Uși și geamuri termoizolante

 3 motive să folosești uși și geamuri termoizolante

Confort termic indiferent de anotimp

În căutarea eficienței energetice sporite și a unei protecții împotriva pierderilor de căldură, mulți proprietari se orientează către uși și geamuri termoizolante.

Aceste elemente de compartimentare nu numai că îmbunătățesc izolarea termică a locuinței, ci contribuie și la reducerea consumului de energie și la creșterea confortului termic în interior.

În plus, ușile și geamurile reprezintă puncte de tranziție dinspre interior spre exterior. Dacă aceste deschideri sunt proiectate din materiale de înaltă calitate, atunci ești cu un pas mai aproape de casa visurilor tale.

Pentru succes garantat, orientează-te spre uși și geamuri termoizolante din PVC sau aluminiu.

Uși și geamuri termoziolante: 3 beneficii

Ce îți oferă tâmplăria cu grad ridicat de termoizolare? Dacă nu te-ai lămurit deja, să știi că aceste deschideri îți oferă avantaje precum: confort crescut datorită proprietăților de izolație fonică, respectiv eficiență energetică prin izolație termică ridicată.

Din acest motiv, cei mai mulți proprietari de locuințe și administratori de spații profesionale sau recreaționale aleg tâmplăria din PVC

Izolare fonică și termică

Când vine vorba de uși și geamuri termoizolante, acestea oferă o izolare fonică de excepție pentru ca tu să te bucuri de cea mai liniștită și plăcută atmosferă. Izolarea elementelor de compartimentare se realizează prin alegerea unor profile de calitate, a elementelor de feronerie, a sticlei termoizolante și a tâmplăriei adecvate.

Pe lângă izolarea acustică, ușile și geamurile termoizolante au și un coeficient de izolare termică ridicat. Pe timp de iarnă, căldura este menținută în interior, iar vara locuința e protejată de temperaturile caniculare.

În sezonul rece poți urmări liniștit de la fereastră dezlănțuirea forțelor naturii. Fie că sunt averse, furtuni sau curenți de aer puternici, locuința ta nu va fi afectată la interior.

Acest fapt este posibil pentru că ușile și ferestrele din PVC sunt dotate cu geam termoizolant și cu 2 sau 3 foi de sticlă. Între foile de geam este inserat gaz inert care facilitează izolarea termică.

Sticla termoizolantă recomandată este prevăzută și cu baghete de tip distanțier termic cu inserție de oțel. Acest tip de baghete favorizează pătrunderea luminii în locuință, dar împiedică apariția condensului. Așadar, geamurile termopan izolante sunt foarte eficiente

Pentru o izolare ireproșabilă, prietenoasă cu mediul înconjurător, poți alege modelul de fereastră termoizolantă Barrier 100, recomandată și pentru casele pasive.

Acesta este și motivul pentru care cei mai mulți aleg tâmplăria PVC Barrier. Iar dacă te-ai întrebat vreodată care este durata de viață a unui profil PVC, trebuie spus că aceste profile pot rezista până la 30 de ani sau chiar mai mult.

Uși și ferestre termoizolante: rezistență și siguranță

Rezistența în timp și fiabilitatea sunt alte calități pe care le găsești la uși și ferestre termoizolante din PVC sau tâmplăria de aluminiu. La rezistență contribuie și feroneria pentru ferestre care asigură o închidere eficientă.

Dacă elementele de feronerie sunt de o calitate slabă, tot ansamblul deschiderii va fi afectat și va ceda mult mai repede sub acțiunea intemperiilor sau a altor șocuri mecanice.

Un mâner uzat poate oferi un punct de intrare ușor pentru cei care încearcă să pătrundă fără permisiune în interior. De aceea, pentru securizarea casei este bine să te orientezi către cea mai rezistentă feronerie pentru ferestre.

Asigură-te că alegi balamale, mânere și sisteme de închidere de înaltă calitate.

Așadar, ușile și ferestrele pot fi prevăzute și cu sisteme de blocare eficiente în caz de efracție.

Vestea bună este că siguranța se poate instala în casa ta la un preț mai mult decât accesibil cu modelul de fereastră Barrier aRX A++.

Sigur, în situația unei tentative de spargere, schimbarea componentelor ferestrei trebuie să se potrivească cu design-ul termopanului tău, astfel încât să păstreze atât aspectul estetic, cât și funcționalitatea acestuia.

Ușile și geamurile au un aspect plăcut

Profilele din PVC ale ferestrelor oferă o varietate de opțiuni de design, perfect adaptate diferitelor stiluri arhitecturale. Indiferent dacă alegi un aspect tradițional sau modern, echipa de specialiști de la Barrier poate satisface toate preferințele estetice.

Când ne gândim la uși și geamuri termoizolante, aceasta se pot remarca și printr-o cromatică diversă datorită aplicării culorilor din paleta RAL – o tehnică efectuată prin serviciul de înfoliere specială a ușilor și ferestrelor.

Tipuri de uși și geamuri termoizolante pentru o casă modernă

Ușile de interior și exterior pentru intrarea în casă servesc la compartimentarea eficientă a locuinței. După cum ai observat deja, profilele de siguranță și armăturile de calitate sunt indicate pentru o casă de vis, confortabilă și sigură.

Dacă ți-am dat exemple de câte modele de geamuri termoizolante, e cazul să vorbim despre ușile care au aceste proprietăți.

Anumite tipuri de uși pot fi prevăzute cu praguri de aluminiu cu distanțier termic. Aceste praguri rezolvă diferențele de nivel și facilitează tranziția dintre spațiile locuinței. În plus, aceste praguri neutralizează și diferențele de temperatură, oferind o izolare termică de excepție.

Pentru un design modern și minimalist, mai ai câteva opțiuni pe care merită să le iei în calcul. Una dintre opțiuni se referă la ușile armonice proiectate după principiul tip acordeon format din foi mobile pliant-culisante.

Ușile armonice favorizează vederea panoramică și sunt ideale pentru spațiile cu deschidere largă.

O altă variantă se referă la ușile culisante, renumite prin gradul ridicat de mobilitate pe care îl oferă. Mecanismul de funcționare este transformarea unui întreg perete într-o ușă din geam.

Indiferent de tipul de ușă ales, variantele Barrier mizează pe confort vizual și factor solar mărit. Toate ușile termoizolante pot fi prevăzute cu sisteme de blocare antiefracție pentru că siguranța ta contează.

Cu un pas mai aproape de casa visurilor tale

După cum ai văzut deja, când vine vorba de uși și geamuri termoizolante este de nevoie de un întreg ansamblu pentru a te putea bucura cu adevărat de proprietățile lor. Ne referim la profile de siguranță, rame, armături, sticlă termoizolantă, tâmplărie de aluminiu sau tâmplărie PVC și feronerie pentru ferestre.

Niciunul dintre aceste elemente nu trebuie neglijat pentru că rezistența și fiabilitatea ansamblului pot fi compromise. Ansamblul de uși și geamuri termoizolante funcționează ca un organism uman în care un singur organ afectat distruge echilibrul întregului.

Pentru servicii de tâmplărie PVC calitative, ia legătura cu experții Barrier. Un sfat de specialitate te ghidează spre ușile și ferestrele PVC potrivite pentru casa ta.

Deschide ușa potrivită și vezi cum orizontul ți se schimbă!