Soluții inovatoare pentru o casă eficientă energetic

Soluții inovatoare pentru o casă eficientă energetic

 

Dacă te gândești la transformarea spațiului tău într-o casă eficientă termic, atunci faptul că ești aici, te aduce pe drumul cel bun. O locuință eficientă din punct de vedere energetic nu doar reduce costurile de întreținere, ci și protejează mediul înconjurător. 

Din acest motiv, vom explora câteva măsuri eficiente care, odată aplicate, îți vor aduce beneficiile unei case eficiente energetic. Vom discuta despre izolație, geamuri termopan și multe altele. Dacă vrei să-ți îmbunătățești locuința și să contribui la un viitor mai verde, citește mai departe.

Ce înseamnă o casă eficientă energetic?

O casă eficientă energetic oferă numeroase beneficii, printre care costuri reduse la utilități, impact mai mic asupra mediului, confort termic îmbunătățit și creșterea valorii proprietății. Investiția inițială în eficiență energetică se traduce adesea în economii semnificative pe termen lung și într-un mod de viață mai sustenabil.

Alegerea tâmplăriei potrivite pentru o casă eficientă energetic

Atunci când alegi tâmplăria potrivită pentru casa ta, este important să iei în considerare opțiunile disponibile. 

Tâmplăria din aluminiu este cunoscută pentru funcționalitate, durabilitate și rolul pe care-l are în rezolvarea celor mai îndrăznețe proiecte arhitecturale, însă poate avea coeficienți de transfer termic mai mari.

Tâmplăria din PVC, pe de altă parte, oferă o izolație termică și fonică optimă, durabilitate și rezistență la factorii externi, ceea ce înseamnă că locuința ta va fi protejată de temperaturile extreme și de zgomotele din exterior. 

Oricum, este indicat să ții cont de necesitățile specifice ale casei tale, bugetul disponibil și dorința de a investi în durabilitate și eficiență energetică. Când vine vorba de ferestre și uși termopan, PVC-ul rămâne însă alegerea potrivită pentru o casă eficientă energetic.

Cum să alegi ușile PVC potrivite

Ușile termopan oferă o izolație eficientă, prevenind pierderile de căldură și blocând intrarea frigului în locuință. De aceea, profilul din PVC folosit în fabricare are un impact semnificativ asupra coeficientului de transfer termic al ușii, contribuind la izolația termică a încăperii. 

Dacă optezi pentru tehnologie de ultimă oră, izolare termică de excepție și vrei să beneficiezi de un sistem de închidere care să împiedice tentativele de efracție, poți alege ușile culisante Barrier Slide. Dacă ai nevoie de uși pentru spații cu deschideri mari, este recomandat să te orientezi către ușile armonice sau cele culisante.

Indiferent de tipul ales, toate ușile din catalogul Barrier asigură un climat interior confortabil pe tot parcursul anului, în timp ce te ajută să reduci costurile la căldură.

Cum să alegi ferestrele PVC potrivite

Adevărul este că cel mai important pas în crearea unei locuințe eficiente energetic este alegerea tipului de sticlă. Toate modelele au caracteristici distincte, iar alegerea va depinde de preferințele personale și de cerințele specifice ale locuinței tale. 

În primul rând, e bine să ții cont de orientarea casei. Dacă locuința ta se află orientată spre vest, atunci vei avea parte de mult soare pe durata zilei. Așadar, este recomandat să alegi o sticlă termoizolantă cu proprietăți de protecție UV sau chiar rulouri exterioare, iar dacă ai o casă cu suprafețe mari, poți să te orientezi către spații vitrate sau, cum am mai spus, către ușile osciloculisante și oscilobatante realizate în mare parte din sticlă.

Geamurile PVC: detaliile tehnice care fac diferența

Când vrei să-ți transformi locuința într-o casă eficientă energetic, este recomandat să nu treci cu vederea anumite aspecte tehnice esențiale. Sticla, tipul ferestrelor, profilul utilizat și componentele tehnice din componența ferestrelor din PVC au un impact semnificativ asupra izolării termice a locuinței tale.

Sticla termoizolantă

Trebuie spus că sticla termoizolantă din compoziția ferestrelor reprezintă o mare proporție din suprafața acestora, deci este important ca această să contribuie la menținerea confortului termic. Din fericire, toate geamurile Barrier sunt echipate cu distanţieri termici, cu două sau trei foi de sticlă care acționează ca o barieră și vin cu soluții optime pentru probleme precum: deterioarea rapidă, efracția și lipsa etanșeității.

Geamurile PVC din sticlă termoizolantă au 3 straturi de material:

  • Barrier Sun Control: acest strat, aplicat la exteriorul ferestrelor, are un rol dublu – asigură confort vizual și factor solar mărit.
  • Sticla mediană: acest strat servește ca barieră termică între interiorul și exteriorul locuinței – are un rol important în termoizolarea de înaltă calitate. 
  • Sticla LowE: situată pe partea interioară a ferestrelor, acest strat are o capacitate de izolare sporită și aspect simplu.

De asemenea, sticla termoizolantă are o serie de avantaje cum ar fi transmisia luminoasă ce poate fi controlată, termoizolare de excepție și economie pentru facturile la cădură. Așadar, există multe motive să alegi sticlă termoizolantă pentru ferestre.

Componenta tehnologică a ferestrelor

Ferestrele PVC trebuie văzute ca un ansamblu tehnologic. Accesorile din componența geamurilor sunt adesea subestimate, însă pot face o diferență semnificativă. Să nu uităm totuși că rolurile principale ale ferestrelor sunt iluminarea naturală, etanșeitatea spațiului, respectiv rezistența la efracție.

Investiția în feronerie de calitate și garnituri de etanșare eficiente poate transforma ferestrele în adevărate bariere termice. Balamale, mânerele, mecanismele de închidere și garniturile de etanșare contribuie și la prelungirea duratei de viață a tâmplăriei PVC. 

Cu alte cuvinte, dacă nu alegi uși și ferestre ale căror accesorii  de feronerie sunt de calitate, casa ta ar avea un confort termic și fonic redus din cauza imposibilității de etanșare. 

Investește într-un producător de încredere

Pentru a beneficia cu adevărat de soluțiile inovatoare menționate mai sus și pentru a avea garanția calității, este esențial să investești într-un producător de încredere. Alege un furnizor de ferestre și tâmplărie PVC cu experiență  pentru obținerea unor produse de calitate. Un producător de încredere nu numai că îți va oferi produse rezistente pentru a beneficia de o casă eficientă energetic, dar îți va oferi și asistență profesională în alegerea celor mai potrivite soluții pentru nevoile tale și ale familiei tale. 

Așadar, o casă eficientă energetic este o investiție pe termen lung către un viitor mai bun. Investind în soluții inovatoare care să ducă la economisirea energiei, vei reuși să ai economii, să ai grijă de tine și de familia ta, dar și de mediul înconjurător.