Cum alegi culorile potrivite pentru ferestrele din PVC?

Cum alegi culorile potrivite pentru ferestrele din PVC?

Renovarea sau construcția unei locuințe implică o serie de decizii importante, iar una dintre acestea este alegerea culorilor potrivite pentru geamurile termopan.  

Alături de design, alegerea unor culori potrivite ferestre PVC îmbunătățește aspectul exterior al locuinței, dar și pe cel interior, contribuind astfel la conturarea atmosferei ideale.

În articolul de astăzi, îți vom oferi sfaturi care te pot ajuta să faci alegeri inspirate.

Importanța alegerii culorilor potrivite

Alegerea culorilor potrivite pentru ferestrele din tâmplărie PVC nu se rezumă doar la estetică; ele influențează modul în care percepem spațiul înconjurător. 

Culorile pot afecta luminozitatea, dimensiunea aparentă a camerei și chiar starea de spirit a celor care locuiesc sub același acoperiș.

Specialiștii în cromoterapie, spre exemplu, spun că relaxarea poate fi atinsă prin jocul dintre culoare și lumină. Cunoscută și sub denumirea de terapie prin culori, această metodă sugerează că există anumite culori care pot avea un impact pozitiv asupra stării tale psihice.

Cromoterapia poate fi aplicată în cazul pereților, dar și a tâmplăriei PVC, și, cel mai important, o poți pune în practică singur, în propria casă.

Te sfătuim, așadar, ca pentru living-ul și dormitorul tău să îți înfoliezi geamurile termopan în culori calme, precum verdele sau albastrul, care alungă tensiunea psihică. În caz contrar, te poți orienta către un Douglas, disponibilă în paleta de culori Barrier pentru ferestre, care oferă un plus de vitalitate.

Cu alte cuvinte, alegerea cu atenție a culori potrivite ferestre PVC nu numai că poate contribui la o atmosferă relaxantă din interiorul locuinței, dar poate să reducă nivelul de oboseală. 

De aceea, îți recomandăm paleta cromatică RAL, un sistem standard de reproducere a culorilor, care îți oferă posibilitatea să alegi dintre lemn premium, aluminiu premium sau culori simple.

Cum se aplică culorile RAL pe profilele ferestrelor din PVC?

 

Aplicarea culorilor din paleta RAL se face prin serviciul de înfoliere specială a ușilor și ferestrelor PVC.  Cu alte cuvinte, nu ești nevoit să-ți transformi întreaga locuință într-un șantier.

Înfolierea propriu-zisă se realizează destul de ușor. Se face în spații ventilate și cu climatizare controlată care să asigure un produs finit de calitate. În plus, folia se aplică atât pe fereastra batantă cât și pe toc. 

Trebuie spus că foliile premium precum Renolit, Hornschuch sau Exofol sunt rezistente la uzură și sunt foarte căutate în rândul proprietarilor care aleg procedura de înfoliere. Oricum, înfolierea îți oferă o serie de avantaje precum protejarea ferestrelor din PVC de ploaie sau raze UV, ușurința în întreținere și curățare precum un design modern al tâmplăriei.

Important de reținut că, spre deosebire de tâmplăria PVC, aplicarea culorilor din paleta RAL pentru ferestrele și ușile din aluminiu, are loc prin vopsirea părților exterioare ale acestora. 

Așadar, culorile se pot aplica pe orice fel de element de compartimentare, în funcție de structura din care este realizată. În plus, îți oferă avantajul de a avea toate ușile, ferestrele locuinței în aceeași nuanță.

Culori potrivite ferestre PVC: factorii de care să ții cont când alegi nuanța profilului 

Când vorbim de culori potrivite ferestrelor PVC, este foarte important să ții cont de arhitectura generală a locuinței, elementele de compartimentare, stilul decorativ, dar și de mediul înconjurător. 

Aspectul uniform și îmbinarea cromatică armonioasă

Culorile deschise oferă lumină și un aspect aerisit și se potrivesc în încăperi mai mici. Culorile închise oferă un aspect elegant și se potrivesc încăperilor generoase. De asemenea, în funcție de orientarea ferestrelor, culorile închise pot absorbi mai multă căldură solară. 

Desigur, este recomandat te orientezi către nuanțele care se potrivesc preferințelor personale. Cu toate acestea, există și alte aspecte de care ar trebui să ții cont.

Dimensiunea ferestrelor din PVC

Pe lângă aspectul uniform și îmbinarea cromatică armonioasă, trebuie să te gândești la dimensiunea ferestrelor din PVC. 

Ce se întâmplă dacă ai ferestre de dimensiuni diferite? Ori dacă ai deschideri mari de termopan pentru balcon sau terasă?

Este în ordine. Din fericire, aplicarea foliei pentru profilul geamului PVC este posibilă indiferent de dimensiunile acesteia. 

Însă, specialiștii Barrier recomandă ca procedura de înfoliere să se realizeze înainte de instalarea în golul măsurat pentru fereastră. Folia se aplică mult mai bine când când ramele pot fi manevrate. Unde mai pui că în cazul geamurilor care se află la etaj, aplicarea foliei poate reprezenta o operațiune destul de periculoasă?

Pe scurt, e bine să fii precaut și eficient.

Îngrijirea ferestrelor: cum întreții culorile de pe profilul geamului PVC

Îngrijirea corespunzătoare a ferestrelor din PVC înseamnă să te asiguri că izolarea nu e compromisă, elementele de feronerie nu sunt uzate și că nuanța profilului nu s-a deteriorat.

Curăță geamurile și profilele cu o soluție blândă de curățare, evitând substanțele corozive sau abrazive. Pentru a menține strălucirea și rezistența la zgârieturi, utilizează o lavetă moale sau burete. În cazul petelor persistente, poți adăuga câteva picături de detergent diluat.

Verifică periodic elementele de etanșare și garniturile, asigurându-te că sunt în stare bună. 

Prin aplicarea acestor mici măsuri de întreținere, ferestrele tale vor rămâne atrăgătoare și funcționale pe termen lung.

Sper că ți-am fost de ajutor! Mult succes în a face alege culorile potrivite pentru ferestrele PVC.