Idei de amenajare a spațiului cu deschideri mari

Idei de amenajare a spațiului cu deschideri mari

Amenajarea locuinței este întotdeauna o activitate plăcută pentru întreaga familie. Atunci când fiecare membru decorează, casa începe să devină „acasă”. Dar când vorbim de amenajarea spațiului cu deschideri mari, intervin idei de renovare ce necesită mai mult timp. De exemplu, îmbunătățirea spațiului cu ajutorul ușilor din pvc pentru deschideri mari.

Dacă locuința ta nu este suficient de luminată sau vrei să reduci costurile la energie, ușile și ferestrele din PVC cu spații vitrate mai mari sunt alegerea ideală. Poți să te bucuri de încăperi însorite sau mai ușor de aerisit, ori chiar să separi inteligent două camere.

Descoperă în articolul de față cum să amenajezi spațiul din casă cu tâmplărie PVC pentru deschideri mari.

Unde poți monta uși culisante pentru deschideri mari

Indiferent că vorbim despre case sau apartamente, ușile culisante sunt întotdeauna o idee bună pentru a eficientiza spațiul din locuință. Dacă vine vorba de case, ideea montării ușilor culisante înainte de construcție este cea mai potrivită. Totuși, poate cumperi o casă deja construită și îți dai seama că vrei să o renovezi. Așadar, te întrebi unde poți monta ușile culisante în casă?

Ei bine, trebuie să știi că montarea ușilor culisante sau a pereților de sticlă presupune obținerea unui spațiu larg pe suprafața peretelui. Astfel, peretele în cauză nu trebuie să fie un perete de rezistență sau să fie conectat la grinda de rezistență. De regulă, ușile culisante se montează spre exterior, însă poți alege și separarea livingului open space în două încăperi diferite. 

În ceea ce privește montarea ușilor culisante în apartament, este important de respectat montarea pe pereți care nu sunt de rezistență. În plus, unii dezvoltatori imobiliari nu acceptă modificări pe fațada blocului. 

Amenajarea sufrageriei cu deschideri mari

În fiecare locuință, sufrageria este adesea, cea mai spațioasă încăpere. Iar pentru a oferi impresia unui spațiu mai vast și mai luminos, putem vorbi și despre livingul open space. Fie prin alipirea holului principal, fie prin anexarea bucătăriei, open space-ul devine o preferință în rândul oamenilor.

Dar ce se întâmplă cu spațiul atunci când gospodinele vor să gătească fără ca mirosul să ajungă și în living, printre musafiri? Una dintre cele mai bune metode de a îmbina utilul cu plăcutul este utilizarea ușilor culisante pentru transformarea unui open space în două încăperi separate.

Montarea unui perete de sticlă îți permite să te folosești de întreg spațiul camerei la nevoie sau să separi bucătăria de living când vrei să gătești. În plus, sticla permite trecerea luminii naturale, iar astfel reduci costurile la energie. De asemenea, ușile culisante au avantajul facilitării trecerii dintr-o încăpere în alta fără a ocupa spațiu.

Uși armonice cu deschideri mari pentru lumină naturală în dormitor

Dacă locuința ta este orientată către o priveliște demnă de admirat, atunci poți lua în considerare montarea ușilor armonice. Te bucuri de un peisaj frumos, de aer proaspăt și lumină naturală din abundență.

Așadar, pentru dormitor, ușile armonice sunt indicate atunci când ai un balcon, pentru a oferi impresia unei camere mai mari. Și vorbim aici atât de suprafață, cât și de înălțime. Și nu trebuie să îți faci griji în legătură cu temperaturile scăzute.

Ușile armonice sunt dotate cu sticlă termoizolantă pentru a preveni transferul termic. Și datorită inovațiilor tehnologice, nu trebuie să îți faci griji cu privire la apariția condensului pe geamuri.

De ce să îți închizi terasa și balconul cu uși glisante

Atunci când cumperi sau construiești o casă, ești foarte atent la suprafața utilă a imobilului. Și deși suprafețele balcoanelor și a teraselor este și ea luată în considerare, nu întotdeauna te poți folosi ele.

Și poate ți-ai dori să închizi balconul ca să ai o cameră mai mare. Dar ce faci dacă tipul construcției nu îți permite? Cea mai bună alegere este montarea ușilor glisante care îți asigură izolare fonică și termică pentru ca tu să utilizezi fără griji spațiul.

Indiferent de vremea de afară, te poți bucura de un spațiu adițional pe care să-l utilizezi exact așa cum preferi. În plus, eviți problemele care țin de estetica locuinței. Poate că un perete din materiale de construcție nu s-ar fi potrivit.

Pentru mai multe detalii și idei de amenajare a spațiului cu deschideri mari, consultanța Barrier îți stă la dispoziție.

Îți dorim mult spor în fiecare zi!