Cum reduci costurile la energie cu ajutorul sticlei termoizolante

Cum reduci costurile la energie cu ajutorul sticlei termoizolante

În perioada rece a anului costurile la energie cresc considerabil. Iar dacă temperatura în locuință nu se păstrează, ar putea fi semne de pierderi de căldură la casă. Așadar, cea mai potrivită metodă este izolarea termică de calitate. Vorbim aici despre izolarea pereților, a podului sau podelelor și chiar prin utilizarea sticlei termorezistente.

Montarea ușilor și ferestrelor cu etanșeitate ridicată este o soluție sigură, însă dacă sticla ferestrei nu conservă căldura la interior, consumul de energie nu s-ar putea reduce. De aceea, discutăm în articolul de azi despre importanța sticlei termorezistente și ce modele pot fi alese.

Unde montezi sticla termoizolantă pentru ferestre

Ușile și ferestrele locuinței tale contribuie la pierderile de căldură în cazul în care nu sunt etanșe complet. Iar în cazul geamurilor, sticla poate facilita transferul de căldură în zilele răcoroase. Totuși, unde ar trebui să montezi sticla termoizolantă pentru ferestre astfel încât să te bucuri de căldură permanent?

Cel mai potrivit mod de a reduce costurile la energie este prin montarea sticlei cu izolare termică la toate ferestrele locuinței. Dacă alegi sticlă termorezistentă, gazul inert dintre foile geamului va asigura etanșeitate și conservarea căldurii la interior. Așadar, atât geamurile de pe partea de est a casei, cât și cele din vest trebuie să fie dotate cu sticlă termoizolantă.

În plus, dacă ai ferestre de mansardă, este indicat să te asiguri că și ele sunt construite cu sticlă cu izolare termică. Dacă ferestrele casei sunt de dimensiuni mari, atunci există mai multe șanse ca frigul să se strecoare. Sau dacă optezi pentru deschideri mari de terasă sau balcon, atunci trebuie să iei în calcul varianta elementelor cu izolare termică ridicată.

Avantajele sticlei termoizolante

Beneficiul principal al sticlei termoizolante este sugerat deja din denumire. În mod sigur, te bucuri de căldură pe timpul iernii sau răcoare în perioada de vară. Însă montarea sticlei de fereastră cu izolare termică îți aduce mai multe avantaje.

  1. Economisești energie și astfel scade valoarea facturilor. Nu te vei mai strădui să menții locuința încălzită sau răcoroasă, întrucât transferul termic cu exteriorul este foarte redus.
  2. Te bucuri de confort termic. Pentru că valoarea temperaturii din casă nu fluctuează, poți sta fără griji în locuință.
  3. Beneficiezi de siguranță sporită. Sticla de geam cu izolare termică presupune materiale durabile, astfel că efracția prezintă un grad de risc mai redus.
  4. Reducerea apariției de condens la geamurile de termopan. Sticla termoizolantă prezintă un distanțier amplasat pentru a preveni condensul, mucegaiul sau aburirea ferestrei PVC.

Mai mult decât atât, sticla termorezistentă poate fi montată pe orice tip de tâmplărie și pentru orice dimensiune de fereastră. Nu contează că vorbim despre geamul la dormitor sau fereastra pentru baie. Te poți bucura în fiecare încăpere de sticlă rezistentă cu transmitere luminoasă între 58 – 73% și atenuare fonică de până la 33%.

Datorită sticlei rezistente și a numărului de foi din ansamblu, sticla termoizolantă Barrier cu gaz inert este alegerea ideală pentru reducerea consumului de energie și confortul permanent al familiei tale.

Uși și ferestre pentru reducerea costurilor la energie

Reducerea substanțială a consumului de energie este o alegere sustenabilă pentru mediu, dar și pentru bunăstarea celor care locuiesc în casă. De aceea, izolarea termică trebuie să fie de înaltă calitate. Pentru ferestre izolate, poți alege fereastra Barrier 100 pentru case eco-friendly.

În ceea ce privește ușile de intrare sau ușile de interior, este important ca garniturile să asigure etanșeitate crescută. De exemplu, ușile din tâmplărie PVC sunt o alegere potrivită. Iar dacă preferi un aspect mai modern al casei, poți opta pentru servicii de înfoliere sau placarea cu aluminiu a tâmplăriei de termopan.

Poți, de asemenea, să optezi pentru instalarea sistemelor de energii regenerabile și să te bucuri de avantajele casei pasive. Iar dacă ai nevoie de informații suplimentare despre cum poți reduce consumul energetic cu ajutorul sticlei termoizolante, specialiștii Barrier sunt pregătiți să îți răspundă la orice întrebare.

Să ai parte doar de succes!