Uși de termopan de exterior cu un grad ridicat de izolare fonică

Uși de termopan de exterior cu un grad ridicat de izolare fonică

Liniștea din căminul tău este esențială pentru un grad ridicat de confort. Știm că nu vrei să asculți discuțiile din curte ale vecinilor. De cealaltă parte, și la birou ai nevoie de concentrare pentru ca treaba să iasă bine.

Cum poți obține mediul ambiant ideal atât acasă, cât și la lucru? O soluție se referă la montajul unei tâmplării din PVC de calitate cu care să îți modernizezi spațiul în care îți desfășori activitățile. Mai mult, ușile din termopan pentru exterior cu izolare fonică te vor ajuta să fii cu un pas mai aproape de liniștea mult dorită. Descoperă, în cele ce urmează, cum să le alegi corect și ce beneficii îți aduc.

De ce e importantă izolarea fonică la interiorul locuinței

Clipele petrecute în liniște alături de cei dragi sunt o adevărată bucurie. Dar, atunci când stai la casă, e posibil ca de multe ori zgomotele de fundal să devină supărătoare. De exemplu, poți să auzi discuțiile vecinilor, copii care se joacă în grădină sau chiar o mașină de tuns iarba în depărtare.

Tocmai pentru acele momente de relaxare pe care le meriți din plin, e nevoie de uși și ferestre izolate fonic.

Iată 5 avantaje esențiale pe care un grad înalt de fonoizolație le aduce în casa ta:

 1. zgomotele de afară precum muzica vecinilor sau utilajele de grădinărit sunt diminuate semnificativ;
 2. sunetele din casa ta nu se aud și la exterior – spre exemplu, dacă dai o petrecere și nu vrei să îi deranjezi pe vecini, ușile izolate fonic sunt o bună barieră pentru gălăgia de la interior;
 3. tunetele, vântul sau sunetele cauzate de fenomenele meteo extreme sunt reduse – astfel, cel mic nu se va mai speria de furtună sau somnul tău nu va mai fi întrerupt;
 4. traficul rutier sau feroviar din preajma locuinței tale nu se vor auzi și la interior – uită de șirurile întregi de mașini în orele de vârf care claxonează prinse în trafic sau de zgomotul produs de șinele de cale ferată;
 5. fonoizolația aduce la pachet și izolare termică – materialele folosite pentru izolare fonică sunt eficiente și pentru înlăturarea pierderilor de căldură de la interior.

Da, atunci când ușile tale îți protejează locuința de zgomotul de la exterior, înseamnă că materialele folosite sunt de calitate înaltă. Pe scurt, ai confort la interior din toate punctele de vedere, pe termen lung.

Ce uși exterioare poți folosi pentru un nivel ridicat de izolare fonică

Te-ai gândit vreodată că primul contact pe care îl ai cu propria casă este ușa? Ei bine, tocmai pentru că intrarea are un rol important, ea trebuie aleasă cu grijă.

De la aspectele ce țin de design și cromatică, până la termoizolație și izolare fonică, trebuie să iei în calcul fiecare detaliu. Ușile clasice din metal pe care le găsești în magazinele de specialitate pot să nu îndeplinească întotdeauna așteptările pe care le ai în ceea ce privește izolarea fonică sau termoizolarea.

Ușile de termopan sunt exact ceea ce a nevoie pentru a ține afară sunetele puternice de la exterior. Caracteristicile care te ajută să readuci liniștea în căminul tău sunt:

 • profilele rezistente;
 • panourile rigide din PVC, cu miez de polistiren;
 • sticla cu termoizolare și izolare fonică;
 • pragurile cu distanțier termic și fonic;
 • camerele interioare multiple care creează un spațiu tampon;
 • feroneria adaptată fiecărui model de ușă.

Atunci când alegi uși de exterior pentru casa ta, trebuie să iei în considerare, în primul rând, funcționalitatea și performanța oferite. Cu ușile de intrare Barrier ești sigur de calitatea produselor montate și ai garanția confortului încă de la primul pas în locuință.

Tâmplăria de aluminiu este și ea o variantă pentru izolarea fonică a ușilor de exterior. Ea este preferată, mai degrabă, pentru spațiile de birouri sau hale industriale, unde aspectul practic este pus pe primul loc.

Ce alte metode mai poți folosi pentru fonoizolarea ușilor exterioare din termopan

Pentru a spori fonoizolarea din locuința ta, poți apela la câteva metode rapide și mai puțin costisitoare decât înlocuirea ușii de intrare.

Spre exemplu, dacă ți se pare că zgomotele de afară se aud prea strident la interior, schimbă garniturile de cauciuc ale ușii de exterior din termopan. La fel poți face și cu mânerul, care poate suferi deteriorări în timp ce duc la o etanșeitate scăzută.

Mai mult, verifică ferestrele și chiar caracteristicile izolației aplicate pe pereții exteriori, în cazul în care aceasta există. Acolo unde ai nevoie de reparații, alege materiale de calitate dar și o mână de lucru pricepută. 

Cu toate acestea, măsurile de mai sus sunt eficiente doar pentru scurt timp, în special atunci când este cazul unei tâmplării învechite. Așadar, ușile de termopan pentru exterior cu izolare fonică rămân soluția cea mai fiabilă pe termen lung. 

Hai în pagina de Contact și cere o ofertă pentru ușile de intrare de la casa ta. Ne vom bucura să îți asigurăm confortul locuinței cu uși și ferestre premium, adaptabile proiectelor tale.