Uși glisante în perete din PVC sau aluminiu. Economisește spațiu

 Economisește spațiu și alege uși glisante în perete

Economisește spațiu și alege uși glisante în perete 

Te-ai gândit vreodată să alegi uși glisante în perete pentru casa ta?

Dacă îți place să-ți amenajezi locuința conform ultimelor tendințe de design interior și vrei să îmbini esteticul cu funcționalul, atunci soluția care ți se potrivește este extinderea spațiului de care dispui prin montarea ușilor glisante în perete.

Experții Barrier ți-au pregătit modele de uși ideale pentru vitrarea deschiderilor din casă. Vestea bună este că aceste modele sunt potrivite atât pentru deschideri ample, cât și pentru deschiderile mai reduse în dimensiuni.

Avantajul principal al acestor elemente de compartimentare este că indiferent de spațiul tău, acesta se va extinde, iar atmosfera din locuință va fi mai relaxată și mai luminoasă.

Iată, așadar, care este principiul de funcționare al ușilor glisante, cât și modelele de care te poți bucura.

Uși glisante vs. uși culisante

Atunci când spațiul nu-ți permite deschiderea unei uși de interior standard, cu balamale, poți folosi cu încredere uși cu deschidere glisantă, la fața sau în interiorul peretelui.

Există două astfel de categorii de sisteme de deschidere: glisante și culisante. Mecanismele ambelor variante permit extinderea spațiului și facilitează manevrarea ușilor.

Deși multe persoane le confundă, e important de spus că cele culisante au o foaie de ușă într-un plan paralel, iar cele glisante funcționează pe principiul rămânerii pe aceeași șină.

Care este principiul de funcționare al sistemului de uși glisante? 

În ceea ce privește ușa culisantă, vorbim despre un sistem format dintr-o șină și două foi de ușă paralele. Astfel, deschiderea se produce prin mutarea ambelor, fie spre dreapta, fie spre stânga.

Însă dacă te întrebi care este principiul de funcționare al ușilor glisante, gândește-te la sistemul de închidere al cabinelor de duș – este un exemplu perfect. Toate garniturile de duș asigură o etanșeitate de înaltă calitate, nu-i așa?

Așadar, acesta este rolul ușii glisante către interior: să asigure o închidere rapidă și etanșă. Calitatea premium a feroneriei pentru uși glisante asigură închiderea profesională a ansamblului, cât și o izolare termică și fonică de excepție.

Trebuie spus că datorită pragmatismului în facilitarea accesului, ușile glisante sunt recomandate pentru interior. Acestea sunt ideale pentru vitrarea deschiderilor din casă și datorită acestui aspect, cele mai căutate uși glisante sunt cele în perete sau pe lângă perete.

Uși glisante în perete sau pe lângă perete: care sunt diferențele?

Fie că vorbim de uși glisante în perete sau pe lângă perete, aceste elemente oferă multiple scheme de deschidere, funcționând ca niște pereți mobili de sticlă. Sunt perfecte pentru sufragerii spațioase, terase cu acces la exterior, locuințe particulare, dar și pentru spații comerciale precum hoteluri, restaurante și cafenele.

Potrivit specialiștilor, cele mai bune variante pentru ușile glisante sunt profilele termoizolante Barrier 70Barrier 80+ și Barrier 100. 

Barrier 100 se remarcă prin cele 3 rânduri de garnituri coextrudate și pachetele de sticlă cu 3 foi. Aceste caracteristici fac din Barrier 100 profilul cu cea mai eficientă izolare termică, împiedicând masiv pierderile de aer.

De asemenea, când vorbim de uși glisante în perete din tâmplărie PVC, trebuie spus că acestea pot fi placate cu straturi de aluminiu aluskin, o soluția care variază și mai mult gama cromatică RAL.

Uși glisante în perete

Pe lângă aspectul estetic, ușile glisante în perete se remarcă prin sistemele lor de siguranță îmbunătățite. Acestea sunt ușor de manevrat și oferă o protecție sporită împotriva impactului mecanic și a tentativelor de efracție. 

Avantajul major al acestor uși glisante constă în rezistența lor la deteriorare și în aspectul lor elegant și modern. În plus, ele asigură o izolare fonică și termică eficientă.

