Paleta de culori RAL pentru uși de garaj moderne

Paleta de culori RAL pentru uși de garaj moderne

Amenajarea locuinței este unul dintre cele mai mari proiecte ale tale. Pentru că îți dorești să arate exact așa cum îți place și să te împlinească, ești atent la felul în care o decorezi. De la culoarea pereților și până la ustensilele de bucătărie, toate sunt pe placul tău. De aceea, alegi și paleta de culori RAL pentru elementele de compartimentare ale casei.

Fie că mergi pe un stil clasic sau poate încerci ceva mai îndrăzneț, culorile Barrier sunt alegerea pe care o faci când vrei să-ți pui amprenta în proiectul casei. Aspectul exterior al locuinței este la fel de important precum ambianța interioară. Și în aceeași măsură, garajul trebuie să fie în ton cu restul imobilului.

De aceea, îți arătăm astăzi cum poți să-ți modernizezi locuința prin aplicarea culorilor RAL pentru tâmplărie și de ce să alegi paleta cromatică pentru ușile de garaj.

Unde se pot aplica culorile RAL

Paleta cromatică RAL este un sistem standard de reproducere a culorilor, astfel încât orice nuanță să poată fi reprodusă întocmai. Fiecărei culori din paletar îi corespunde un cod unic format din 4 cifre. În ceea ce privește aplicarea pe tâmplăria casei, paleta nu conține întotdeauna toate nuanțele RAL, ci doar pe cele mai potrivite pentru aplicarea pe ferestre și uși.

Dacă vorbim despre elemente de compartimentare pentru locuință, aplicarea culorilor RAL se face prin serviciul de înfoliere specială a ușilor și ferestrelor PVC. Totuși, pentru ferestrele și ușile din aluminiu, aplicarea culorilor RAL se face prin vopsirea părților exterioare.

Cu alte cuvinte, culorile din paletar se pot aplica pe orice tip de element de compartimentare, în funcție de materialul din care este realizat. De exemplu, poți să ai o poartă de garaj colorată în aceeași nuanță cu ușile și ferestrele locuinței.

În funcție de preferințele tale și ambianța cromatică dorită, poți alege dintre:

  • lemn premium;
  • aluminiu premium;
  • culori simple.

Pe ce uși de garaj poți aplica culori RAL

Pe lângă utilizarea principală, ușa de garaj vine cu o serie de beneficii atât pentru tine, cât și pentru lucrurile pe care le depozitezi înăuntru. Ea protejează interiorul garajului de vremea nefavorabilă sau de musafiri nepoftiți. 

Și pentru că este anexată locuinței tale, sigur îți dorești un aspect tot unitar. De aceea, poți alege culori RAL chiar și pentru ușa de garaj, indiferent ce tip deții. Pentru ușile de garaj batante, aplicarea culorilor RAL este mai simplă, întrucât poarta propriu-zisă își păstrează forma. În schimb, ușile de garaj secționale sau porțile de garaj tip rulou au un sistem de închidere prin care ușa este separată în părți de dimensiuni egale. 

 

Așadar, aplicarea unei folii pentru ușile de garaj trebuie să se facă în mod corect, astfel încât acționarea porților să nu deterioreze folia. În ceea ce privește vopsirea secțiunilor, procesul trebuie să acopere toată suprafața vizibilă a porții, pentru a evita aspectul inestetic.

De asemenea, pentru completarea aspectului ușilor de garaj, elementele de feronerie trebuie să treacă și ele prin procesul cromatic. Cel mai adesea, accesoriile pentru porți de garaj se colorează în aceeași nuanță cu ușa, însă poți da frâu liber simțului estetic.

Așadar, poți opta pentru orice culoare îți place și se potrivește cu aspectul general al porții și respectiv, al casei tale. De exemplu, pentru porțile de garaj albe, accesoriile pot avea culori precum negru, gri metalic sau chiar aspect de lemn.

Îngrijirea ușilor de garaj: cum întreții culorile RAL

Elementele de compartimentare de exterior sunt adesea expuse unor factori mai puțin prietenoși. Și chiar dacă produsele Barrier sunt proiectate să reziste mult timp după montare, îngrijirea lor îți garantează prelungirea duratei de viață, precum și un aspect îngrijit.

De aceea, întreținerea periodică a porților de garaj asigură menținerea intactă a culorilor RAL aplicate. Astfel, razele UV, ploaia, vântul sau ninsoarea nu vor deteriora cromatica ușilor. 

Pentru a te asigura că îngrijirea se face corespunzător, este recomandat să nu folosești agenți de curățare care atacă vopseaua și nici materiale abrazive. Este suficient să utilizezi apă curată și bucăți de material moale, care absoarbe apa.

Echipa Barrier este la dispoziția ta pe tot parcursul proiectului tău, de la ofertă și până la finalizarea montării. Iar dacă vrei să afli mai multe, accesează blogul Barrier.