Tipuri de uși exterioare: cum le alegi în funcție de locuința ta

Tipuri de uși exterioare: cum le alegi în funcție de locuința ta

Fiecare intrare în casă trebuie să asigure protecție, atât ție, cât și familiei tale. Acasă ai nevoie de liniște și de un mediu plăcut. Iar pentru că vrei să fii în siguranță permanent și să te bucuri de tot ceea ce îți poate oferi casa ta, ai nevoie de uși exterioare potrivite pentru ea.

Alegerea ușilor de exterior pentru casă trebuie să se facă în funcție de nevoile pe care le ai, precum și în funcție de aspectul general al casei. Totodată, și specificul clădirii determină tipul de ușă de intrare pe care trebuie să-l alegi. Astăzi vorbim despre metode de alegere a ușilor de intrare și ce tipuri se montează în funcție de construcția locuinței.

Uși de intrare pentru locuința ta

Atunci când plănuiești construirea casei, iei în calcul toate detaliile. Și cu siguranță te documentezi temeinic atunci când vine vorba de uși și ferestre. Totuși, cum știi că ușa pe care vrei să o montezi este cea potrivită?

În primul rând, este important să știi din ce material îți dorești să fie realizată ușa de intrare. Cele mai bune uși de exterior pentru casă sunt fie cele metalice, fie ușile din tâmplărie PVC. De exemplu, dacă locuința ta are un aspect minimalist, dar modern, ușa metalică este potrivită. În funcție de golul pentru montarea ușii, poți alege o ușă simplă sau o ușă dublă. Pentru ușile metalice, alegerea culorilor se face din paleta RAL.

Avantajul ușilor metalice este redat de rezistența ridicată la efracție și deteriorări, precum și de aspectul elegant și modern. Ușile metalice au un grad ridicat de etanșeitate și asigură izolare fonică și termică.

Dacă preferi uși din termopan, atunci trebuie să știi că ele pot fi modificate prin serviciile de înfoliere PVC. Așadar, dacă alegi uși din PVC, poți schimba culoarea tâmplăriei cu un aspect lemnos sau culori simple. În plus, ușile din termopan vin cu posibilitatea aplicării unor spații vitrate pentru a permite luminii să pătrundă în interior.

Ce fel de uși de exterior să alegi pentru case de vacanță

De regulă, casele de vacanță sunt construite astfel încât să fie cât mai sigure. Întrucât nu sunt locuite permanent, ai nevoie să știi că locuința este în siguranță și protejată. Și pentru că adesea intrușii încearcă să intre pe ușă, este nevoie de un element de compartimentare foarte rezistent. 

Poți alege uși metalice la care să aplici diferite sisteme de închidere, precum zăvoare adiționale sau încuietori speciale. În ceea ce privește ușile de termopan, ele pot avea o feronerie de securitate ce prezintă mai mulți butuci care blochează ușa în ramă atunci când este închisă. În plus, poți opta pentru mânere cu cheie pentru siguranță sporită.

Ușile din PVC pot fi aplicate chiar și pentru intrarea pe terasă, pentru siguranța sporită a casei. În plus, ușile din termopan au avantajul unui grad ridicat de izolare, atât fonică, cât și termică. Cu alte cuvinte, te bucuri de răcoare și liniște atunci când vii vara la casa de vacanță.

Tipuri de uși intrare pentru case din containere modulare

Locuințele realizate din containere sunt cu adevărat unice și reprezintă o alternativă bună atunci când vrei o casă modernă și ușor de construit. Se diferențiază în multe privințe de locuințele obișnuite, însă nevoile tale sunt aceleași. Indiferent de tipul construcției, știi că ai nevoie de tot confortul pe care îl poate oferi o casă.

De aceea, ușile de exterior pentru containere modulare trebuie să fie montate corespunzător și să asigure închidere etanșă. Și pentru că un aspect modern înseamnă de multe ori, spații vitrate mari, poți alege uși din tâmplărie PVC cu geam. Poți, de asemenea, să alegi uși culisante sau uși armonice pentru a beneficia de lumină naturală din abundență.

Case eco-friendly: ce uși de intrare sunt potrivite?

Economisirea resurselor pentru locuință vine cu avantajul unor costuri reduse pentru facturile la energie. Iar pentru a menține această economie, nu este de ajuns să montezi panouri fotovoltaice sau să instalezi sisteme de filtrare a apei. Ai nevoie de uși de exterior etanșe și sigure.

Așadar, pentru casele pasive este important ca ușa să asigure izolare completă și să protejeze împotriva efracției. Să nu uiți că ușa este primul lucru pe care un musafir, poftit sau nepoftit, îl vede. Ea trebuie să inspire eleganță, un ambient plăcut, precum și siguranță.

Pentru mai multe detalii și oferte de uși de exterior pentru casă, nu ezita să apelezi la consultanța Barrier.