Sfaturi despre amenajarea biroului lângă geam

Sfaturi despre amenajarea biroului lângă geam

Amenajarea biroului lângă geam poate fi ideea potrivită pentru fiecare persoană care alege să se bucure de lumină naturală sau de priveliște pe tot parcursul timpului de lucru.

Odată cu posibilitatea de a lucra de acasă, pentru anumite joburi, nu mai e nevoie să te deplasezi la un birou, spre locul de muncă. Astfel, câștigi mai mult timp pentru a-ți finaliza proiectele și, în plus, poți să-ți aranjezi spațiul de lucru așa cum dorești.

Locul în care ți-ai poziționat biroul nu te mulțumește? Vrei să te asiguri că ai condiții optime de microclimat? Ți-am pregătit câteva sfaturi și recomandări care te vor ajuta să ai în vedere aspecte importante atât înainte cât și după amenajarea biroului lângă geam.

Ce să știi înainte să-ți amenajezi biroul

Ai montat deja ferestrele de la birou? Dacă nu, credem că ar fi bine să ai în vedere anumite criterii simple de selecție. 

În primul rând, ține cont de suprafața locuibilă a încăperii. Dimensiunea ferestrelor se alege direct proporțional cu spațiul unde îți dorești să le amplasezi. Pentru o cameră de 15mp, spre exemplu, noi îți recomandăm să montezi o fereastră cu dimensiunea de minimum 2mp.

În al doilea rând, există câteva criterii în alegerea ferestrelor, precum protecția față de zgomotul de afară sau rezistența în timp, indiferent de condițiile meteo, respectiv pătrunderea luminii naturale.

Ferestrele noastre vin la pachet cu o mulțime de specificații proiectate pentru tine.

  • design în conformitate cu gusturile și nevoile tale;
  • varietate cromatică datorită paletei de culori RAL;
  • grad ridicat de etanșeitate;
  • rezistență la uzură și șocuri mecanice;
  • creșterea gradului de termoizolare.

Partea bună este că geamurile pot fi ușor echipate și cu sisteme antiefracție, menite să-ți confere sentimentul de siguranță, dar și să contribuie la securizarea spațiului tău.

Totodată, dacă vorbim de amenajare, design-ul este foarte important. Iar pentru un aspect impecabil, te sfătuim să descoperi ce culori să alegi pentru geamurile de termopan. De aici, alegerea îți aparține. Fiecare fereastră poate fi personalizată după gusturile tale, în ordinea priorităților. 

Importanța luminii naturale și a coeficientului de transmisie luminoasă

Lumina naturală este un element de bază care nu trebuie să lipsească din nicio încăpere, mai ales în cea de lucru. Într-un spațiu interior, ferestrele sunt cele care permit trecerea luminii naturale care inundă locul cu energii pozitive și benefice pentru activitățile tale.

De aceea, te sfătuim să montezi suprafețe vitrate cât mai mari. În afara faptului că vei vedea lucrurile din casă în culori clare, naturale, te vei putea concentra mai bine.

Dacă locuința ta se află într-o zonă cu peisaje superbe, probabil că te gândești să montezi ferestre din PVC de dimensiuni foarte mari, astfel încât să creezi impresia unui perete de sticlă.

De asemenea, este bine de știut că ferestrele din geam termopan Barrier îți oferă un coeficient de transmisie luminoasă cuprins între 58% și 73%. Asta înseamnă că poți economisi energie electrică și că ai un confort vizual crescut.

Te întrebi de ce e important să cunoști valoarea coeficientului? Pentru că numai așa îți poți da seama cât de clară este sticla pe care urmează să o cumperi. 

Indiferent dacă afară este înnorat sau soarele începe să apună, tu trebuie să beneficiezi în continuare de lumină naturală. 

Importanța izolării fonice

Atunci când în jurul tău este liniște, concentrarea vine de la sine. Iată, așadar, care sunt avantajele de care te bucuri atunci când alegi ferestrele Barrier fonoizolante:

  • Mențin o bună stare a sănătății auditive și ajută la păstrarea atmosferei liniștite.
  • Dacă geamurile tale sunt expuse spațiilor publice, discuțiile oficiale de la birou rămân confidențiale.

Montarea unei sticle care să asigure o bună izolare fonică este una dintre cele mai eficiente soluții pentru a scăpa de grija zgomotului excesiv. În acest sens, ferestrele Barrier 80 și Barrier 100 sunt potrivite pentru a izola fonic spațiul tău de lucru, fie că se află acasă sau într-o clădire de birouri. Ele reduc zgomotul cu până la 22 de ori față de intensitatea lui reală.

Importanța sticlei, a ramei și a feroneriei de calitate

Sticla, așa cum am mai spus în articolele anterioare, reprezintă aproximativ 90% din suprafața panoului de tâmplărie. De aceea, trebuie să te asiguri că aceasta e confecționată dintr-un material rezistent. 

Rama susține panoul de sticlă. Momentan există trei tipuri principale de rame: din PVC, lemn și fibră de sticlă. Pentru a te bucura de toate avantajele tâmplăriei tale, specialiștii Barrier îți recomandă o ramă solidă.

Cât despre feroneria ferestrelor PVC nu trebuie niciodată neglijată pentru că este una dintre piesele-cheie în asigurarea etanșeității. O feronerie durabilă îți protejează deschiderea de acțiunea ploilor și a altor fenomene meteorologice mai puțin plăcute. În plus, o feronerie de calitate rezistă în timp și facilitează acționarea ferestrei, fără să se blocheze.

Ce e bine să știi dacă ești gata să-ți amenajezi biroul lângă geam

Îl așezăm în așa fel încât să stăm cu spatele la geam. Etanșeitatea la curenții de aer este garantată 100%. În altă ordine de idei, dacă lumina se reflectă pe ecranul albastru al laptopului, putem opta pentru sticla vitrată. Apropo, este recomandat ca partea de sus a ecranului unui monitor să fie poziționată la nivelul ochilor, astfel încât să nu stai incomod.

Trebuie spus că dacă ferestrele din spațiul tău de lucru sunt deja montate și sunt amplasate către fața sudică a casei, s-ar putea să ai parte de prea multă lumină. Nu e nimic rău, din contră, însă în astfel de spații, nu este recomandată amenajarea unui birou. Expunerea îndelungată la acest microclimat s-ar putea să-ți afecteze randamentul și să-ți creeze disconfort. Dacă nu te-ai putut orienta către un alt punct cardinal, nicio problemă, prin înfolierea geamurilor sau vopsirea în orice culoare, vei reuși să creezi o atmosferă potrivită nevoilor tale, fără a fi însă nevoie să redecorezi casa sau să schimbi camera.

Chiar și după câțiva ani de utilizare, ferestrele Barrier vor arăta ca în prima zi. Un alt avantaj al ferestrelor de termopan Barrier amenajate în spațiul de birou este că se pot curăța cu ușurință folosind doar apă. Nu este indicat să folosești plastic deoarece sticla se poate zgâria.

Odată punctate recomandările de care merită să ții cont în amenajarea biroului lângă geam, așteptăm cu nerăbdare să-ți vedem alegerile. Pentru mai multe sfaturi legate de optimizarea ferestrelor și ușilor de termopan, nu ezita să ne contactezi.

Mult succes în proiectele tale!