Feroneria ferestrelor și ușilor sau de ce fiecare element contează

Feroneria ferestrelor și ușilor sau de ce fiecare element contează

Construirea unei case este un proiect important pentru care îți dedici o mare parte din timp. Și chiar dacă nu ești tu cel care pune cărămidă peste cărămidă, sigur ești în căutarea celor mai bune produse pentru căminul tău. De la plăcile de gresie și faianță, la mobilierul din întreaga casă, de la aparatele electrocasnice pâna la cea mai mică decorațiune, toate sunt alese de tine cu atenție pentru estetică și funcționalitate.

Și pentru că te dedici atât de mult, cu siguranță iei în calcul și elementele de compartimentare și etanșeitate. Vorbim aici despre ferestre, dar și uși de interior și exterior, precum și de tâmplăria PVC sau din aluminiu.

Ușile și ferestrele trebuie să aducă o notă de completare aspectului general al casei. Cu alte cuvinte, estetica locuinței se compune și din aceste elemente. De exemplu, dacă ai ales pentru casa ta un stil modern industrial, atunci este potrivit ca ușile și ferestrele să aibă un aspect metalic.

Totuși, scopurile principale ale ușilor și ferestrelor sunt facilitarea accesului și compartimentarea spațiului, respectiv iluminarea naturală, etanșeitatea spațiului și rezistența la efracție.

În articolul de astăzi vom vorbi despre ce este feroneria ușilor și a ferestrelor, dar și despre elementele de feronerie care garantează siguranța și protecția.

Despre feroneria ferestrelor

Elementele de feronerie a ferestrelor sunt acele accesorii ale termopanelor care pun în funcțiune sistemul de închidere și deschidere. Aceste elemente cuprind balamalele, garniturile,  șuruburile, sistemele antiefracție și încuietorile. Balamalele joacă un rol important, întrucât sunt cele care susțin greutatea ferestrei și permit deschiderea și închiderea acesteia.

Un element esențial de feronerie a ferestrelor este chiar mânerul. Fără montarea sa, ferestrele nu ar mai putea fi închise, deschise sau rabatate. Și pe lângă toate acestea, mânerul ajută și la îndeplinirea altor funcții ale ferestrei, precum:

  • izolarea fonică;
  • izolarea termică;
  • rezistența împotriva vântului și a ploilor;
  • rezistența antiefracție.

Bineînțeles, mânerul are și rol estetic, iar catalogul Barrier conține o gamă variată de modele dintre care să alegi.

Și pentru că mulți hoți încearcă să pătrundă în casă prin forțarea ferestrelor, de exemplu, este foarte important să acorzi atenție elementelor de feronerie. Cu cât ferestrele casei tale sunt mai bine dotate cu accesorii specifice, cu atât va fi mai greu pentru intruși să îți invadeze spațiul. De exemplu, poți opta pentru o fereastră cu un grad ridicat de securitate, dotat cu bumbi care să împiedice forțarea sau deformarea ferestrei.

Elemente de feronerie a ușilor

În ceea ce privește ușile, lucrurile nu stau foarte diferit. Elementele de feronerie a ușilor trebuie să faciliteze și ele îndeplinirea funcțiilor despre care vorbeam mai sus. Așadar, este la fel de important să alegi pentru locuința ta o ușă care:

  • să se potrivească estetic;
  • să asigure izolarea și etanșeitatea;
  • să reziste condițiilor meteorologice și efracțiilor.

Când vorbim despre feroneria ușilor, ne referim tot la balamale, garnituri, încuietori și șuruburi. Iar recomandarea este ca aceste elemente să atingă standarde înalte pentru a-ți garanta siguranță.

Pentru că în cazul ușilor, încuietorile sunt întotdeauna prezente, trebuie să știi că există diferite sisteme de închidere în funcție de nivelul de securitate de care vrei să ai parte. De exemplu, poți alege un sistem standard, un sistem automatic sau unul de siguranță și etanșare.

Și pentru că buna funcționare este strâns legată de modalitatea de întreținere, îți oferim câteva sfaturi pentru a menține intacte elementele de feronerie a ușii tale.

  1.     Unge frecvent balamalele pentru ca ușa să se deschidă cu ușurință.
  2.     Curăță frecvent praful și murdăria de pe toată suprafața ușii folosind doar produse potrivite.
  3.     Nu forța încuietorile ușii pentru că riști să deteriorezi sistemele de siguranță sau chiar să rupi cheia.

De ce este importantă feroneria

Dacă nu alegi uși și ferestre ale căror elemente de feronerie sunt de calitate, ai putea avea parte de consecințe pe care nu ți le dorești. 

De exemplu, casa ta ar avea un confort termic și fonic redus din cauza imposibilității de etanșare. 

Uzura și șocurile mecanice ar duce la deteriorări rapide și permanente ale ferestrelor și ușilor. Și odată cu această deteriorare permanentă, putem vorbi și despre pătrunderea în casa ta a apei provenite de la averse sau a curenților de aer reci.

Așadar, îți recomandăm să alegi produse de calitate pentru locuința ta. Caută ferestrele și ușile potrivite printre produsele Barrier.

Mult spor în toate!

Cum știi că ai făcut alegerea corectă?

Așa cum îți spuneam, aluminiul este mult mai rentabil în comparație cu alte materiale. Fiindcă vine într-o gamă variată de finisaje și nu necesită o întreținere foarte pretențioasă.

De asemenea, opțiunea tâmplăriei din aluminiu pentru ferestrele și ușile de interior îți oferă posibilitatea de a investi într-un material calitativ, cu costuri reduse. Aluminiul este un material extrem de economic și fiabil, fiind mult mai rezistent decât tâmplăria din PVC și cea din lemn.

Mai mult decât atât, caracteristicile sale îl fac unul dintre cele mai reciclabile materiale, având durabilitate și susținere pentru zeci de ani de la montare.

Indiferent de proiectul pe care îl administrezi, alegerea ușilor și ferestrelor din aluminiu pentru interior reprezintă soluția de care ai nevoie. Acest model de tâmplărie este adaptabil oricărui tip de spațiu, oferind confort sporit și aspect modern.

Solicită o ofertă personalizată și află mai multe despre avantajele pe termen lung ale ferestrelor și ușilor de aluminiu pentru interior.