Ce trebuie să înlocuiești la ferestre în caz de efracție

Ce trebuie să înlocuiești la ferestre în caz de efracție

Pătrunderea hoților în casă este un aspect pe care încerci, cu siguranță, să-l împiedici. Montarea dispozitivelor de supraveghere poate fi o alternativă de prevenire, însă nu este cea mai potrivită. Ca să fii sigur că locuința este protejată, ai nevoie de securitatea ferestrelor. Iar dacă nu ai ales produsele potrivite, iar intrușii au intrat prin efracție, este cazul să alegi ferestre din tâmplărie PVC de înaltă calitate.

Dacă te gândești să înlocuiești parțial elementele de compartimentare ale ferestrelor, atunci trebuie să te orientezi după piesele potrivite pentru siguranță sporită. În egală măsură, este necesar să cunoști cât de semnificative sunt daunele astfel încât să poți repara complet fereastra.

În articolul de astăzi îți vom detalia toate aspectele pe care trebuie să le știi atunci când te gândești să înlocuiești piesele ferestrelor în caz de efracție.

Înlocuirea sticlei pentru siguranța ferestrelor de termopan în caz de efracție

De cele mai multe ori, hoții încearcă să pătrundă în case prin cea mai ușoară modalitate. Adesea, ea este reprezentată de efracția prin ferestre. De ce? Pentru că geamul este considerat a fi ușor de distrus, facilitând intrarea în spațiul de la interior. Astfel, ei nu trebuie să încerce să slăbească balamale sau să deterioreze rama ferestrei.

Așadar, dacă s-a întâmplat să găsești geamul ferestrei spart, trebuie să montezi unul nou. Înlocuirea sticlei la ferestrele din tâmplărie PVC nu este complicată, însă este nevoie de atenție și o aplicare corectă. Dacă sticla nu este montată corect, nu vei avea parte de etanșeitate în acea încăpere.

De asemenea, sticla spartă poate să te pună în dificultate la montare. Pentru a fi sigur că sticla termoizolantă a ferestrei va fi montată corect și fără incidente, este recomandat să apelezi la ajutorul specialiștilor întrucât montarea presupune îndepărtarea baghetelor din rama ferestrei și poziționarea ulterioară a sistemului de geamuri.

Montarea feroneriei de securitate la geamuri din tâmplărie PVC

Există cazuri în care hoții nu reușesc să spargă sticla ferestrei și încearcă să îl deschidă prin deteriorarea cadrului sau a feroneriei. Și dacă te întrebi de ce, atunci trebuie să știi că elementele de feronerie ale ferestrei sunt cele responsabile cu închiderea și deschiderea geamului. De aceea, îndepărtarea mânerului sau a butucilor de închidere le permit accesul în locuința ta.

În caz de efracție, înlocuirea elementelor ferestrei trebuie să fie făcută în conformitate cu modelul termopanului pe care îl ai. Și aici este vorba de potrivirea estetică, dar și de cu funcționalitatea propriu-zisă. Imaginează-ți că vrei să înlocuiești mânerul sau balamalele ferestrei tale cu cadru maro, iar la final înlocuirea se face cu piese de culoare albă. 

De asemenea, dacă feroneria nu se potrivește cu modelul ferestrei, riști ca ea să nu se mai poată închide și deschide. Este necesar să verifici ce tip de termopan ai și care sunt specificațiile profilului. Iar dacă te gândești să optezi pentru feronerie de siguranță cu închidere în mai multe puncte, trebuie să ai un aspect în plus în vedere. Atât timp cât rama ferestrei nu prezintă spații speciale pentru butucii adiționali, închiderea geamului nu se poate realiza.

Cum se schimbă rama ferestrei PVC

Există cazuri în care tot ceea ce înseamnă fereastra de termopan poate fi compromis și nu poți înlocui piesele pentru reparație. De aceea, trebuie să iei în considerare înlocuirea completă a ferestrei și să măsori corect golul pentru fereastră pentru a putea monta una nouă.

Cu alte cuvinte, va trebui să reiei procesul de aplicare al ferestrelor prin alegerea dimensiunii de geam potrivite, stabilirea mărimii golului, montarea ferestrei și finisarea peretelui în proximitatea ramei. Nu uita că după montaj, fereastra trebuie să rămână închisă un timp pentru a se fixa complet.

Modificarea componentelor pentru ferestre poate fi o sarcină dificilă și care nu garantează întotdeauna aceleași rezultate precum un produs nou. Iar dacă vrei să te asiguri că locuința este protejată de ferestrele cu sticlă pentru protecție, produsele Barrier sunt cele mai potrivite pentru a-ți îndeplini nevoile. În plus, poți alege orice nuanță sau textură pentru rama ferestrei datorită culorilor Barrier.

Pentru mai multe detalii despre ferestrele din tâmplărie PVC, poți apela la consultanța Barrier unde specialiștii noștri îți vor răspunde la întrebări.