Cum se măsoară corect golul pentru montarea ferestrelor din tâmplărie PVC

Cum se măsoară corect golul pentru montarea ferestrelor din tâmplărie PVC

Înainte de a comanda fereastra ta Barrier, primul pas pe care să îl faci este măsurarea corectă a golului unde urmează să se monteze tâmplăria PVC.

Încă de la început îți spunem că sfatul nostru este să apelezi la o echipă de specialiști pentru măsurarea spațiului unde vine amplasată fereastra dar și pentru montaj. Altfel, poți risca să măsori în mod eronat, iar produsul final să nu se încadreze așa cum îți dorești.

De fiecare dată, garantăm experiența specialist Barrier în montaje, astfel că poți fii sigur că lucrarea finală o să arate impecabil totul pentru ca tu să te bucuri de fereastra ta cu sticlă termoizolantă. 

Dacă tot am adus în discuție această proprietate de a termoizola, pe lângă sticla ferestrei care împiedică transmiterea căldurii, este nevoie de atenție sporită atunci când se execută montajul. În caz contrar, orice greșeală poate duce la pierderea calităților termoizolante.

În montajul propriu-zis trebuie folosite materiale de calitate pentru un rezultat final foarte bun și de durată. Noi îți oferim garanția lucrărilor de montaj pe care le executăm.

Măsurarea golului pentru ferestre

Procesul de măsurare a golului în care se va monta un sistem de tâmplărie PVC este o etapă importantă în care trebuie să ai în vedere câteva reguli de bază.

O măsurare corectă a golului din zidărie este importantă pentru o execuție reușită a lucrării finale.

Dacă ai ales locul în care se va monta fereastra, golul din zid trebuie măsurat cu precizie pe toate laturile, în plan interior și în plan median. Golul se măsoară orizontal și vertical.

Cu alte cuvinte trebuie măsurate toate cele 4 dreptunghiuri care formează spațiul gol unde o să fie montată fereastra PVC.

Măsurătorile se vor efectua în milimetri, pentru că este importantă prezicia exactă. Desigur, pentru a obține dimensiunile exacte vei avea nevoie de o ruletă profesională.

La ce să fii atent când măsori golul pentru fereastra din tâmplărie PVC

Pot apărea situații în care pervazul nu este drept sau nu este egal cu partea de sus a decupajului. În alte situații poți constata că dreptunghiul din dreapta nu este egal cu dreptunghiul din stânga. Se poate întâmpla ca fiecare dreptunghi care formează golul să aibă
o dimensiune diferită, adică să nu se potrivească partea superioară cu cea inferioară, ori cea din partea stângă cu cea din partea dreaptă.

Lățimea și înălțimea golului pentru fereastră trebuie măsurate în trei părți: înălțimea stânga- dreapta și mijloc, iar lățimea sus-jos și la mijloc.

Barrier – specialiști în montaje

Echipa Barrier de specialiști în montaje recomandă ca fereastra sa fie montată cât mai în interiorul încăperii pentru ca șansele de apariție a mucegaiului sa fie cât mai mici.

Înainte de fixarea ferestrei, golul trebuie curățat de toate resturile de zidărie pentru a nu exista niciun risc de agățare a ramelor. Orice rezid care a rămas pe suprafața golului trebuie înlăturat cu atenție.

Dacă în golul zidăriei există diferențe de dimensiune între laturile sus-jos, stânga-dreapta se ia în considerare măsura cea mai mică. În momentul montării, golurile rămase trebuie umplute cu spumă poliuretanică.

Proprietatea de bază a spumei poliuretanice este de izolant termic. Cu toate acestea, produsul este eficient în diminuarea sau transmiterea zgomotelor, deci reprezintă și un izolator fonic foarte bun.

Operațiunea de montare a ferestrelor este complicată la prima vedere, însă echipa noastră de specialiștii îți oferă consultanță pentru pregătirea golului din zidărie precum și servicii de execuție pentru montajul ferestrelor.

Pentru noi este importantă calitatea serviciilor pe care le oferim, de la proiectarea ferestrei și până la montaj.

Colegii din echipa de montaj Barrier, beneficiază de cursuri de calificare și de traininguri specializate în cadrul Academiei Barrier. Poți avea încredere că fereastra ta o să fie perfect montată. Pentru mai multe detalii, nu ezita și contactează-ne.