Ghid de alegere ferestre PVC sau aluminiu potrivite în 2024

Ghid de alegere ferestre PVC sau aluminiu potrivite în 2024

Ferestrele PVC câștigă tot mai mult teren datorită izolației termice remarcabile și durabilității, asigurând o barieră eficientă împotriva condițiilor meteorologice și a musafirilor nepoftiți. Pe de altă parte, ferestrele din aluminiu impresionează prin rezistența lor structurală și designul modern, oferind astfel un aspect interesant.

Alege cu încredere, ține cont de cerințele specifice ale casei tale, de bugetul disponibil, dar și de proprietățile acestor geamuri.

Ghidul pe care ți l-am pregătit îți oferă informații esențiale pentru a face cea mai potrivită alegere în materie de ferestre în anul 2024.

5 aspecte de luat în considerare în alegerea ferestrelor din PVC sau aluminiu

Atunci când faci alegerea ferestrelor pentru locuința ta, este recomandat să acorzi atenție unor factori cheie care pot influența calitatea și performanța acestora. Începe anul cu bine și descoperă elementele esențiale care îți pot transforma locuința într-un spațiu confortabil și eficient energetic.

 

1. Calitatea materialului care compune structura ferestrelor

O casă trainică este asociată cu ideea de confort și siguranță. Din acest motiv, este bine să fii atent atunci când alegi materialele pentru locuința ta. Atunci când casa e la roșu și decizia e în mâinile tale, este bine să iei în considerare cea mai eficientă variantă. 

De la stabilitate structurală, confortul oferit de izolația fonică și izolarea termică de înaltă calitate, tâmplăria PVC aduce o serie de beneficii locuinței tale. Structura din aluminiu a ferestrelor din aluminiu, pe de altă parte, contribuie la estetica locuinței tale.

2. Eficiența energetică a ferestrelor PVC

Optează pentru geamuri adecvate pentru fiecare cameră, cum ar fi cele de dimensiuni mari pentru terasă sau cele mici și vitrate pentru baie, însă asigură-te că toate au sticlă termoizolantă. Această sticlă asigură un coeficient de transmisie potrivit și menține temperatura constantă.

De asemenea, verifică coeficientul U al geamurilor PVC. Cu cât acesta este mai mic, cu atât izolația termică este mai eficientă, iar facturile la gaz mai mici. Investiția în eficiența energetică a locuinței se poate traduce cu ușurință în economii semnificative pe termen lung, dar și într-un mod de viață sustenabil. Îți amintim că sustenabilitatea nu este un nou trend, ci este un stil de viață.

3. Feroneria de calitate a geamurilor PVC și de aluminiu


Ferestrele ce au în componență sticlă termoizolantă nu doar că asigură o barieră fonică și termică, dar garantează rezistență sporită împotriva efracției. În plus, sistemele de feronerie a ferestrelor asigură și rezistența tâmplăriei împotriva deteriorărilor de orice natură. 

Dacă te întrebi ce sunt elementele de feronerie ale ferestrelor, trebuie să-ți spunem că acestea sunt accesorii care pun în funcțiune sistemul de închidere și deschidere al geamului. Printre acestea putem enumera balamalele, garniturile, șuruburile, mânerele, sistemele antiefracție, respectiv încuietorile. 

Dacă balamalele au un rol important în deschiderea și închiderea ferestrei, mânerul permite funcționarea optimă a ferestrei și contribuie la îndeplinirea altor funcții esențiale precum izolarea, rezistența împotriva vântului și a ploilor, precum și rezistența antiefracție.

Pe lângă funcționalitate, mânerul mai are și un rol estetic important. Din fericire însă, catalogul Barrier oferă o varietate de modele, permitându-ți să alegi opțiunea care se potrivește perfect nevoilor tale.

4. Designul atractiv

Alegerea unor culori potrivite îmbunătățește aspectul exterior al locuinței, dar și pe cel interior, contribuind astfel la conturarea atmosferei potrivite personalității tale.

Culorile potrivite pentru ferestre nu se rezumă doar la estetică; acestea influențează felul în care percepi spațiul înconjurător. Dacă avantajul geamurilor și ușilor din aluminiu este design-ul modern, care e ușor de adaptat planurilor tale de design, nici ferestrele din PVC nu sunt mai prejos.

Marele avantaj al ferestrelor din portofoliul Barrier este că te poți bucura de culoare în confortul propriu doar prin înfolierea sau vopsirea ramelor, fără să fie necesar să îți transformi locuința într-un șantier.

Paleta cromatică RAL, spre exemplu, este un sistem standard de reproducere a culorilor, care îți oferă posibilitatea să alegi dintre o mulțime de culori. Chiar dacă Peach Fuzz este culoarea anului 2024 conform Pantone, noi îți recomandăm să te orientezi către culori mai vii, care să pună în evidență arhitectura locuinței.

5. Urmărește raportul calitate-preţ

Prețul tâmplăriei PVC poate varia în funcție de materiale, de calitate, caracteristici și producător. De aceea, este recomandat să găsești un raport optim între preț și calitate. Nu te axa pe prețurile mici,  acest lucru s-ar putea să te facă să neglijezi calitatea ferestrelor.

6. Alegerea unui producător de calitate

Durata de viață a profilelor este strâns legată de calitatea structurii folosite în producție. Nivelul de izolare fonică și termică poate varia în funcție de furnizor, de tipul de elemente utilizate și de alte caracteristici tehnice specifice acestor elemente de compartimentare. 

Iată factorii care te pot ajuta să alegi furnizorul de tâmplărie ideal: 

  • Calitatea materialelor
  • Experiența
  • Recomandările și portofoliul
  • Gamă variată de produse

Ce trebuie să știi înainte să ceri o ofertă de la producătorul ales

După cum spuneam, atunci când te pregătești să ceri o ofertă de la producătorul de ferestre, este recomandat să ai în vedere câteva aspecte importante. Chiar dacă vrei să fii în trend și în anul 2024, e bine să ții cont de câteva aspecte universal valabile.

În primul rând, explorează cu atenție catalogul de produse al companiei pentru a te asigura că oferă exact ceea ce îți dorești în materie de dimensiuni, design și funcționalități. Este important să analizezi specificațiile tehnice, precum coeficientul de izolare termică, calitatea materialelor și rezistența la intemperii, pentru a te asigura de performanța produsului.

În al doilea rând, verifică certificările ferestrelor pentru a fi sigur că respectă standardele de calitate și siguranță. 

Din fericire, ferestrele de la Barrier sunt adaptate nevoilor tale și reprezintă o alegere sigură pentru durabilitatea și eficiența energetică a locuinței tale.

Odată bifate, toate aceste aspecte te vor ajuta să faci alegerea potrivită nevoilor tale!