Cum verifici calitatea ușilor și ferestrelor din termopan

Cum verifici calitatea ușilor și ferestrelor din termopan

De multe ori, o casă este un vis care ne urmărește o bună parte din viață. Un asemenea plan de amploare înseamnă o investiție pe termen lung, a cărei grilă de evaluare trebuie să fie calitatea.

În contextul casei de vis, calitatea este sinonimă cu rezistența care garantează durata în timp. De aceea, trebuie să fii foarte atent și bine informat atunci când investești în materiale și finisaje pentru casa ta.

O casă trainică îți solicită vigilența la mai multe niveluri, iar unul dintre ele se referă la calitatea deschiderilor din locuință: ușile și ferestrele din termopan.

Este esențial ca toate piesele care compun ansamblul unei uși sau ferestre să fie executate profesionist, din materiale premium. În caz contrar, deschiderea va ceda mai rapid decât te aștepți, iar cheltuirea resurselor financiare și de timp nu va fi justificată.

Iată câteva criterii de care e bine să ții cont în alegerea unor uși și ferestre din termopan de calitate pentru casa ta!

Feronerie pentru uși și ferestre din termopan

O deschidere funcțională trebuie să fie un ansamblu în care tâmplăria, profilele și feroneria se îmbină armonios, toate respectând aceleași criterii calitative.

Este esențial ca feroneria pentru uși și ferestre din termopan să aibă componente din aluminiu și să manifeste rezistență la uzură și la șocuri mecanice. Ce înseamnă o feronerie de calitate? Înseamnă că aceasta oferă întotdeauna siguranță împotriva tentativelor de efracție și contribuie la închiderea ermetică a zonelor de acces.

Un alt aspect important este închiderea și deschiderea lină. Dacă mânerul ferestrei se blochează înseamnă că feroneria respectivă nu merită investiția.

Experții Barrier recomandă mânerul Toulon pentru ferestre, a cărui poziție de oprire formează unghi de 90°. Arcul de presiune integrat în gâtul mânerului contribuie la reglarea lină a deschiderii.

Pentru ușile din termopan, Barrier propune sisteme de închidere standard, cu echipare în patru puncte de închidere antiefracție. Pentru sporirea protecției, poți opta pentru sisteme de siguranță și etanșare, acestea mizând pe etanșarea automată.

Izolare termică și etanșeitate la nivel înalt

Un alt criteriu după care merită să te ghidezi în alegerea ta este termoizolația. Principalul rol al ușilor și ferestrelor din termopan este acela de a menține o temperatură plăcută în interiorul casei, indiferent de anotimp.

Ușile și ferestrele cu un coeficient termic ridicat împiedică transferul de căldură pe timp de iarnă, iar vara mențin o atmosferă plăcută și răcoroasă, împiedicând canicula să cucerească interiorul.

De asemenea, gradul ridicat de etanșeitate contribuie la izolarea termică și la fonoiziolație. Pe lângă estomparea zgomotelor deranjante, provenite de la exterior, închiderea etanșă funcționează ca un scut împotriva curenților reci de aer și a altor intemperii.

O investiție concepută mai ales pentru case pasive, renumită pentru performanța energetică, este modelul de fereastră Barrier 100. Pe lângă reducerea bugetului destinat costurilor energetice, Barrier 100 contribuie și la izolarea acustică, fiind încadrată până în clasa 5 de protecție fonică.

Placarea cu aluminiu a ușilor și ferestrelor din termopan sporește gradul de eficiență termică.

Lumina naturală îți schimbă starea de spirit

Cu toții știm că lumina naturală stimulează productivitatea și accentuează starea de bine. De aceea, este recomandat să alegi uși și ferestre care să permită accesul luminii naturale în casa ta pentru o perioadă cât mai lungă din zi.

O soluție inteligentă atât pentru uși, cât și pentru ferestre, este sticla termoizolantă cu trei foi, care favorizează izolarea termică, dar și pătrunderea luminii naturale în locuință.

Sticla termoizolantă este prevăzută cu baghete de tip distanțier termic, ideale pentru prevenirea transferului de căldură și pentru protejarea zonei de acces în fața condensului.

Ușile și ferestrele cu sticlă termoizolantă mai prezintă un atuu: izolarea acustică este sporită pentru că acest tip de sticlă are un grad de atenuare fonică de 33%.

Se știe că orientarea ferestrelor pe direcția sud-vest conferă un plus de confort vizual și termic, mai ales pe timp de iarnă. Pentru ca pătrunderea luminii să nu devină un dezavantaj vara, sticla termoizolantă poate fi dotată cu un geam reflexiv. În aceste condiții, transmisiunea luminoasă poate atinge între 58%  și 73%.

Una dintre cele trei foi ale pachetului de sticlă termoizolantă merită să fie o foaie de geam Barrier Sun Control. Aceasta oferă o reflexie bună și menține sub control temperatura din interiorul casei. În plus, Barrier Sun Control contribuie la confortul tău vizual și îți pune la dispoziție un factor solar de excepție.

Dacă ții cont de toate aceste criterii și investești în ferestre și uși de termopan din alumniu, întreaga ta locuință va deveni o investiție care inspiră siguranță și încredere.

Pentru mai multe detalii despre alegerea unor uși și ferestre din termopan de calitate, apelează la specialiștii Barrier, mereu pregătiți cu informațiile de care ai nevoie.

Până data viitoare îți dorim doar investiții de succes!