Cum prelungești durata de viață a tâmplăriei PVC

Cum prelungești durata de viață a tâmplăriei PVC

E de înțeles de ce ai ales tâmplăria din PVC. Avantajele de lungă durată pe care aceasta le aduce, atât în propria locuință, cât și la birou, sunt bine cunoscute. De la izolarea termică de înaltă calitate, care te ajută să economisești energie, până la confortul oferit de izolația fonică te bucuri de toate fără efort.

De asemenea, vorbim despre o investiție pe termen lung, pentru că rezistența și durabilitatea tâmplăriei îți garantează o utilizare cât mai îndelungată.

Dar, cum orice lucru are nevoie de o întreținere corespunzătoare pentru a se menține bine în timp, la fel și tâmplăria PVC necesită o îngrijire atentă. Citește în acest articol câteva sfaturi practice pentru creșterea duratei de viață a tâmplăriei PVC.

Lucruri pe care să le faci pentru a proteja tâmplăria PVC

În primul rând, află că manevrarea corectă este cheia spre o tâmplărie impecabilă. Chiar dacă vorbim despre simplele ferestre cu tâmplărie PVC sau despre ușile glisante, atenția trebuie să fie sporită. Indiferent de tipul de deschidere, dispunere sau culoare, utilizarea prudentă crește durata de viață a tâmplăriei, menținând funcționalitatea la nivel maxim.

Astfel, iată 7 lucruri pe care să le respecți dacă dorești ca ferestrele tale să arate ca noi pentru o bună perioadă de timp.

  • Înlătură folia de protecție de pe ferestrele și tâmplăria ta.

După ce au fost finalizate montările tâmplăriei PVC, în cel mult 20 de zile, trebuie să dezlipești folia de protecție de pe profile.

  • Apelează la personal calificat.

Orice reparații sau ajustări sunt necesare la tâmplărie, ține minte că cel mai sigur este să contactezi un expert din domeniu.

  • Șterge tâmplăria cu o cârpă umedă.

Pentru a înlătura eficient murdăria de pe ramele de PVC, șterge-le întotdeauna cu o cârpă sau lavetă umedă.

  • Evită să calci pe pragul ușilor glisante.

Dacă ai în casa ta uși sau ferestre glisante știi că ele dispun, în mare parte, de tocuri pe fiecare latură. Astfel, protejează durata lor de viață prin a evita să pășești direct pe prag.

  • Evită vopsirea profilului din PVC.

Vopseaua nu ține prea mult pe profilul de PVC, iar odată cu degradarea ei, atrage după sine și înrăutățirea aspectului inițial al ferestrelor.

  • Optează pentru placarea cu aluminiu.

Operațiunea de placare cu aluminiu la ferestrele cu geam termopan sporește semnificativ rezistența față de șocurile mecanice. Serviciile Barrier îți stau la dispoziție pentru a te asigura de durabilitatea tâmplăriei tale.

  • Folosește soluțiile de curățare potrivite.

Ține minte că agenții de curățare care conțin substanțe abrazive sunt de evitat. Spală, deci, tâmplăria cu soluții simple precum detergenții de vase sau soluțiile speciale pentru ferestre.

Îngrijirea corectă a ferestrelor din PVC

După ce te asiguri că respecți toate sfaturile prezentate mai sus, învață și cum se întrețin corect toate componentele tâmplăriei. Pentru că doar astfel, durata ei de viață poate fi prelungită.

Așadar, să începem cu ferestrele din sticlă termoizolantă. Despre curățarea gemurilor din termopan am discutat și într-un articol anterior, pe care îl poți citi oricând dacă vrei mai multe detalii.

Pe scurt, ia în considerare că trebuie să faci această operațiune în mod regulat, pentru ca murdăria să nu se acumuleze în cantități mari.

  • Noi îți recomandăm să speli geamurile cel puțin de două ori pe an.

 Folosește un spray delicat din comerț și o cârpă moale și șterge-le atent. Ai grijă la produsele abrazive care pot distruge sticla.

Mai departe, urmează curățarea profilelor din PVC. Ea se face foarte simplu, cu ajutorul unei lavete umede și o soluție degresantă. Freacă printr-o mișcare liniară ramele și lasă substanța de curățare să acționeze pe suprafața profilelor.

Garniturile sunt și ele importante.

Le poți curăța de praf cu ajutorul aspiratorului, folosind o perie cu duză. Produsele Barrier merită cea mai bună îngrijire, pentru că îți oferă momente confortabile și sigure la tine acasă și la birou.

Nu în utimul rând, crește durata de viață a tâmplăriei tale PVC acordând o atenție suplimentară feroneriei. Ea este cea care face ca ferestrele și ușile tale să funcționeze în mod optim, așa că trebuie să le manevrezi cu grijă.

·         Există spray-uri special destinate elementelor componente ale feroneriei, care le mențin în formă bună.

Dacă balamalele și sistemele de închidere-deschidere sunt întreținute, atunci durabilitatea tâmplăriei tale crește.

Pentru mai multe sfaturi utile care să-ți prelungească viața tâmplăriei PVC, apelează la unul dintre specialiștii Barrier, din pagina noastră de Contact.

Ai grijă de ferestrele tale din PVC și bucură-te cât mai mult de confortul pe care ți-l oferă!