Montare rulou exterior: 5 motive pentru care să o faci

De ce să montezi rulouri exterioare pentru ferestre

Așa cum ai intuit deja, ușile și ferestrele termoizolante sunt elemente necesare pentru locuința ta, capabile să sporească gradul de confort.

Rezistente și eficiente, ferestrele casei tale pot deveni și mai practice prin montare rulou exterior.

Montare rulou exterior: începe prin alegerea ferestrelor potrivite

Înainte de alegerea ferestrelor potrivite pentru locuință. gândește-te care sunt așteptările pe care le ai de la tâmplăria pe care dorești să o instalezi 

Dacă optezi pentru izolare fonică de înaltă calitate și îți dorești ca tu și cei dragi să trăiți într-un mediu protejat de fluctuațiile de temperatură, poți opta pentru tâmplărie PVC.

Ferestrele termopan oferă multiple avantaje, printre care se pot enumera eficiența energetică sau nivelul de confort termic și fonic, superior celorlalte sisteme convenționale. 

Totodată, anumite tipuri de ferestre pot fi placate cu aluminiu, fapt ce reprezintă un avantaj major. Tâmplăria din aluminiu conferă rezistență ansamblului la uzură și șocuri mecanice. 

De asemenea, tâmplăria din aluminiu are și un coeficient ridicat de etanșeitate, împiedicând apa de ploaie să pătrundă în locuință și să o deterioreze.

Când vine vorba de confortul casei, nu sunt de neglijat nici ramele, profilele sau armăturile ce compun ansamblul deschiderii. Fie că e vorba de PVC sau aluminiu, feroneria este un element-cheie care contribuie la calitatea întregului și asigură închiderea ermetică și eficientă.

Însă, printre cei mai importanți factori care contribuie la confortul termic sunt rulourile exterioare pentru ferestre Barrier. 

Din fericire, din ce în ce mai mulți proprietari de locuință de îndreaptă către montare rulou exterior.

Un bun exemplu sunt rulourile încastrate cu lamele din aluminiu. Datorită aluminiului, acestea prezintă un grad ridicat de rezistență. Urmează apoi rulourile suprapuse sau rulourile aplicate, care sunt special concepute pentru menținerea echilibrului termic în interiorul casei tale.

Beneficii montare rulou exterior

Cele mai recomandate rulouri exterioare sunt utilizate ca un scut împotriva prafului, a vremii capricioase și a intrărilor prin efracție. 

În plus, reduc temperatura din interior pe timpul verii și oferă confort termic pe timpul iernii. 

Acestea sunt principalele caracteristici pe care trebuie să le îndeplinească un rulou exterior cu adevărat eficient.

Dacă încă nu ești convins de beneficiile pe care rulourile pentru ferestre le pot oferi locuinței tale, iată câteva motive suficient de puternice.

Te ajută să obții confort termic ridicat

Când vine vorba de montare rulou exterior ne gândim la o investiție pe termen lung.

Cu alte cuvinte, ne gândim la un accesoriu care să asigure o barieră eficientă împotriva temperaturilor exterioare extreme, păstrând un climat confortabil în interior și contribuind la economisirea energiei de încălzire sau răcire a locuinței.

Când vorbim despre montare rulou exterior, ne gândim la un sistem de rulouri aplicate care se instalează în afara ferestrei și contribuie la izolarea fonică și termică a clădirii.

Pe scurt, pe timpul iernii, căldura se păstrează în casă, iar vara locuința este apărată de căldura excesivă. În lunile reci, te poți bucura de priveliștea naturii dezlănțuite de la fereastră. Fie că sunt ploi, furtuni sau vânturi puternice, confortul tău interior nu va fi compromis.

În plus, indiferent de anotimp, rulourile exterioare pot fi acționate manual, prin intermediul manivelei din dotare, dar și prin comandă electrică, asistată de telecomandă. 

Vrei să afli mai multe despre proprietățile acestui sistem de rulou exterior? Ți-am pregătit o listă cu avantajele pe care le aduce sistemul de rulouri aplicate pentru casa ta.

Ai parte de izolare acustică și atmosferă relaxantă 

Izolarea termică și fonică a spațiului în care îți desfășori activitatea reprezintă unul dintre factorii cei mai importanți când vine vorba de confort, siguranță și durabilitate. 

Din fericire, soluțiile Barrier sunt special concepute pentru liniștea și confortul casei tale.

Sticla termoizolantă compusă din mai multe foi este soluția perfectă care împiedică zgomotele din exterior și menține o atmosferă relaxantă în locuința ta. 

Totuși, pentru a beneficia de izolare acustică sporită, cel mai bine este să optezi și pentru rulouri pentru ferestre.

Intimitate și variante eficiente de protecție

Rulourile exterioare pentru ferestre te suprind plăcut printr-un alt avantaj: îți păzesc cu atenție intimitatea.

O dată ce te apuci de montare rulou exterior, împiedici privirile indiscrete. Ferit de privirile curioșilor, te poți bucura în liniște de cartea preferată sau de serialul care te ține cu sufletul la gură de la o săptămână la alta.

De asemenea, ai și varianta montării unei plase care să țină insectele cât mai departe de locuința ta. Nici plasa montată nu îți obstrucționează lumina sau aerul, așa că este o alegere pragmatică.

Sisteme antiefracție moderne și eficiente

Protecția trebuie să fie la cel mai înalt nivel. De aceea, când începi procesul de montare rulou exterior, practic, începi procesul de instalare al unui sistem antiefracție, eficient și rezistent la șocuri mecanice.

Rulourile exterioare blochează lamelele în interiorul casetei și sunt greu de observat din exterior. Acesta este principiul de funcționare al rulourilor cu acționare electrică.

Indiferent de alegerea ta, e bine să știi că poți pleca liniștit în vacanțe sau în delegații pentru că locuința îți este în siguranță.

Un design inspirat și montare ușoară

Barrier îți pune la dispoziție rulouri pentru ferestre într-o variată gamă cromatică. Astfel calitatea și aspectul estetic se îmbină într-un tot armonios pentru casa ta.

În partea superioară, rulourile sunt prevăzute cu o casetă care completează aspectul estetic al tâmplăriei.

Cromatica versatilă este disponibilă pentru toate tipurile de rulouri Barrier:

  • rulouri încastrate;
  • rulouri suprapuse;
  • rulouri aplicate.

Indiferent de alegerea ta, rulourile pentru ferestre sunt ușor de montat și vor aduce un plus de confort locuinței tale.

Ai încredere în experții Barrier care îți vor oferi o  montare rulou exterior 100% profesionistă, dar te vor ghida și spre serviciile de tâmplărie PVC potrivite casei tale.

Până data viitoare, îți dorim multe proiecte realizate cu succes!