Tâmplărie pentru geamuri mari: cum faci alegerea potrivită

Tâmplărie pentru geamuri mari: cum faci alegerea potrivită

Geamurile mari sunt o alegere populară în rândul dezvoltatorilor de case și ansambluri rezidențiale moderne, datorită capacității lor de maximizare a luminii naturale. Ferestrele largi îmbunătățesc designul unui spațiu, atât la interior cât și la exterior, aducând frumusețea peisajului mai aproape de beneficiari.

Alegerea tâmplăriei pentru case cu geamuri mari nu înseamnă, însă, doar conexiunea cu lumina naturală și priveliștea din exterior, ci și reducerea consumului în ceea ce privește încălzirea.

Așadar, ferestrele de termopan potrivite reprezintă o decizie importantă care poate influența gradul de confort al spațiului în care îți desfășori activitatea. Dacă încă nu ești sigur ce tip de tâmplărie PVC este recomandată pentru case cu geamuri mari, specialiștii noștri ți-au pregătit câteva recomandări.

Case cu geamuri mari: avantaje

Fie că vorbim de o casă de locuit, un bloc de apartamente sau o clădire de birouri, geamurile mari captează lumina naturală și o proiectează spre interior. Acest lucru înseamnă și un aport solar ridicat, ceea ce creează un efect de seră care încălzește interiorul în mod natural – fapt care observă la facturile de energie. 

Totodată, important de menționat este că ferestrele largi permit ventilarea optimă a casei și creează o atmosferă deschisă și aerisită. Ferestrele mari facilitează circulația aerului, sporesc luminozitatea și vizibilitatea, și contribuie inclusiv la o mai bună stare de spirit a beneficiarilor.

Cum alegi profilul tâmplăriei pentru casele cu geamuri mari

Dacă îți dorești rezultate optime în ceea ce privește aspectul estetic, performanța, siguranța și durabilitatea, ferestrele de dimensiuni mari sunt alegerea potrivită. Fie că este vorba despre ferestre PVC termoizolante și fonoizolante, geamurile mari sunt menite să aducă un plus de valoare în casa ta.

Din fericire, tâmplăria PVC asigură izolare termică și fonică, stabilitate structurală și rezistență împotriva intemperiilor. Iată, așadar, care sunt cei mai importanți factori de selecție pentru tâmplăria PVC de dimensiuni mari: 

Sticla

Știai că grosimea sticlei joacă rolul cel mai important rol în izolarea fonică? De aceea, este important să alegi o sticlă groasă. Pentru cea mai bună izolare termică și fonică, specialiștii noștri îți sugerează pachetele de sticlă cu 3 foi, cu grosimi între 32 și 52 mm. Spre exemplu, geamurile cu un coeficient termic ridicat trebuie să împiedice transferul de căldură pe timp de iarnă, iar vara să mențină o atmosferă răcoroasă. Toate variantele de sticlă din catalogul Barrier sunt realizate astfel încă să asigure confort, vizibilitate optimă și siguranță.

Rama

Rama din PVC oferă suport structural și rezistență. Este realizată din camere și garnituri de etanșare care ajută la reducerea pierderilor de căldură și la izolarea fonică a spațiului interior. Cu alte cuvinte, rama contribuie la crearea unui climat confortabil în interiorul casei. De asemenea, acest element important are un rol cheie în ceea ce privește aspectul estetic al geamului și tâmplăriei în ansamblu. Este disponibil într-o gamă variată de culori care să se potrivească stilului și designului casei, dar și personalității tale.

Feroneria

Feroneria este una dintre piesele cheie în asigurarea etanșeității. Asigură buna funcționare a tâmplăriei PVC și include diferite componente, cum ar fi balamalele, mânerele, sistemul de închidere și alte accesorii care permit deschiderea, închiderea și blocarea ferestrei. Numai o feronerie de calitate rezistă în timp și ajută la acționarea geamului, fără să se blocheze.

 

Alegere tâmplărie pentru geamuri mari

Cea mai eficientă metodă pentru a alege geamurile de dimensiuni generoase este în funcție de fiecare cameră – atât suprafața ei, cât și scopul acesteia. Cu toate că nu există o regulă strictă privind proporția ferestrelor în raport cu restul casei, specialiștii recomandă ca acestea să ocupe între 15% și 25% din suprafața totală a fațadei. 

Geamurile mari pot asigura o lumină naturală suficientă în interior și o estetică echilibrată pentru exterior. Bineînțeles, ele pot fi formate din unul sau mai multe canaturi ce semnifică fiecare parte individuală a unei ferestre, separate de tâmplăria PVC.

Tipuri de geamuri PVC de mari dimensiuni

De la rezistență și acționare, siguranța împotriva efracției și o izolare fonică și termică, geamurile PVC de dimensiuni mari trebuie să ofere lumina naturală, liniștea și eficiența de care tu și familia ta aveți nevoie.

Însă, înainte să-ți prezentăm tipurile de geamuri mari PVC, trebuie să-ți spunem că specialiștii noștri îți recomandă și ușile glisante de sticlă sau ușile armonice. Acestea sunt pereți din sticlă care au aceleași proprietăți ca și celelalte ferestre de dimensiuni mari, dar contribuie deopotrivă și la compartimentarea camerelor din interiorul locuinței.

De aceea, îți recomandăm să alegi soluții moderne care te ajută să-ți îmbunătățești considerabil calitatea vieții.

Din catalogul nostru, ferestrele Barrier 80 și Barrier 100 sunt potrivite pentru a izola fonic întreaga locuință. Acestea diminuează zgomotul de până la 22 de ori față de intensitatea sa. De asemenea, un model care nu doar izolează, ci dispune de o paletă cromatică variată și rezistă la șocuri, fiind dotat cu sisteme antiefracție de ultimă generație, este Barrier 95 Neo. Aceasta înseamnă sustenabilitate și confort în orice anotimp, cu ajutorul tehnologiilor multifuncționale.

Pereți de sticlă: uși armonice sau culisante

Pentru a te bucura de o vedere panoramică spre peisajul de afară, ușile armonice sau culisante de sticlă sunt alegerea potrivită. Acestea dispun de mobilitate ridicată, dimensiuni generoase și pot transforma un întreg perete într-o suprafață de sticlă, bine izolată termic și fonic, care te conectează constant la priveliște.

Aceste uși pot fi concepute din profilele Barrier 70, 80+ și 100, motiv pentru care te poți bucura de tot confortul la care te-ai gândit, dar și de siguranța locuinței.

Spre deosebire de ușile culisante, care pot transforma un perete într-un geam imens, ușile armonice funcționează după principiul acordeonului. Acestea au o suprafață cu deschiderea mare, care pur și simplu te conectează cu peisajul exterior printr-o deschidere largă. Ele te ajută, cu adevărat, să transformi inclusiv zona de living din locuința ta, într-o terasă, printr-o deschidere totală a peretelui de sticlă.

Indiferent de opțiunea aleasă, investiția în tâmplăria PVC Barrier este pe termen lung. Cele mai importante criterii de selecție a tâmplăriei pentru case cu geamuri mari trebuie să țină cont de eficiență termică și fonică, reducerea costurilor la încălzire și întreținere și riscuri minime de pătrundere prin efracție.

Specialiștii noștri îți stau mereu la dispoziție pentru consultanță în alegerea produselor potrivite nevoilor tale.