Ferestre termoizolante PVC și aluminiu ce să alegi

 Ferestre termoizolante PVC și aluminiu: ce să alegi?

Ferestre termoizolante PVC și aluminiu: ce să alegi?

Geamurile locuinței tale trebuie să îți ofere confort termic și să te protejeze de orice fel de intemperii. Iar pentru că te afli mereu în căutarea unor produse de calitate, profilele realizate din 3 foi de sticlă pentru ferestre termoizolante sunt recomandarea potrivită.

Atât ferestrele din aluminiu și cât și cele din PVC sunt rezistente la deteriorări mecanice și funcționale, sunt dotate cu sistem anti-efracție și contribuie la eficiența energetică a locuinței. Alegerea ta va depinde de profilul proiectului, buget și propriile preferințe în materie de design și materiale.

Desigur, aspectul contează la fel de mult precum funcționalitatea propriu-zisă, ceea ce înseamnă că produsele pe care le cauți trebuie să asigure versatilitate și fiabilitate.

Așadar, pentru a obține performanțe maxime, geamurile trebuie privite ca un ansamblu tehnologic. De la tâmplărie, feronerie și până la montaj, fiecare detaliu este esențial.

Aici, la Barrier, înțelegem toate aceste aspecte și ne asigurăm că fiecare proiect realizat întregește ideea de cămin. Pentru că acasă este acolo unde te simți confortabil și în siguranță.

Așadar, în rândurile următoare, te vom ajuta să înțelegi care sunt avantajele, diferențele și costurile aferente ferestrelor termoizolante din PVC și aluminiu.

Ferestre termoizolante PVC și aluminiu: avantaje și diferențe

În ambele cazuri vorbim despre ferestre eficiente, capabile să ofere atât confort termic, cât și fonic. Desigur, așa cum am spus deja, pentru a folosi potențialul maxim este foarte important ca montajul ferestrei să fie unul de cea mai bună calitate.

Pe lângă această operațiune, un rol esențial îl reprezintă elementele de feronerie. Balamalele, garniturile, șuruburile, sistemele antiefracție și încuietorile pun în funcțiune sistemul de închidere și deschidere al geamurilor. 

În ceea ce privește alegerea materialelor și a tâmplăriei, este recomandat să te familiarizezi cu particularitățile specifice în ambele cazuri. Pentru câ atât PVC-ul cât și aluminiul au proprietăți diferite.

Ferestre termoizolante din PVC

Ferestrele termoizolante din PVC sunt cele mai populare în rândul utilizatorilor, fie că vorbim despre spații rezidențiale sau de segmentul industrial.

Sunt geamuri termopan cu tâmplărie eficientă atunci când vine vorba despre factorul termic. În plus, reprezintă și o soluție potrivită pentru cei care pun preț  pe izolarea fonică.

PVC-ul este rezistent la șocuri, are un aspect simplu și clasic, dar care surprinde prin discreție și eleganță. Este o soluție care nu se demodează și care permite întreținerea ușoară a geamurilor.

Cu toate acestea, durata de viață a ferestrelor PVC este mai scurtă față de a celor din aluminiu. Rezistența în timp este mai mică, în special atunci când sunt supuse unor condiții de temperatură și umiditate extreme la exterior. Desigur, asta nu înseamnă că vei avea probleme cu aceste ferestre. Însă, din punct de vedere comparativ, tâmplăria din aluminiu este mai rezistentă decât cea din PVC.

Partea bună este că, datorită capacității crescute de izolare termică, PVC-ul nu doar că reduce condensul din casă, ci face ca pierderile de căldură să fie inexistente. Specialiștii spun că geamurile aburite indică prezența unor geamuri de o calitate îndoielnică care pot compromite confortul zilnic și pot amenința integritatea spațiului. 

De asemenea, poate geamul termopan fi reciclat în proporție de până la 100%. Mai mult, este un material antibacterian și antifungic cu un factor termic (K – W/mK) extrem de eficient. 

Una dintre măsurile esențiale în evaluarea performanței termice a ferestrelor este coeficientul de transfer termic sau Uw. Alegerea unor ferestre cu un coeficient de transfer termic scăzut este o măsură eficientă pentru economisirea energiei și menținerea unui climat sănătos în locuință. Optând pentru ferestre termoziolante PVC cu sticlă termoizolantă vei avea parte de confort termic indiferent de anotimp.

În portofoliul de produse Barrier poți alege din 4 tipuri de ferestre din PVC: Barrier aRX, Barrier 70, Barrier 80+, respectiv Barrier 100. Verifică fișa tehnică a fiecărui produs și vezi care este factorul termic și de izolare fonică de care poți beneficia.

Ferestre termoizolante din aluminiu

Spre deosebire de tâmplăria PVC, care merge pe rețeta unui design clasic și compact, tâmplăria din aluminiu este mai versatilă, adaptându-se cu ușurință unor cereri cu caracter specific.

Pe scurt, atingi dimensiuni mai mici, pentru un aspect minimalist. În plus, te bucuri de posibilități nenumărate de personalizare atunci când vine vorba despre culorile tâmplăriei. Practic, nu trebuie decât să alegi codul de culoare preferat (în gama de culori RAL) și să vezi cum proiectul tău prinde viață.

Geamurile din termopan cu ramă din aluminiu asigură protecție la șocurile mecanice specifice încercărilor de pătrundere prin efracție. Iar rama nu se va deforma în prezența vântului puternic, sau sub acțiunea schimbărilor frecvente de temperatură de la exterior.

Tâmplăria se opune uzurii anuale, ceea ce înseamnă că te poți bucura de ferestrele tale pentru o perioadă de până la 50 de ani. Iar proprietățile termoizolante și fonoizolante asigură confort crescut chiar și în cazul unor fenomene meteo extreme.

Ferestre termoizolante PVC și aluminiu: costuri de achiziție

Dacă ai un anumit buget în care trebuie să te încadrezi, este bine să știi că ferestrele din PVC sunt mai accesibile.

Pentru ca aluminiul să atingă performanțele de izolare fonică și termică a PVC-ului are nevoie de soluții tehnice suplimentare. Aceste soluții implică folosirea de materiale suplimentare care vor intra în componența ansamblului finit. Ei bine, toate aceste materiale, precum și specificul aluminiului, fac ca prețul de achiziție al ferestrelor să fie ceva mai ridicat.

Desigur, bugetul va varia de la un proiect la altul. Este important să soliciți ajutorul specialiștilor pentru a obține o cotație de preț realistă pentru fiecare caz în parte. Tot un specialist îți poate recomanda ce tip de tâmplărie este recomandată pentru proiectul tău.

Ferestre termoizolante PVC vs aluminiu

Fie că vorbim despre ferestre termoizolante PVC sau de aluminiu, trebuie spus că ambele reprezintă soluții fiabile pentru amenajarea spațiilor tale. Însă, înainte de a face o alegere trebuie să clarifici care sunt așteptările tale de la produsul finit. Iar, la final, să optezi pentru soluția care te avantajează cel mai mult, atât din punctul de vedere al performanțelor atinse, cât și al prețului de achiziție.

Pentru tâmplărie PVC sau din aluminiu poți oricând contacta un reprezentant Barrier. Acesta te va direcționa către produsele de care ai nevoie pentru proiectele tale.

Noi îți urăm spor la treabă și cât mai multe proiecte finalizate cu succes.