Ușile glisante pe lângă perete

O ușă de dimensiuni generoase, mare cât un perete, aduce cu sine un nivel ridicat de lumină și transparență, oferind totodată o senzație de spațiu extins.

Mecanismul de funcționare al ușii glisante, care se mișcă pe lângă perete, asigură o închidere fluentă, transformând întregul ansamblu într-un element de compartimentare foarte ușor de manevrat.

Ușile glisante sunt mult mai simple în utilizare în comparație cu cele cu balamale oscilante, care se deschid în interiorul încăperii și ocupă spațiul personal.

Datorită ușilor glisante pe lângă perete, recâștigi spațiul anterior ocupat de deschiderea ușilor standard.

Dacă vrei să citești mai multe despre subiectul uși glisante în perete sau pe lângă perete, am pregătit un material care se poate citi aici.

Uși glisante Barrier pentru extinderea spațiului tău personal

Cum ziceam, atât ușile culisante, cât și ușile armonice prezintă scheme multiple de deschidere. Aceste uși glisante funcționează ca un perete mobil de sticlă, fiind ideale pentru diverse terase cu deschidere exterioară.

Marele avantaj oferit de ușile glisante în perete sunt sistemele de siguranță cu care pot fi îmbunătățite. Acestea sunt ușor de acționat și prezintă o un grad ridicat de rezistență în fața șocurilor mecanice și a tentativelor de efracție.

Iată care sunt variantele de uși glisante Barrier, ideale pentru extinderea spațiului personal!

Barrier Harmonique: mereu în contact cu peisajul preferat

Barrier Harmonique sunt uși rezistente, concepute din PVC sau aluminiu, care facilitează tranziția dinspre interior spre exterior. 

Dacă ai o sufragerie cu un balcon deschis, o astfel de ușă te ajută să economisești spațiu, dar îți asigură și accesul permanent la vederea panoramică mult visată.

Barrier Harmonique te mai surprinde cu un punct forte: sistemul tip acordeon format din foi armonice mobile pliant-culisante. Acest mecanism facilitează manevrabilitatea ușii, cât și deschiderea totală spre spațiul exterior.

Barrier Glissandor: luminozitate și confort termic ridicat

Ușile Barrier Glissandor sunt uși culisante cu ridicare în plan paralel, fixate în zona peretelui exterior. 

Aceste uși sunt mult mai ușor de acționat decât ușile prevăzute cu cercevele oscilante, care se deschid în interiorul încăperii, acaparând spațiul tău personal.

În momentul în care ai transformat un întreg perete într-o fereastră, te poți bucura la maximum de lumina naturală și de un grad mare de vizibilitate. 

Vestea bună este că Barrier Glissandor are un coeficient termic ridicat. Indiferent de anotimp, te poți bucura de temperatura potrivită conform nevoilor tale.

Barrier Patio Alversa: un sistem de deschidere inovator

Ușile Barrier Patio Alversa îți pun la dispoziție un sistem culisant sau batant-culisant în plan paralel. Aceste uși sunt ușor de manevrat și furnizează un grad ridicat de etanșeitate împotriva intemperiilor.

Feroneria concepută din materiale de înaltă calitate contribuie la închiderea ermetică a ușilor.

Barrier Patio Alversa pot fi dotate cu sisteme antiefracție, cât și cu sisteme de ventilație pentru noapte. 

Pentru o izolare termică de excepție, aceste uși pot fi îmbunătățite cu profilul Barrier 100, special pentru case pasive.

Barrier Smart Slide: aspect atractiv și funcționalitate maximă

Ușile culisante Barrier Smart Slide se remarcă printr-un mecanism ingenios care permite închiderea lină în cadru. 

Datorită acestui mecanism, ansamblul Barrier Smart Slide este ușor de acționat și garantează extinderea completă a spațiului.

Mânerul se rotește ușor, iar garniturile cercevelei sunt presate transversal de canat, fapt care îți garantează confort termic 100%.

Cu Barrier Smart Slide, ai certitudinea că iarna ești ferit de frigul aspru, iar vara nu te vei transforma în victima temperaturilor caniculare.

Odată ce te-ai decis care dintre ușile glisante în perete este cea mai potrivită variantă pentru casa ta, apelează la tâmplărie PVC și la sfaturile profesioniste pe care experții Barrier ți le pun la dispoziție.

Acum, casa visurilor tale este doar la un click distanță.