Perete din sticlă: cum poți să îți modernizezi și tu casa

Perete din sticlă: cum poți să îți modernizezi și tu casa

Amenajarea interioară a încăperilor se află printre cele mai importante activități în procesul de construire sau renovare al unui spațiu de locuit. Prin urmare, cadrul interior trebuie să respecte gusturile și preferințele tale personale pentru a te putea simți confortabil.

Dacă nu ești un adept al compartimentării clasice, atunci pereții din sticlă sunt soluția perfectă pentru o casă modernă și primitoare, în conformitate cu dorințele tale.

Cum sticla este considerată un material ce denotă lux și eleganță, alegerea unor pereți de sticlă de calitate superioară poate fi o adevărată provocare.

Pereții de sticlă de la Barrier sunt concepuți din materiale de calitate premium, speciali creați pentru compartimentările moderne de tip open space.

De asemenea, necesitățile, prețurile și caracteristicile unui astfel de model diferă de cele ale unor pereți standard. Dacă ești interesat de toate detaliile despre alegerea și avantajele pereților din sticlă, atunci parcurge împreună cu noi acest articol.

Cum alegi pereții de sticlă în funcție de tip

Compartimentarea modernă cu pereți de sticlă oferă încăperilor lumină naturală din plin și conturează un ambient plăcut. Acest tip de pereți sunt ușor de montat și reprezintă o soluție rapidă pentru împărțirea spațiului.

În funcție de suprafața de locuit și dispunerea acesteia, sunt două tipuri de pereți de sticlă dintre care îl poți alege pe cel potrivit casei tale:

  1. Perete din sticlă cu vitrare integrală. Acest tip de perete este ideal pentru adepții conceptului de open space datorită pătrunderii luminii naturale și a design-ului modern. Pe de altă parte, alegerea pereților din sticlă cu vitraj complet asigură rezistența sporită la stresul mecanic, iar grosimea subțire a acestora permite aerisirea spațiului.
  2. Perete din sticlă semivitrat. Pentru cei care nu doresc, totuși, o transparență atât de mare, sunt disponibile modelele vitrate parțial. De regulă, secțiunea de sticlă se află în partea superioară, iar parte inferioară poate fi confecționată din material PVC.

O investiție de calitate sunt pereții din sticlă cu uși culisante pentru deschideri mari. Îmbinând funcționalitatea cu estetica, acest model ajută la amplificarea spațiului din locuința ta. Ansamblul de sticlă cu uși culisante Barrier reprezintă o alternativă modernă de amenajare interioară și îți oferă rezultatele pe care le dorești.

Calitate și performanță cu pereții de sticlă Barrier

Așa cum menționam anterior, găsirea unor produse din sticlă, de calitate superioară, poate fi o adevărată provocare.

Produsele Barrier din sticlă reprezintă soluția ce îndeplinește așteptările tale, cu materiale de bună calitate, la prețuri potrivite.

Ansamblul Barrier Smart Slide vine în întâmpinarea cerințelor clienților noștri cu un echipament flexibil și ușor de montat. Principalul avantaj pe care îl are acest pachet este dat de posibilitatea de realizare a unei suprafețe vitrate extinse. Barrier Smart Slide se manevrează cu ușurință și oferă izolație termică și fonică impecabile.

De altfel, o soluție ideală pentru deschiderile mari sunt ușile armonice Barrier Harmonique. Acestea facilitează tranziția dintre locuință și terasă, curte sau grădină, permițând o deschidere completă cu priveliști impresionante. Dacă alegi acest tip de perete și ușă din sticlă, te bucuri de rezistență antiefracție, coeficient ridicat de izolare la închidere și design pe gustul tău.

Alege cea mai bună calitate și performanțe excelente pentru locuința ta. Adoptă stilul open space cu ajutorul produselor și serviciilor Barrier și amenajează spațiul de locuit exact așa cu îți place.

Etapele esențiale pentru montarea unui perete de sticlă

Una dintre cele mai importante etape din procesul de amenajare a locuinței tale cu pereți de sticlă este reprezentată de acțiunile de execuție și montare.

Soluțiile potrivite înglobează o serie de pași ce trebuie urmați pentru a realiza un produs finit fără cusur. Așadar, trebuie să ai în vedere câteva etape esențiale, precum:

  • Stabilirea dimensiunilor potrivite;
  • Montarea cadrului PVC;
  • Montarea ansamblului de sticlă.

La finalul realizării tuturor pașilor necesari, amplasamentul va arăta exact așa cum ți-ai propus, iar locuința ta va avea un aspect modern.

Avantajele amenajării cu pereți de sticlă

Atunci când te hotărăști să realizezi o amenajare interioară cu pereți de sticlă, investiția poate fi și ea destul de costisitoare. Așadar, trebuie să ai în vedere durabilitatea și rezistența pe o perioadă lungă de timp. Există o serie de avantaje de care vă puteți bucura tu și locuința, dacă alegi pereții de sticlă.

Iată câteva avantaje de care beneficiezi:

  • Timpul de construire și montare este cu mult mai scurt decât în cazul pereților normali;
  • Lumina naturală pătrunde prin pereții de sticlă mult mai ușor. Astfel, costurile la energia electrică scad;
  • Izolația fonică este excelentă, contrar mitului conform căruia zgomotele pătrund mai ușor prin sticlă;
  • Pereții de sticlă au o rezistență sporită în fața loviturilor și o barieră consolidată împotriva spargerilor;
  • Aspectul interior și exterior denotă bun-gust și modernitate.

Intră în contact cu echipa Barrier și află mai multe despre beneficiile pereților de sticlă pentru locuința ta. Descoperă alte informații folositoare și pe blogul nostru