Cum să automatizezi ușile de garaj rezidențiale

Cum să automatizezi ușile de garaj rezidențiale

Deși îl menționăm rar în discuțiile despre casa de vis, garajul reprezintă o zonă de acces esențială care trebuie proiectată cu profesionalism și atenție la detalii.

Casa de vis își pierde imediat aura de eleganță și confort dacă zona garajului nu se integrează în aceeași direcție estetică, mizând pe culori și texturi care să dialogheze armonios.

Din fericire, Barrier îți aduce acest dialog estetic, cât și calitate premium exprimată prin izolare termică de excepție, protecție și manevrabilitate, dar și accesorii și automatizări care răspund celor mai înalte exigențe.

Pentru un plus de siguranță și confort, află cum îți poți automatiza ușile de garaj rezidențiale!

Accesorii și automatizări pentru un garaj de încredere

După cum te așteptai, accesoriile și automatizările nu pot fi trecute cu vederea atunci când te gândești la soluții prin care să optimizezi protecția și confortul din interiorul garajului tău.

Din fericire, Barrier îți pune la dispoziție diverse alternative pentru automatizarea ușii de garaj, astfel încât să te poți bucura de confort termic, manevrabilitate crescută și siguranță maximă.

O opțiune inteligentă și practică pentru zona garajului este reprezentată de seturile de automatizare de tavan pentru uși secționale. De exemplu, modelul DUMPER 10. 4T are avantajul de a opera cu o forță de tracțiune de 1000 N(ewton).

Acest set de automatizare este dotat și cu o unitate de control cu detecție amperometrică a obstacolelor. În plus, sistemul de automatizare DUMPER 10. 4T îți pune la dispoziție un sistem interior pentru deblocarea de urgență.

Pentru ușile cu o înălțime de maximum 16 mp beneficiezi de șină de antrenare silențioasă și curea dințată. La fel de eficiente sunt și seturile de automatizare DUMPER 10. 3 T și DUMPER 7. 3 T.

Modelul LM 3800 este ideal pentru ușile de garaj secționale cu supraînălțare și suprinde prin dotarea cu zăvor electromagnetic, special conceput pentru blocarea ușii. Acest sistem antiefracție de primă clasă include și două telecomenzi cu două canale.

Alte accesorii utile pentru automatizarea ușilor de garaj rezidențiale Barrier sunt:

  • lampa de semnalizare;
  • receptorul radio codificat;
  • muchia sensibilă la atingere;
  • bariera de rezervare loc de parcare.

Un pas important este și alegerea ușii de garaj care să facă echipă bună cu cele mai moderne și practice sisteme de automatizare.

Barrier Scudo: îmbinarea perfectă dintre estetic și funcțional

O ușă de garaj rezidențială potrivită pentru casa ta este Barrier Scudo, al cărei design se află în concordanță cu ușile, ferestrele și rulourile Barrier, suprinzând ochiul privitorului prin potrivirea de culori și texturi.

Pe lângă designul ireproșabil, Barrier Scudo răspunde cu punctualitate nevoilor tale de confort termic și siguranță. De aceea, acest tip de ușă de garaj este dotată cu termoizolație din spumă poliuretanică ignifugă rigidă, iar profilele sale sunt concepute special pentru a-l proteja pe utilizator de pericolul prinderii degetelor.

Eficiența și gradul ridicat de manevrabilitate sunt rezultatul sistemelor mecanice de rulare și a sistemelor de siguranță anticădere, cu role silențioase. Dacă majoritatea ușilor de garaj necesită îmbunătățire prin echiparea cu sisteme de automatizare moderne, Barrier Scudo are acționarea cu telecomandă în dotarea standard.

Pe lângă accesoriile responsabile de automatizarea ușii, Barrier Scudo poate fi îmbunătățită și cu accesorii cu o evidentă funcție estetică, așa cum sunt ferestrele decupate în diverse forme. Rolul acestor suprafețe vitrate este acela de a permite luminii naturale să pătrundă în interiorul garajului, astfel încât să creeze o atmosferă plăcută.

Pentru a consolida izolarea termică, placarea cu aluminiu a ușii este o soluție foarte eficientă, capabilă să confere deschiderii rezistență în timp.

Barrier Igloo: izolare termică 100% și consum redus de energie

O altă alternativă de calitate pentru garajul tău e reprezentată de ușile secționale Barrier Igloo, prevăzute cu panouri duble din oțel protejat anticoroziv prin zincare. Barrier Igloo se distinge prin confortul termic ridicat, susținut și de termoizolația din spumă poliuretanică ignifugată cu 50% – 100% mai groasă decât cea a ușilor secționale standard.

La confortul termic de primă clasă contribuie și panoul suplimentar de oțel pentru rigidizare care asigură robustețe zonei tale de acces.

Gradul înalt de manevrabilitate al ușii este conferit de sistemul de șine pentru ridicarea ușii. În plus, Barrier Igloo poate fi oricând montată în spații cu dimensiuni reduse în zona golului de construcție.

Pe lângă izolarea termică de excepție, Barrier Igloo se remarcă și prin gradul ridicat de etanșeitate, calitate care protejează interiorul garajului tău de ploile abundente, curenții reci de aer și rafalele de vânt cu o intesitate crescută.

După cum te așteptai, etanșeitatea îți vine în ajutor când vine vorba despre consumul de energie, menținându-l la valori decente pentru orice buzunar.

Această ușă de garaj secțională poate fi ușor automatizată și înglobată într-un sistem care să restricționeze accesul în garaj și să sporească protecția.

Pentru mai multe detalii despre automatizarea ușilor de garaj rezidențiale, ia legătura cu specialiștii noștri și bucură-te de eficiența produselor Barrier la prețuri avantajoase.

Până data viitoare, vezi să meșterești numai planuri de succes! Blogul Barrier e sursa potrivită pentru inspirație.