Uși de exterior din aluminiu: avantaje și modele din care să alegi

Uși de exterior din aluminiu: avantaje și modele din care să alegi

Se spune că adesea, fericirea se strecoară pe o ușă pe care nu știai că ai lasat-o deschisă. Iar în viața de zi cu zi, ușa lăsată deschisă în momente nefavorabile permite accesul frigului sau a căldurii excesive, a insectelor sau chiar a hoților.

Așadar, rolul ușii de la intrare este de a asigura protecție împotriva condițiilor meteorologice nefavorabile și împotriva intrușilor. Iar pentru a fi sigur că siguranța este un punct forte al căminului tău, ai nevoie de o ușă de înaltă calitate care să îndeplinească toate nevoile tale.

Dacă ești în căutarea unui model de ușă de exterior pentru locuința ta, sunt câteva aspecte pe care trebuie să le iei în considerare. De exemplu, ușa trebuie să fie în ton cu estetica locuinței tale, atât din punct de vedere cromatic, dar și al stilului. În continuare, ți-am pregătit:

Avantajele ușilor de exterior din aluminiu

Pentru că ușa de la intrare este expusă permanent factorilor de mediu, este recomandat să alegi un model care să reziste cât mai mult timp și să își păstreze aspectul și funcționalitatea intacte. Așadar, alegerea unei uși de aluminiu vine cu multe beneficii. 

De exemplu:

 • Îți poți alege culoarea dorită dintr-o paletă cromatică diversă;
 • Poți adapta stilul ușii la aspectul casei tale astfel încât întreaga locuință să fie în același ton;
 • Ai siguranța rezistenței ușii la deformări, ruperi sau uzură datorită proprietăților aluminiului;
 • Ușa asigură o închidere etanșă astfel încât să nu se infiltreze apa în interior;
 • Din punct de vedere termic și fonic, locuința este izolată datorită structurii ușii;
 • Te bucuri de sistemul antiefracție datorită sistemelor de închidere în mai multe puncte;
 • Asamblarea este ușoară deoarece ușile de aluminiu se adaptează ușor oricărui tip de construcție.
 • Ușile de aluminiu acceptă includerea vitrajelor de diferite dimensiuni.

Iar dacă nu ești sigur de felul în care vrei să arate ușa de la intrare, poți să citești despre cum să accesorizezi ușile din aluminiu pentru exterior conform designului casei tale. De exemplu, poți opta pentru plase împotriva insectelor sau vitraje care să permită trecerea luminii naturale în casa ta.

De ce să optezi pentru placarea cu aluminiu a ușilor exterioare

Știm că atunci când vine vorba de confort și siguranță, nu stai pe gânduri, ci cauți produsele de cea mai înaltă calitate. Dacă ești în căutarea celei mai bune uși de exterior, echipa Barrier îți pune la dispoziție o varietate de modele, astfel încât visele tale să devină realitate.

Placarea cu aluminiu pentru uși este un proces inovativ, care aduce beneficii vizibile prin intermediul unor procedee de ultimă generație.

 1. Rezistență crescută. Aluminiul este un material care asigură protecție atât împotriva șocurilor mecanice, cât și împotriva tentativelor de efracție.
 2. Aspect modern. Dacă stilul casei tale se regăsește în categoria celor moderne, atunci ușile placate cu aluminiu se încadrează perfect în designul locuinței.
 3. Costuri de întreținere scăzute. Procesul de placare asigură un aspect îngrijit care se menține un timp îndelungat datorită ușurinței cu care poți curăța ușa.
 4. Cromatică variată. Poți opta pentru orice culoare din gama RAL pentru a crea un stil unic și potrivit personalității tale.
 5. Izolație crescută, costuri reduse. Ușile placate cu aluminiu sporesc gradul de etanșeitate, astfel încât să poți reduce consumul de energie. Așadar, vei reduce costurile facturilor pentru încălzire.

Cum să alegi modelul potrivit de ușă de exterior din aluminiu

Zona de trecere este întotdeauna cel mai solicitat spațiu al unei case. Așadar, ușa de la intrare este utilizată des și ai nevoie ca ea să îți protejeze locuința un timp îndelungat. În ceea ce privește aspectul și funcționalitatea, ușile de intrare Barrier oferă rezultate de excelență.

Așadar, pentru a fi sigur că alegi produsul potrivit pentru casa ta, trebuie să ai în vedere aspecte precum:

 • Siguranță. Sistemul de închidere trebuie să garanteze protecție completă împotriva spargerilor.
 • Funcționalitate. Ușa trebuie să se deschidă complet, cu ușurință, iar intrarea să nu fie blocată.
 • Costuri. Asigură-te că produsul pe care îl alegi se încadrează în bugetul pe care l-ai alocat.
 • Design. Ușa trebuie să aibă aspect similar cu ferestrele și să se asorteze cu aspectul general al casei.
 • Montare. Alege o ușă care să fie la dimensiunea potrivită cu spațiul destinat montării.

Sperăm că articolul de față te-a ajutat să alegi ușa potrivită pentru locuința ta.

Până data viitoare, îți dorim succes în tot ce faci!