Cum cureți corect ușile și ferestrele din termopan

Cum cureți corect ușile și ferestrele din termopan

Dacă ai optat pentru ferestre și uși de termopan, atunci știi deja că eleganța și aspectul lor deosebit oferă o nouă înfățișare casei tale. Permite tuturor razelor de soare să intre în căminul tău prin geamuri impecabile, mereu curate.

Păstrează luciul ferestrelor tale cât mai mult timp, prin metodele cele mai eficiente de curățare și prelungește durata de viață a tâmplăriei PVC.

Pregătește-ți produsele potrivite

Înainte de a începe treaba, asigură-te că ai lângă tine cele mai bune produse. Spray-urile pentru care optezi trebuie să fie blânde cu geamul de sticlă termoizolantă. Soluțiile abrazive sunt de evitat pentru ca suprafața geamului să rămână lucioasă, fără zgârieturi.

Ai grijă ca soluțiile folosite să nu lase pete în urma ștergerii. Aici joacă un rol important și lavetele de curățare. Ele trebuie să fie moi, din materiale care să protejeze sticla.

  • Pentru a alege produsele de curățare potrivite, ține cont de nivelul de murdărie al sticlei.

Dacă petele de pe ea sunt vechi și nu a mai fost curățată de multă vreme, poți apela la un spray degresant, care te ajută să înlături eficient petele lipicioase. De asemenea, te sfătuim să acorzi atenție suplimentară eventualelor urme de vopsea care au ajuns pe ferestrele și ușile tale.

În cazul în care ferestrele și ușile tale de termopan sunt recent achiziționate, vei termina rapid și fără să insiști prea mult. Apoi, te poți bucura în continuare de avantajele unei tâmplării de calitate, care pe lângă aspectul impecabil, te feresc de zgomotul de afară și păstrează căldura în casă.

Serviciile Barrier îți stau la dispoziție pentru a-ți crește nivelul de confort în fiecare clipă cu ferestre și uși durabile.

Cum cureți ferestrele de termopan

O curățare temeinică începe întotdeauna cu înlăturarea prafului acumulat de-a lungul timpului.

  • Pentru a putea avea acces facil la toate zonele, deschide fereastra la maximum.

Este important ca atunci când cureți geamurile, să iei în considerare faptul că și ramele au nevoie de o împrospătare. Astfel, ia o cârpă moale și șterge ușor praful de pe sticlă, rame și pervaz. Acum este momentul în care își face apariția și aspiratorul.

  • Pentru depunerile de praf sau mizeria din interiorul ramelor, folosește o perie cu duză. Ea te ajută să pătrunzi bine în spațiile mai greu accesibile.

Dacă dorești ca în timp, șinele ramelor să nu se mai umple de praf, cea mai simplă soluție este să deschizi ferestrele în fiecare zi.

Apoi, folosește un spray special pentru ferestre și suprafețe lucioase. El acționează atât ca agent de curățare, cât și de prevenire a ulterioarelor depuneri de praf și murdărie. Pentru geamuri, poți folosi soluțiile speciale pe care le găsești în orice supermarket și o rolă de prosoape de hârtie, care sunt mai delicate cu suprafețele lucioase. Chiar și un burete își face treaba la fel de bine.

  • Totuși, nu uita să fii atent ca produsele de curățenie folosite să nu fie abrazive cu sticla de termopan.

Pentru rame și pervaz, lucrurile stau mai simplu. Alege orice soluție de curățare din comerț, pulverizează pe tâmplărie și așteaptă câteva minute pentru ca murdăria să devină mai ușor de îndepărtat. Șterge totul cu o lavetă moale umedă și bucură-te de ferestrele tale impecabile.

Cum cureți corect ușile de termopan

La fel ca în cazul ferestrelor, operațiunile de curățare încep cu înlăturarea excesului de praf. Aspiră interiorul ramelor tâmplăriei, iar apoi apelează la un spray degresant pentru rame. Ține minte să te comporți atent cu sticla, pentru a evita orice zgârietură nedorită.

Dacă te enumeri printre cei care încă au un certificat de garanție valabil pentru ușa de termopan, atunci trebuie să acorzi un plus de atenție pentru a nu face vreo greșeală care să afecteze calitatea produselor Barrier. Deschide ușa la maximum și curăță bine praful dintre șinele ușii. Acest lucru se face în aceeași manieră ca în situația ferestrelor, adică folosind aspiratorul.

  • În spațiile mai puțin accesibile, poți înlocui țeava aspiratorului cu o pensulă subțire.

Modelele de uși glisante necesită o îngrijire mai serioasă, pentru că murdăria le poate afecta funcționlitatea. Sticla și suprafețele lucioase ale ușii se pot șterge foarte simplu, cu apă și săpun. Înmoaie o lavetă moale în această soluție și treci pe deasupra termopanului.

Dacă dorești mai multe sfaturi practice despre curățarea corectă a ferestrelelor și ușilor tale din termopan, nu ezita să apelezi la ajutorul unui specialist Barrier.

Ne poți contacta atât în mediul online, din pagina de contact, cât și telefonic la numărul 0742 277 437.

Până data viitoare, îți dorim succes în toate proiectele casnice!