De ce să alegi rulouri pentru ferestre de mansardă

De ce să alegi rulouri pentru ferestre de mansardă

Atunci când decizi să construiești locuința viselor tale, te gândești permanent la produse de cea mai înaltă calitate. De aceea, ai nevoie de piese de tâmplărie capabile să îți ofere confortul ideal. De exemplu, poți alege să aplici rulouri pentru ferestrele de mansardă.

Pe lângă aspectul modern și elegant, rulourile pentru geamuri de mansardă au un caracter pragmatic. Cu ajutorul lor te poți bucura de momente de relaxare atunci când soarele este pe cer sau poți bloca valurile de căldură dogoritoare ale zilelor de vară. Exact așa cum faci când montezi rulouri pentru ferestrele cu tâmplărie PVC.

În consecință, dacă ești în căutarea rulourilor potrivite pentru ferestrele de mansardă, află de la specialiștii Barrier câte tipuri există și care sunt motivele pentru care să le alegi.

Motive pentru care să alegi rulouri pentru ferestre de mansardă

Cel mai adesea, mansarda servește drept zonă de relaxare sau distracție pentru cei din casă. Dar există și cazuri în care spațiul devine zonă de primire și cazare a musafirilor. Și pentru că nu toate construcțiile de mansardă sunt proiectate cu pereți înalți, alegerea ferestrelor este opțiunea ideală pentru iluminarea naturală.

Cu toate acestea, trebuie să iei în considerare o modalitate de control pentru lumina naturală. De aceea, ai putea avea nevoie de rulouri pentru ferestre de mansardă. 

Așadar, iată motive pentru care să alegi produse special concepute pentru confortul spațiului de locuit și pentru protejarea tâmplăriei PVC sau de aluminiu:

 1. Poți controla în orice moment cantitatea de lumină naturală care să pătrundă în mansardă.
 2. Adaptezi design-ul general al mansardei cu ajutorul rulourilor decorative.
 3. Ai siguranță și protecție sporită împotriva tentativelor de efracție.
 4. Controlezi transferul de căldură între locuință și exterior.
 5. Te bucuri de o izolație fonică potrivită.
 6. Te protejezi de condiții meteorologice aspre.

Așadar, ai parte doar de beneficii în ceea ce privește montarea rulourilor pentru ferestre de mansardă. Și dacă te gândești să faci o achiziție de acest gen trebuie să știi ce produs se potrivește proiectului tău.

Câte tipuri de rulouri pentru ferestre de mansardă există

Ferestrele de mansardă au o amplasare specială, direct pe acoperișul locuinței. Iar deschiderea și închiderea geamului se fac în mod diferit față de ferestrele obișnuite. Și tocmai din acest motiv, rulourile pentru mansardă sunt special concepute pentru a putea fi montate. 

Și pentru ca tu să faci alegerea potrivită în ceea ce privește accesoriul pentru ferestre, iată care sunt principalele tipuri de rulouri:

 • Rulou exterior parasolar – blochează radiațiile solare;
 • Rulou pentru diminuarea luminii – reduce lumina naturală;
 • Rulou opac – blochează lumina naturală;
 • Rulou decorativ – oferă un aspect modern și un design elegant;
 • Rulou plisat opac – blochează pătrunderea luminii;
 • Rulou plisat – are un aspect minimalist.

Și pentru că rulourile pot fi atât interioare, cât și exterioare, este necesar să te raportezi la două aspecte atunci când vrei să alegi accesoriul potrivit. Este vorba atât la modalitatea de montare, cât și la cea de acționare.

Cum se realizează montajul rulourilor pentru ferestre de mansardă

Rulourile pentru ferestre de mansardă se pot monta atât la începutul proiectului, cât și ulterior. Cu alte cuvinte, poți să te bucuri oricând de avantajele rulourilor pentru ferestre de mansardă, chiar dacă nu le-ai luat în calcul la montarea geamurilor.

Așadar, dacă te gândești să optezi pentru rulouri de mansardă, trebuie să știi că aplicarea lor se face de către experții în domeniu. În primul rând, montarea presupune urcarea pe acoperiș. Iar cei care se ocupă cu aplicarea au la îndemână unelte și sisteme de siguranță speciale.

Alegerea montării unor rulouri pentru ferestrele de mansardă vine cu beneficii, indiferent de tipul pentru care optezi. Sperăm că articolul nostru te-a ajutat să descoperi motivele pentru care să alegi rulouri pentru ferestre de mansardă și cât de importante sunt ele.

Nu uita că poți apela în orice moment la consultanța Barrier pentru sfaturi sau răspunsuri de la specialiștii noștri în legătură cu întrebări despre rulouri pentru ferestrele locuinței tale.

Până data viitoare, îți dorim mult succes pe toate planurile!