Mit sau realitate: te ajută ferestrele termopan să economisești energie?

Mit sau realitate: te ajută ferestrele termopan să economisești energie?

Probabil ai auzit adesea că ferestrele din termopan sunt soluția ideală pentru reducerea pierderilor de energie, cât și pentru tăierea câtorva zerouri de pe factură. Dacă încă eziți să plasezi informația între mit și realitate, noi avem răspunsul mult așteptat.

Spre deosebire de o fereastră standard, ferestrele din termopan sunt de un real ajutor în izolarea termică și acustică a locuinței. Pe lângă garantarea confortului termic, ferestrele din termopan se închid etanș, împiedică pătrunderea umezelii în casă și formarea condensului.

În ciuda tuturor acestor avantaje, ferestrele din termopan trebuie îmbunătățite, astfel încât randamentul lor să fie cât mai aproape de 100%.

Vezi cum poți optimiza ferestrele din termopan pentru economia de căldură!

Alege profile PVC pentru o casă ferită de pierderi de energie

Profilele din PVC aduc numeroase avantaje locuinței tale. Printre cele mai importante se află izolarea termică și fonoizolarea susținute de materialele și piesele de calitate care intră în componența deschiderii. Tot acestea contribuie și la gradul ridicat de etanșeitate, indispensabil în caz de vânturi sau ploi puternice.

Imaginează-ți doar cum viscolul de afară sau temperaturile peste 35°C nu te afectează deloc pentru că te afli la adăpostul casei tale bine izolate.

De exemplu, fereastra termoizolantă Barrier 70 te ajută să reduci pierderile de energie cu până la 75%, fiind și o investiție accesibilă. În plus, ferestrele din PVC Barrier se pot lăuda cu un coeficient termic și o rezistență care depășește performanțele tâmplăriei din PVC din generația anterioară.

Iată coeficientul de izolare termică pe care ți-l oferă ferestrele termoizolante Barrier!

  • Barrier 70: până la 1,3 W/m²k;
  • Barrier aRX A++: până la 1.3 W/m²k;
  • Barrier 80+: 0,94W/m²k;
  • Barrier 85 A++: până la 1.1 W/m²k;
  • Barrier 100: 0,79W/m2

Ușor de placat cu aluminiu la exterior, ferestrele Barrier 100 și Barrier 80 câștigă în rezistență și își îmbunătățesc capacitatea de a proteja termic locuința.

Sticla termoizolantă: reglează temperatura și fluxul de lumină

După cum ai observat, tendințele recente de design îți propun ferestre cu o vastă suprafață din sticlă. Pentru că e normal să visezi la cel mai modern design pentru casa ta, la Barrier poți opta pentru un geam cu caracteristici termoizolante.

Dacă suprafața vitrată din componența ferestrei reprezintă aproape 90%, este evident că ai nevoie de un geam solid, de înaltă calitate. Pachetele de sticlă de la Barrier au 3 foi și sunt prevăzute cu inserție din oțel și baghetă de tip distanțier termic.

Inserția din oțel asigură un transfer redus de energie și funcționează ca un obstacol în calea condensului. Distanțierul termic este la fel de util pentru că estompează diferențele de temperatură și consolidează termoizolarea.

Încă un avantaj al sticlei termoizolante de la Barrier este foaia de geam Barrier Sun Control. Pe lângă confortul termic, Barrier Sun Control contribuie la confortul vizual, reglând intensitatea luminii naturale. În același timp, această foaie de geam menține temperatura din locuință în parametrii doriți, împiedicând pierderile de energie.

Un rol important în termoizolație: feroneria pentru ferestre PVC

Un alt element esențial pentru performanța energetică a locuinței se referă la feroneria pentru izolare termică. Balamalele, garniturile sau mânerele de calitate sunt piese esențiale pentru asigurarea confortului termic. O singură piesă de feronerie de slabă calitate poate compromite eficiența întregului ansamblu.

Feroneria pentru ferestre Barrier asigură manevrabilitatea deschiderii și contribuie la rezistența în fața uzurii și a șocurilor mecanice. Pe lângă funcționalitate, mânerele noastre sunt disponibile într-o gamă cromatică variată, astfel încât design-ul ferestrei să fie perfect completat.

Încă un atuu al feroneriei pentru ferestre marca Barrier? Montarea rapidă și întreținerea deloc costisitoare. Dacă vrei să-ți ajuți feroneria aleasă să reziste în timp, atunci nu uita să o ungi cu o picătură de ulei din 6 în 6 luni.

Dacă deja îți este clar ce trebuie să faci pentru a asigura casei tale o performanță energetică de invidiat, ia legătura cu un consultat Barrier. Ne găsești doar la un click distanță, mereu pregătiți cu sfaturi și sugestii utile pentru casa ta.

Accesează pagina noastră de Contact și hai să creăm împreună cel mai eficient profil termic pentru casa ta.

Până data viitoare, mult succes în tot ce îți propui!