Soluțiile Barrier pentru sticla ferestrelor

Sticlă termoizolantă pentru ferestre durabile și eficiente

Sticla reprezintă în medie 90% din suprafaţa unui panou de tâmplărie. Din acest motiv, configurarea corectă a pachetului de sticlă este foarte importantă pentru obţinerea unui ansamblu termoizolant și fonoizolant unitar.

Pentru cea mai buna izolare termică și fonică, Barrier recomandă pachetele de sticlă cu 3 foi, cu grosimi între 32 și 52 mm. Baghetele de tip distanţier termic, realizate din plastic cu inserţie din oţel au un transfer scăzut de energie, eliminând apariţia condensului în zona perimetrală exterioară a sticlei. În plus, inserţia de gaz inert între foile de geam (argon) asigură caracteristici termice ale pachetului de sticlă considerabil îmbunătăţite, perfect adaptabile proiectelor specifice caselor pasive.

Orientarea faţă de punctele cardinale este importantă în funcţionarea optimă a pachetului de sticlă. De aceea, Barrier îți propune opţional soluţii de creștere a eficienţei acestuia. Pentru orientarea către sud sau vest a ferestrelor, poţi opta pentru un geam reflexiv 4S, dar și pentru utilizarea jaluzelelor exterioare.

Indiferent de alegerea făcută te vei bucura de confort fonic și termic, vizibilitate mai bună, siguranță și economie de energie pe tot parcursul anului.

De ce să alegi soluțiile Barrier pentru sticla ferestrelor

5 puncte pentru confort și siguranță

Structura de bază a ansamblului de sticlă se compune dintr-o foaie de geam Barrier Sun Control (exterior), sticlă float (la mijloc) și o foaie de geam Low-E (la interior). În general, grosimea foilor de sticlă este de 4 mm (6 mm în cazul în care dimensiunile depășesc 1500 mm).

Principalele avantaje de care te vei bucura:

  • pachet de sticlă 44-52 mm;
  • transmisie luminoasă cuprinsă între 58 – 73%;
  • atenuare fonică de până la 33%;
  • coeficient de transfer termic (Ug) 0,5 W/m²K (cu gaz inert).

Barrier Sun Control

Barrier Sun Control înseamnă sticlă clară cu reflexie mai bună, confort vizual și factor solar mărit. Această soluție permite atât menținerea unei temperaturi optime la interior cât și minimizarea costurilor energetice ale locuinței pe toată perioada anului.

Insertul de gaz inert

Introducerea gazului inert înainte de sigilarea perimetrală a pachetului de sticlă are rolul de a crește considerabil capacitatea izolatoare a acestuia.Gazele inerte folosite în mod obișnuit în realizarea sistemelor de geam termoizolant Barrier sunt argon sau kripton.

Sticla mediană

Sticla mediană este concepută ca o barieră termică între exterior și interior, totul pentru a menține un echilibru termic cu adevărat eficient. Datorită acestei soluții ferestrele Barrier permit obținerea unor temperaturi optime indiferent de vremea de afară, sau de anotimp.

Sticla interioară LowE

Sticla interioară LowE are o capacitate sporită de izolare și dispune de un aspect neutru pentru a păstra linia de design aleasă pentru ferestrele Barrier. Acest tip de sticlă reduce substanțial transferul de căldură și combate apariția mucegaiului la interior.

Distanțierul termic

Fiecare fereastră Barrier este prevăzută cu un distanțier termic cu performanțe crescute. Acest separator al foilor de sticlă amplasat în interiorul pachetului îmbunătățește performanțele termice ale ferestrei și previne apariția neplăcută a condensului.