Ce presupune procesul de schimbare uși la casă

Ce presupune procesul de schimbare uși la casă

O casă modernă trebuie să dețină toate facilitățile de care proprietarul are nevoie. De la tencuială de calitate la mobilă confortabilă sau decorațiuni speciale, toate trebuie să compună un ambient plăcut și comod. De aceea  este important ca și elementele de etanșeitate precum ferestrele și ușile să fie în ton cu design-ul și eleganța locuinței.

Mai mult decât atât, factorul cel mai important este siguranța ta și a bunurilor din spațiul de locuit. Iar atunci când ușile sau ferestrele nu își mai îndeplinesc cu succes misiunea, tu trebuie să iei în considerare schimbarea lor.

Și pentru că ușile sunt cele mai utilizate componente ale unei case, este necesar ca ele să funcționeze în mod optim pentru cât mai mult timp. Așadar, hai să vedem când este necesar să începi procesul de schimbare a ușilor la casă și ce presupune el mai exact.

Când ar trebui să iei în considerare schimbarea ușilor la casă

Achiziția unei locuințe poate veni cu nevoia de a aduce modificări, indiferent de anvergura lor. Poate vrei o altă culoare pe pereții dormitorului, ori un alt mobilier la bucătărie. Totuși, ar trebui să arunci o privire și asupra ușilor casei, atât cele de interior, cât și pentru ușile de intrare. Din acel punct ar trebui să începi proiectul de modernizare al locuinței. 

Așadar, uite câteva lucruri care îți pot arăta că este cazul să schimbi ușile casei:

  • ușile nu se potrivesc cu estetica întregii locuințe;
  • închiderea și deschiderea lor se fac mai greu decât de obicei;
  • etanșeitatea este mai scăzută, existând pierderi de energie sau propagare rapidă a zgomotului;
  • ușile sunt deteriorate atât la exterior, cât și în interiorul lor;
  • închiderea ușilor se realizează greu sau este imposibil de realizat;
  • există o degradare accentuată a cauciucurilor pentru închidere etanșă;
  • spațiile vitrate ale ușii sunt sparte sau crăpate ori arată inestetic;
  • peretele sau tâmplăria din proximitatea ușii prezintă fisuri.

Iar unele dintre aceste deteriorări sunt produse de o mulțime de factori, precum:

  • închideri și deschideri forțate;
  • forțarea balamalelor prin deschiderea prea largă;
  • montarea anterioară necorespunzătoare;
  • forțarea sistemului de închidere a ușii.

Pe scurt, atunci când ușa nu îți mai împlinește nevoile sau preferințele, ar trebui să iei în calcul procesul de schimbare. Iar dacă întâmpini aceleași situații și în cazul ferestrelor, desigur ar fi un bun moment în care să te gândești și la schimbarea ferestrelor de termopan.

Schimbarea ușilor pentru casă: cum faci alegerea corectă

Când un element al ușii se deteriorează ai nevoie de înlocuirea lui imediată. Totuși, nu ai garanția că după aplicarea noului component, ușa va funcționa corespunzător sau va arăta la fel de bine ca înainte. De exemplu, dacă yala ușii este deteriorată, poți opta pentru schimbarea ei, însă acest lucru nu îți garantează aceeași calitate a utilizării. 

Dar dacă pagubele se ridică la un nivel mai înalt, atunci trebuie să te orientezi către alegerea unei noi uși. Așadar, cum știi că ai făcut alegerea corectă?

În primul rând, stabilește ce fel de ușă trebuie să schimbi: cea de la intrare sau cele din interiorul casei. Dacă vorbim de ușa exterioară, atunci trebuie să alegi un model care să asigure:

  • protecție împotriva efracțiilor;
  • izolare termică și fonică;
  • protecție împotriva condițiilor meteorologice nefavorabile;
  • intimitate și securitate;
  • rezistență și durabilitate îndelungată.

Așadar, poți opta pentru un model de ușă din aluminiu pentru intrare. Iar ca să te asiguri că se potrivește cu întreaga locuință, vezi ce panou pentru uși exterioare ți-ar plăcea. Și ai și o gamă variată de culori RAL din care să alegi.

Cât despre ușile de interior, ai posibilitatea de a opta pentru uși din tâmplărie PVC care asigură confort sporit în fiecare încăpere. Iar elementele de feronerie ale ușilor trebuie luate în calcul indiferent de tipul de produs care ți-a atras atenția. 

Pași pentru schimbarea ușilor la casă

Unul dintre cei mai importanți pași în montarea elementelor de etanșeitate este măsurarea corectă a golului pentru montare. Practic, dacă măsurarea se face greșit, golul peretelui va fi ori prea mic pentru ușa aleasă, ori mult prea mare. 

De asemenea, trebuie stabilit foarte clar sensul de deschidere al ușii, înainte de montarea ramei de tâmplărie. Așadar, asigură-te că după montare, ușa se va deschide în interiorul casei, respectiv, în interiorul camerei. Nu uita că pentru un montaj conform, lucrările de renovare pentru pereți sau pardoseală trebuie finalizate înainte de a potrivi ușa la fața locului. 

Iar dacă simți că ai nevoie de ajutor în procesul de schimbare a ușilor casei, este indicat să apelezi la ajutorul specialiștilor pentru ca montarea să fie cât mai rapidă și cât mai corect realizată. De aceea, specialiștii Barrier sunt alături de tine și proiectul tău încă de la început.