Cum poți spori izolația fonică în locuința ta: soluțiile Barrier

Cum poți spori izolația fonică în locuința ta: soluțiile Barrier

Izolarea fonică a unui apartament sau a unui spațiu de locuit similar este un aspect foarte căutat de cei care doresc să locuiască confortabil în zone intens circulate. Și pentru că un nivel de zgomot foarte ridicat interferează cu bunăstarea și sănătatea locatarilor, e nevoie de metode ideale de creștere a gradului de fonoizolație.

Iar dacă apartamentul în care locuiești nu dispune de dotări pentru izolația fonică, ia în calcul câteva soluții pentru a reduce zgomotul. De exemplu, poți opta pentru schimbarea ferestrelor sau schimbarea ușilor locuinței tale.

Așadar, în articolul de azi vei descoperi ce alternative ai pentru izolarea acustică și care sunt avantajele ușilor și ferestrelor cu fonoizolație.

Soluții pentru izolația fonică a locuinței

Dacă ai constatat că zi de zi auzi discuțiile vecinilor sau claxoanele mașinilor este momentul să te gândești cum poți să-ți izolezi acustic locuința. Și pentru că sunetul se propagă foarte ușor și poate pătrunde simplu în apartamentul tău, iată câteva metode prin care poți să îți recapeți liniștea.

 1. Izolarea fonică a pereților.
 2. Fonoizolația pardoselii.
 3. Izolarea acustică a ușilor și ferestrelor.

Spre exemplu, în studiourile de înregistrări sau în cluburi sunt montate pe pereți materiale speciale cu scopul de a reduce propagarea sunetelor la exterior. Cele mai des folosite materiale sunt polistirenul expandat și vata minerală. 

Practic, ele asigură liniștea în afară, chiar dacă la interior zgomotul este ridicat. Totuși, dezavantajele sunt reducerea spațiului din încăpere și caracterul inflamabil al materialelor.

În ceea ce privește izolarea acustică a pardoselii, procesul este mai simplu. Înainte de aplicarea parchetului sau a gresiei, se montează plăci speciale care au rol de reducere a vibrațiilor. 

Însă fonoizolația nu este potrivită atunci când apartamentul este deja dotat cu plăci de pardoseală. Practic, ai fi nevoit să le îndepărtezi pentru a aplica materialul izolant, iar costurile ar fi prea mari. Totuși, poți apela la alternativa achiziționării unui covor de dimensiuni mai mari care ar putea atenua vibrațiile.

Avantajele ușilor și ferestrelor cu izolație fonică

Deși există soluții rapide pentru izolația fonică a locuinței, alternativa cea mai potrivită este montarea ușilor cu izolare fonică, precum și a ferestrelor PVC cu fonoizolare. De ce? Pentru că sunt componente durabile care asigură izolare acustică de calitate pe o perioadă lungă de timp.

Așadar, iată și alte avantaje ale ușilor și ferestrelor cu grad ridicat de fonoizolație:

 1. Ai parte de intimitatea discuțiilor în interiorul casei;
 2. Poți petrece fără grija de a deranja vecinii;
 3. Nu îți faci griji că animalele de companie deranjează vecinii de bloc;
 4. Copiii se pot juca sau pot cânta în orice moment și pentru oricât timp doresc;
 5. Nu ai parte de claxoanele mașinilor, lătratul câinilor de pe stradă sau de poveștile colocatarilor;
 6. Dormi liniștit știind că ușile și ferestrele cu izolare fonică nu permit pătrunderea zgomotelor furtunii de afară.
 7. Te bucuri de termoizolație de calitate;
 8. Facturile la energie vor fi mai reduse întrucât nu vor exista pierderi de căldură.

Uși și ferestre pentru izolația fonică: produsele Barrier

Iar dacă te-ai hotărât asupra montării ușilor de interior cu izolare fonică sau a ferestrelor cu sticlă termoizolantă, atunci produsele Barrier sunt alegerea potrivită pentru locuința ta.

Poți opta pentru profile de tâmplărie din aluminiu pentru cadrul ușilor și ferestrelor tale și ai garanția unui produs de înaltă calitate. Așadar, te bucuri de etanșeitate ideală cu profilele:

 • MB 45;
 • MB 70;
 • MB 86;
 • MB 86 FOLD LINE.

Apoi, alegi modelul de ușă de intrare sau de interior potrivit pentru nevoile tale și estetica locuinței. De exemplu, poți să alegi între uși de aluminiu sau uși din tâmplărie PVC. Iar dacă ai un spațiu mai mare disponibil pentru zona de tranzit, ușile culisante sau ușile armonice îmbină perfect funcționalitatea și aspectul modern.

În ceea ce privește ferestrele casei tale, ai de ales dintre modelele:

Nu uita că poți apela în orice moment la consultanța Barrier pentru informații suplimentare despre uși și ferestre cu izolare fonică.

Așadar, sperăm că ai descoperit din articolul nostru care sunt cele mai bune metode de fonoizolare a locuinței și avantajele elementelor de compartimentare de la Barrier.

Până data viitoare, îți dorim mult spor în tot ceea ce faci!