Soluțiile Barrier pentru case pasive: Barrier 100, Barrier 95 Neo și MB-104

Soluțiile Barrier pentru case pasive: Barrier 100, Barrier 95 Neo și MB-104

 

 

Locuințele pasive au început să fie la mare căutare din punct de vedere al costurilor de întreținere pe termen lung, dar și pentru aspectul modern. Însă, ce este mai exact o casă pasivă și ce avantaje ai dacă alegi sistemul MB-104 Passive și ferestrele Barrier 100 sau Barrier 95 Neo?

Te invităm să descoperi tot ce trebuie să știi despre casele pasive și de ce e bine să alegi ferestrele Barrier pentru compartimentare, în cele ce urmează.

Ce este o casă pasivă?

Despre casele pasive se spune că sunt construcții ale viitorului pentru că oferă confort sporit datorită termoizolării și consumului redus de energie. Ele sunt făcute să respecte principiul „consum aproape zero energie”. 

Există țări în Europa, cu precădere în nordul continentului, care construiesc spații pasive de peste două decenii, încercând astfel să informeze cetățenii despre necesitatea unor clădiri mai eficiente.

Trebuie spus că termenul „pasiv” este, de fapt, ales în mod deliberat datorită surselor pasive ale casei, cum ar fi energia degajată de ocupanți, echipamentele tehnice sau căldura soarelui,  care asigură confortul energetic și termic. 

Cu alte cuvinte, o astfel de construcție poate asigura un climat interior confortabil, atât vara, cât și iarna, fără a folosi resursele convenționale.

Investiția în materialele pentru construcția unei case pasive nu depășește 10-15% față de investiția într-o casă convențională – proiectată conform normelor naționale în vigoare.

De asemenea, casa pasivă poate fi și ecologică, însă, pentru aceasta, este nevoie de folosirea unor materiale prietenoase cu mediul. Se spune că adăugarea materialelor ecologice în casele pasive duce la o creștere a costurilor de aproximativ 300 de euro pe metru pătrat.

Ferestre special concepute pentru case pasive

Casele pasive nu sunt gândite doar să fie eficiente energetic, ci și pentru a oferi confort. 

Spre deosebire de casele convenționale, aerisirea periodică a celor pasive se face printr-un sistem special de ventilație, menit să introducă permanent în spațiu aer proaspăt, la o temperatură de confort. 

Iar când vine vorba de confortul termic ridicat ne gândim la temperaturi cel puțin rezonabile și constante în întreaga clădire, fără curenți de aer neplăcuți și fără riscul apariției condensului sau igrasiei. 

Astfel, poți sta aproape de fereastră fără a simți frigul, indiferent de temperatura exterioară. Este cu atât mai ieșit din comun, cu cât ferestrele sunt percepute ca fiind factorul cel mai vulnerabil în ceea ce privește consumul de căldură. 

Pentru că etanșeitatea și termoizolația sunt importante în construirea unei case pasive, este nevoie de montarea unor ferestre potrivite. La Barrier găsești uși și ferestre de termopan pentru case pasive care asigură izolație sporită.

Nu doar că beneficiezi de reducerea pierderilor de căldură, dar vei avea parte de fonoizolație de înaltă precizie. Astfel, nu îți vei face griji de zgomotele de afară, indiferent de tipul lor.

Fereastra Barrier 100

Feroneria antiefracție și sticla termoizolantă fac din Barrier 100 o componentă ideală pentru confortul și siguranța locuinței tale. Fereastra Barrier 100 asigură rezistență sporită împotriva condițiilor meteorologice, dar și împotriva efracțiilor. 

Prevăzută cu feronerie de calitate premium, Barrier 100 îți oferă termoizolație și protecție garantată în fața curenților reci de aer sau a averselor puternice.

Care sunt avantajele pe care ți le oferă Barrier 100?

  • etanșare completă;
  • profiluri din PVC armat în masă – între panourile de sticlă există insert de gaz inert și baghete termoizolante care păstrează confortul la interior.

Așadar, calitatea ferestrei este dată de izolarea termică pe tot parcursul anului și feroneria rezistentă la uzură. În plus, Barrier 100 se pretează placării cu aluminiu, avantaj care le aduce robustețe și rezistență în timp. 

Fereastra Barrier 95 Neo

Ce este nou la fereastra Barrier 95 Neo? Tehnologia folosită în construcția ei are beneficii pe care le cunoșteai până acum la tâmplăria PVC.

Avantajele ferestrei Barrier 95 Neo:

  • Powerdur inside. Tâmplăria ferestrei e compusă din inserții armate cu fibră de sticlă. Cu alte cuvinte, pierderile de căldură sunt mult mai scăzute, iar etanșeitatea e crescută.
  • Safetec inside. Ferestrele 95 Neo dispun de o etanșare mai bună a întregii structuri PVC. 
  • Bonding inside. Plasarea unui adeziv care asigură închiderea ermetică. 
  • Foam inside. Încorporarea cu spumă termoizolantă specială, în interiorul tocului și a cercevelei. Astfel, locuința dispune de o creștere a termoizolației și fonoizolației.

În plus, toate materialele folosite pentru acest model sunt reciclabile. Barrier 95 Neo îți aduce avantaje de neegalat și un design premium, potrivit pentru aspectul casei tale.

Importanța sistemului MB-104 Passive pentru casele pasive

MB-104 Passive este o structură din aluminiu creată pentru ferestrele care izolează foarte bine și care respectă cerințele impuse elementelor utilizate în construcțiile pasive.

Mai mult, acest sistem asigură etanșeitate și oferă o rezistență ridicată structurii.

MB-104 Passive este disponibil în două variante de construcție: SI și AERO. Ambele îmbină caracteristici tehnice și protecție termică cu elemente de estetică.

Care sunt avantajele unei structuri MB-104 Passive?

  • ferestre cu certificare internațională;
  • performanțe excelente de izolare termică pentru fereastra deschisă: UW începând cu 0,53 W/(m2K) și pentru uși UD începând cu 0,62 W/(m2K);
  • parametri ridicați de etanșeizare și izolare;

De ce să alegi elementele de compartimentare Barrier pentru casa pasivă?

Ferestrele Barrier sunt proiectate pentru a acoperi nevoile tuturor celor care locuiesc sau administrează un spațiu, iar o casă pasivă înseamnă sustenabilitate și confort în orice anotimp. Pentru ca acest tip de ansamblu să fie complet, sunt necesare piese performante cu durată lungă de viață.

În plus, este necesară o fereastră care să fie supusă celor mai riguroase teste pentru a face față cu succes intemperiilor și uzurii.

Ferestrele Barrier 100 și Barrier 95 Neo au fost gândite pentru întregirea conceptului de casă pasivă, adăugând un plus de comoditate și siguranță locuinței tale. Cu ajutorul acestor elemente de compartimentare vei putea crea un spațiu modern, termoizolant, sănătos, cu piese rezistente în timp.