepărtarea foliei de protecție și curățarea profilului PVC pentru a îndepărta reziduurile;
 2. Aplicarea uniformă unui adeziv special pentru folii de tâmplărie PVC;
 3. Aplicarea foliei decor pe ferestrele și ușile de termopan;
 4. Verificarea aplicării uniforme și corecte a foliei;
 5. Aplicarea foliei sau a lacului de protecție pentru menținerea culorii și rezistenței.

După procesul de înfoliere, ferestrele sunt lăsate timp de 48 de ore într-un mediu controlat, pentru ca adezivii să fie complet uscați, iar ferestrele să poată fi manevrate fără probleme.

Avantajele serviciului de înfoliere PVC

Dacă nu ești sigur că vrei să apelezi la serviciul de înfoliere termopane, trebuie să știi că el nu vine doar modificarea culorii ramei de fereastră. Aplicarea foliilor aduce mai multe avantaje, printre care:

 • Protejarea ușilor și ferestrelor din PVC de factori externi precum ploaie sau raze UV;
 • Design modern al tâmplăriei și implicit, a locuinței;
 • Îmbinarea dintre aspectul modern și calitatea profilului PVC;
 • Ușurința în întreținere și curățare;
 • Gamă variată de culori și texturi pentru tâmplărie;
 • Ascunderea anumitor urme inestetice apărute, din cauza uzurii normale, pe suprafața tâmplăriei PVC.

Cum cureți corect tâmplăria PVC cu folie?

Întreținerea ferestrelor și ușilor cu folie nu este diferită de cea a tâmplăriei simple. Cu alte cuvinte, poți urma aceiași pași pentru curățarea corectă a ușilor și ferestrelor de termopan.

Folosește doar produse de curățenie care nu conțin agenți chimici puternici întrucât ar putea deteriora folia sau chiar și tâmplăria. De asemenea, este recomandat să nu utilizezi perii sau materiale abrazive pentru ca folia să nu se desprindă.

Este recomandat să îndepărtezi murdăria cu un material moale și soluții pentru curățarea sticlei. Nu uita să verifici garniturile și cauciucurile periodic și să acorzi atenție elementelor de feronerie. De exemplu, balamalele și mânerele pot fi unse cu un lubrifiant industrial special pentru a preveni apariția ruginei.

Pentru detalii suplimentare cu privire la serviciile de foliere, apelează cu încredere consultanța Barrier. Specialiștii noștri sunt aici pentru tine.