Tipuri de sticlă pentru ferestre și ce să alegi în funcție de casa ta

Tipuri de sticlă pentru ferestrele casei: soluțiile Barrier

Una dintre cele mai importante elemente ale unei ferestre este, fără doar și poate, sticla. Iar atunci când te gândești la modele de ferestre pentru confortul casei, este important să nu uiți de calitatea sticlei. Pe lângă aspectul pe care îl oferă casei, ferestrele trebuie să fie rezistente și să îndeplinească toate exigențele tale.

Pentru că nevoile tale pot fi diferite, trebuie să știi cu exactitate ce fel de ferestre să alegi și ce tipuri de sticlă să aibă ele. Geamul are rolul de a te proteja de frig, căldură excesivă sau chiar intruși. 

Vom detalia în articolul de astăzi toate specificațiile tipurilor de sticlă potrivite pentru locuința ta.

Sticlă termoizolantă pentru ferestre: avantaje

Probabil că te gândești cum să reduci costurile la energie în mod eficient, astfel încât să nu te afecteze. Și cu siguranță știi că pierderile de căldură la casă se fac și prin ferestrele care nu sunt etanșe sau nu au un coeficient potrivit de transmisie termică.

Din acest motiv, Barrier îți pune la dispoziție sticlă termoizolantă pentru ferestre, astfel încât să te bucuri de un grad ridicat de izolare. Soluția pentru termoizolare Barrier este alcătuită din trei foi de geam cu inserție de gaz inert. Astfel, te bucuri de izolație termică ridicată și o transmisie luminoasă între 58 și 73%.

În plus, sticla termoizolantă cu trei foi asigură și fonoizolație de excepție pentru ca tu să te bucuri de liniște în permanență. Un alt avantaj al sticlei cu termoizolație este că nu permite apariția condensului pe geam sau aburirea lui. Gazul inert din interiorul sticlei creează o trecere uniformă din exterior către interior și invers.

Astfel, pierderile de căldură sunt reduse substanțial.

Sticlă de securitate și unde să o montezi

Pentru nivele mai înalte de siguranță, poți alege sticla de securitate formată din mai multe straturi de sticlă și o folie ce nu permite căderea bucăților, în caz de spargere.

În plus, sticla de securitate are avantajul protecției în caz de fisuri. Așadar, vei fi protejat de tăieturi în sticlă dacă geamul se crapă. De asemenea, folia din polivinil butiral reține obiectele care au cauzat spargerea, pentru a nu provoca pagube mai mari.

De regulă, sticla de securitate este mai potrivită pentru clădiri industriale sau sedii cu nivele de securitate înalte, precum bănci sau instituții publice.

Soluțiile Barrier pentru sticlă de ferestre din PVC

Dacă ești în căutarea unor soluții din PVC pentru termoizolație și fonoizolație, fereastra Barrier 100 este ceea ce ai nevoie. Oferind mai mult confort cu resurse scăzute de energie, Barrier 100 reușește să îndeplinească nevoile familiei tale complet.

Barrier 100 are profile din materiale de calitate și un pachet de trei foi de sticlă. În plus, vine cu o feronerie de calitate și cu o gamă largă de accesorii. Fereastra rezistă la condiții meteorologice extreme, indiferent de anotimp.

Pachetele de sticlă ale ferestrei Barrier 100 pot avea grosimi între 44 și 52 de mm, cu o atenuare fonică de 33%. Fiecare foaie de geam are în medie 4 mm, fiind distanțată de celelalte prin inserția de argon sau kripton.

Fereastra Barrier 70 este alegerea ideală pentru locuințe sigure și izolate complet. Feroneria de calitate asigură rezistență la efracție și totodată etanșeitate de excepție. Ferestrele Barrier 70 au pachete de sticlă cu 2 sau 3 foi, având dimensiuni între 24 și 40 de mm. De asemenea, geamurile Barrier 70 au posibilitatea inserției de gaz inert pentru transfer termic ideal.

Pentru o casă călduroasă, economică și liniștită, fereastra Barrier 80+ devine compartimentarea ideală. În comparație cu ferestrele standard, Barrier 80+ oferă o izolare termică cu 50% mai ridicată datorită sistemului inteligent de etanșare, precum și a sticlei de calitate.

În plus, vibrațiile și zgomotele de afară sunt disipate datorită geometriei speciale a camerelor de aer din pachetul de sticlă al ferestrei cu grosime de 51 de mm.

Nu te-ai decis încă ce tip de sticlă să alegi pentru ferestrele casei? Apelează cu încredere la specialiștii Barrier și cere o ofertă pentru proiectul locuinței tale.