Cum să transformi un open space în două încăperi cu uși culisante

Cum să transformi un open space în două încăperi cu uși culisante

Tendințele moderne în materie de design interior au inovat aspectul și pragmatismul locuinței. Vechea sufragerie a devenit un spațiu vast, care îți permite să faci tot felul de activități. Iar dacă dispui de un open space, poți oricând să îl transformi în două încăperi cu ajutorul ușilor culisante.

În locuințele actuale, open space-ul înglobează livingul și bucătăria. Însă dacă ești o persoană cu drag de gătit, probabil nu vrei ca mirosul de mâncare să ajungă în toată casa.

Așadar, poți să te bucuri zi de zi de un spațiu mai larg, iar atunci când prepari bunătăți să transformi open space-ul în două încăperi separate cu ușile culisante.

Cum poți integra ușile culisante într-un open space?

Separarea unui open space în două încăperi vine în ajutor atunci când îți așezi musafirii la masă, însă nu vrei ca ei să fie parte la procesul de preparare al mâncării în bucătărie. Sau poți folosi ușile culisante pentru a te bucura de liniște în bucătărie atunci când televizorul din living este pornit. 

Așadar, cum poți integra ușile culisante în open space? 

Într-un asemenea spațiu, compartimentarea trebuie să fie făcută în așa fel încât să îți poți desfășura perfect activitatea în cele două încăperi ulterior create. Mai exact, trebuie să te asiguri că nu se creează blocaje între ușile culisante și alte obiecte.

De asemenea, este important ca aspectul general al spațiului să fie plăcut, având ușa în tendință cu design-ul și paleta cromatică aleasă. 

Avantajul ușilor culisante este dat de spațiul redus pe care acestea îl ocupă la deschidere. De aceea, nu îți faci griji unde să așezi anumite decorațiuni sau piese de mobilier, gândindu-te că ușa le va lovi.

Pentru că sistemul de acționare al ușilor culisante este prin glisare laterală, te bucuri de mai mult loc pentru a-ți așeza lucrurile preferate sau pentru a-ți desfășura activitățile zilnice. Iar spațiul vitrat al ușii permite trecerea luminii dintr-o încăpere în cealaltă. 

Așadar, cu ușile culisante pentru open space faci economie în ceea ce privește iluminarea zonei. Și de asemenea, te bucuri de eleganța și modernismul unui perete de sticlă chiar în casa ta.

Totuși, pentru a transforma open space-ul casei cu ușile culisante, trebuie să ai în vedere câțiva pași importanți precum:

  • Măsurarea corectă a spațiului de montare;
  • Plasarea cadrului PVC;
  • Montarea ușilor și a sticlei.

Ulterior, te poți bucura de un spațiu organizat, practic și elegant, compartimentat în conformitate cu nevoile tale.

Oricare ar fi motivele pentru care alegi să transformi open space-ul în două încăperi separate, Barrier îți pune la dispoziție diverse soluții de tâmplărie pentru deschideri mari.

Compartimentare inteligentă cu Barrier Smart Slide

Design-ul elegant al profilului Barrier Smart Slide oferă casei tale un aspect modern, garantând totodată etanșeitate și operare eficientă. Sistemul de închidere al ușilor Smart Slide asigură o funcționalitate optimă și manevrare cât mai ușoară pentru ca tu să te bucuri de un open space compartimentat inteligent și eficient.

Și pentru că îți spuneam de estetica încăperii, nu trebuie să îți faci griji că nu ai găsit tâmplăria potrivită. Poți apela la serviciile Barrier pentru înfolierea profilelor PVC.

Bucură-te de un perete de sticlă modern și eficient pentru compartimentarea open space-ului.

Barrier Roto Patio Alversa pentru funcționalitate și eleganță

Atunci când vrei o bucătărie separată de zona livingului, însă ai nevoie de un spațiu vast, alege ușile culisante Barrier Roto Patio Alversa. Design-ul atent conceput și eficacitatea sistemului de funcționalitate oferă ușilor culisante Roto Patio Alversa un avantaj atunci când nu știi ce să alegi între uși armonice sau uși culisante.

Deși au sistem mobil pliant-culisabil, ușile Roto Patio Alversa surprind prin etanșeitatea de excepție, asigurând izolarea termică și fonică.

Deschiderea și închiderea ușilor culisante sunt intuitive și ușoare datorită feroneriei de o calitate ireproșabilă. Așadar, alege Barrier Roto Patio Alversa pentru un open space elegant și minimalist.

Alege calitatea și eleganța cu Barrier HST Geneo

Pentru diminețile în bucătărie, dar și pentru serile distractive în living, Barrier HST Geneo asigură compartimentarea potrivită pentru open space-ul locuinței tale.

Profilul ușilor HST Geneo asigură manevrabilitate și rezistență datorită armăturii de oțel. Iar pentru că estetica este importantă, ai o gamă cromatică variată. Poți alege folii cu imitație de lemn sau culori simple pentru profilele albe.

Așadar, separarea bucătăriei de living cu uși culisante devine un plan ușor și complet realizabil atunci când alegi produsele Barrier.

Nu ezita să apelezi la consultanța Barrier pentru sfaturi și servicii de montaj al tâmplăriei PVC.

Îți dorim spor în tot ceea ce construiești!