De ce să alegi sticla de protecție împotriva razelor UV

De ce să alegi sticla de protecție împotriva razelor UV

E oficial, a început perioada de vară, când se adună amintirile gata să-ți țină de cald tot anul. Cum te-ai pregătit pentru razele arzătoare ale soarelui vara asta? Și nu, nu ne întrebăm dacă porți cremă protectoare tot timpul – deși ar fi bine să o ai mereu la îndemână. Vorbim, desigur, despre echiparea locuinței tale cu geamuri de termopan dotate cu sticlă de protecție UV. 

Ferestrele cu protecție solară creează echilibrul între protecție, confort și siguranță, de care toți avem nevoie. Pentru că lipsa unor ferestre UV cu protecție mare poate duce la deteriorarea obiectelor din casă și nu numai, specialiștii Barrier îți recomandă sticla termoizolantă cu cea mai mare protecție împotriva razelor ultraviolete. 

Sticla constituie până la 70% din suprafața unei ferestre, prin urmare merită să îi acorzi atenție atunci când ești în căutarea celor mai potrivite ferestre cu sticlă de protecție UV pentru locuința ta. Rămâi alături de noi ca să afli mai multe informații despre geamurile cu protecție solară și vezi dacă sticla cu protecție 99% împotriva razelor puternice este un mit sau există cu adevărat.

Cele mai căutate protecții solare pentru geamuri

Ai observat că majoritatea ferestrelor orientate spre sud-vest, expuse pe termen lung la radiația solară se încălzesc atât de mult încât trimit căldura la interiorul camerei? De cele mai multe ori, acest lucru se poate testa atingând suprafața sticlei sau pur și simplu simțind, pe propria piele, căldura soarelui care pătrunde prin geamul închis.

Din acest motiv, specialiștii în tâmplărie PVC au căutat soluții care să îi ajute pe termen lung. Așa au apărut rulourile exterioare, jaluzelele și foliile de protecție solară. Deși aplicarea foliilor de protecție este cea mai convențională, căci se montează ușor, nu înseamnă neapărat că este și cea mai eficientă soluție. 

Dacă alegi rulourile care îndeplinesc cerințele pentru protecție solară și antiefracție, te bucuri de confort termic sporit dar și reducerea totală a luminii solare în spațiul tău. Rulourile exterioare se pot și accesoriza cu un sistem individual de plase pentru protecție împotriva insectelor. Astfel, ții geamul deschis, însă fără să pătrundă lumina solară sau insectele.

Un alt mod de a scăpa de grija razelor arzătoare ale soarelui este cu ajutorul ferestrelor PVC cu sticlă termoizolantă. 

Da, exact! La Barrier, fabricăm ferestre PVC din sticlă care are rolul de a oferi protecție eficientă împotriva razelor UV. Acestea ajută la reducerea supraîncălzirii pe timpul verii și la diminuarea pierderilor de căldură prin geamurile termopan în sezonul rece.

De ce să alegi geamuri termopan cu sticlă de protecție UV?

Geamurile termopan cu protecție UV contribuie la evitarea expunerii la razele infraroșii ale soarelui, atunci când te afli la interior. Bineînțeles, importanța protecției este cu atât mai relevantă cu cât ne referim la suprafețe vitrate mari.

Ferestrele cu protecție au rolul de a bloca o mare parte din radiația ultravioletă (UV) dăunătoare. Acestea ajută la prevenirea decolorării și degradării mobilei, a tapițeriei, podelelor și a altor obiecte din interior. De asemenea, oferă o protecție suplimentară pentru sănătatea pielii și a ochilor, reducând astfel riscul de arsuri solare și afecțiuni oculare cauzate de expunerea excesivă la razele ultraviolete, mai ales dacă petreci mult timp lângă ferestre.

Caracteristicile și avantajele geamurilor cu sticlă termoizolantă

După cum spuneam, ferestrele care dispun de sticlă de protecție UV reprezintă soluția potrivită pentru creșterea coeficientului de energie și protecție la interior.

Iată care sunt caracteristicile și avantajele sticlelor:

te protejează de radiațiile nocive în confortul casei tale fără să fii nevoit să obstrucționezi pătrunderea luminii naturale prin jaluzele.

Reduc considerabil facturile la energie.

Păstrează o temperatură optimă de-a lungul întregului an. Pe timpul verii împiedică supraîncălzire iar în sezonul rece previn pierderile de căldură.

Prelungesc durata de viață a mobilierului din interiorul locuinței.

Acum, că te-ai familiarizat cu avantajele geamurilor termopan cu protecție solară, este important să cunoști și criteriile de selecție menite să-ți facă alegerea mai ușoară.

3 criterii de care să ții cont când alegi geamurile de termopan cu protecție UV

Desigur, sticla termoizolantă folosită în producerea ferestrelor PVC poate fi de mai multe tipuri, fiecare dintre acestea având proprietăți specifice și beneficii diverse.

Caută ferestre cu emisii scăzute

Geamurile termopan de la Barrier au sticlă interioară care reflectă lumina UV,  fără să contribuie la creșterea temperaturii sau la efectelor toxice ale radiațiilor.

Caută ferestre cu strat special încorporat în sticlă

Geamurile UV din termopan trebuie să conțină un strat special de protecție încorporat în pelicula dintre straturile de sticlă. Acest strat blochează razele UV dăunătoare.

Sticla Low-E, spre exemplu, are în componență un strat de oxizi metalici care ajută la reflectarea căldurii. Pentru evitarea deformării stratului metalic, acesta trebuie aplicat la interior, într-un mediu sigilat, într-un pachet de sticlă format din cel puțin două foi. Tipul acesta de sticlă termoizolantă este caracterizat de o emisivitate super redusă.

Caută confort și siguranță

Barrier Sun Control te asigură de confort vizual prin utilizarea redusă a sistemelor de umbrire. Aspectul său este neutru în raport cu reflexia și transmisia. Cu alte cuvinte, oferă o redare foarte bună a culorilor. În plus, această soluție permite atât menținerea unei temperaturi optime la interior cât și minimizarea costurilor energetice ale locuinței.

Sticla cu protecție 99% împotriva razelor UV: mit sau realitate

Sticla cu protecție 99% împotriva razelor UV poate fi considerată mai mult un mit decât o realitate absolută. Deși, după cum ai observat, există materiale care pot bloca o proporție semnificativă a razelor UV, nu există un anumit tip de sticlă care să ofere o protecție totală împotriva acestor radiații dăunătoare.

În general, geamurile cu sticlă de protecție UV sunt concepute pentru a reduce trecerea razelor dăunătoare în interior. Cu toate acestea, nivelul de protecție poate varia în funcție de producător, de tipul de sticlă și de alte caracteristici tehnice specifice ale geamurilor.

De aceea, atunci când achiziționezi geamuri cu sticlă de protecție UV, este important să apelezi la un producător de calitate. Specialiștii Barrier sunt gata să-ți indice nivelul de protecție UV oferit de fiecare sticlă termoizolantă în parte. În plus, beneficiezi și de certificat de conformitate. Lasă grijile deoparte și bucură-te de vară și de razele soarelui, din confortul casei tale.