Care este durata de viață a unui profil de tâmplărie PVC

Care este durata de viață a unui profil de tâmplărie PVC

 


Te-ai întrebat vreodată care este durata de viață a unui profil PVC? O locuință trainică este, de cele mai multe ori, asociată cu ideea de siguranță și confort. De aceea, este bine să fii atent atunci când investești în materialele pentru casa ta. E drept, dacă achiziționezi o locuință deja construită, elementele de compartimentare sunt gata montate. Însă atunci locuința e la roșu și poți face tu alegerea, este recomandat să optezi pentru cea mai eficientă variantă. 

De la stabilitate structurală, confortul oferit de izolația fonică, până la izolarea termică de înaltă calitate care te ajută să economisești energie, tâmplăria PVC aduce o serie de beneficii locuinței tale.

Rămâi alături pentru a afla factorii care influențează durata de viață a unui profil PVC, respectiv cât este de rezistentă tâmplăria.

Durata de viață a profilului PVC: avantajele tâmplăriei

Alegerea tâmplăriei PVC pentru o viitoare locuință este una inspirată deoarece materialele din care sunt fabricate elementele de compartimentare sunt rezistente. Acestea asigură un nivel ridicat de izolare și nu își modifică în timp aspectul.

Este important să spunem că policlorura de vinil este un material plastic cunoscut pentru durabilitatea și rezistența sa la factori externi precum umiditatea, razele UV și fluctuațiile de temperatură. De aceea, după montarea profilelor de termopan, nu va trebui să îți faci probleme cu aburirea geamurilor cu tâmplărie PVC sau cu condensul pe geamuri.

De asemenea, ușile și ferestrele din termopan au calități antifungice, ceea ce înseamnă că reduc considerabil apariția bacteriilor pe suprafața lor. Nu în ultimul rând, tâmplăria PVC este ușor de întreținut, nefiind nevoie să-i aplici tratamente speciale.

Verificarea calității: metoda care prelungește durata de viață a profilului PVC

Tâmplăria PVC de înaltă calitate nu doar că îți va asigura confortul și izolarea corespunzătoare, ci va și prelungi durata de viață a ferestrelor și ușilor din locuința ta.

De aceea, noi îți oferim următoarele sfaturi pentru a evalua calitatea profilelor PVC.

Alege un producător de încredere 

Durata de viață a profilelor PVC este direct legată de calitatea materialelor utilizate în producție. Nivelul de izolare și de  protecție poate varia în funcție de producător, de tipul de  elemente folosite și de alte caracteristici tehnice specifice ușilor și geamurilor.

Întrucât utilizarea profilelor PVC verificate corespunzător poate ajuta la evitarea problemelor legate de calitatea materialului, este important să apelezi la un producător de calitate care îți poate oferi un certificat de conformitate.

Iată criteriile de selecție care te pot ajuta să alegi furnizorul de tâmplărie potrivit:

  • Calitatea materialelor.
  • Experiența.
  • Recomandările și portofoliul.
  • Gamă variată de produse.

 Alege o feronerie de calitate

Rezistența în timp este o calitate pe care o găsești la profilele din PVC. Însă la aceasta contribuie și sistemele de închidere, care elimină riscul tentativelor de efracție și contribuie la închiderea ermetică a zonelor de acces.

Sistemul de închidere al tâmplăriei PVC are legătură cu balamalele, mânerele, garniturile, șuruburile și încuietorile. Acestea constituie ansamblul elementelor de feronerie.

Cât despre feroneria ferestrelor, e bine să ții cont de balamale și mâner. În vreme ce balamelele joacă un rol important în sistemul de rabatare, permit deschiderea și închiderea geamului și îi susțin greutatea, mânerul contribuie la îndeplinirea altor funcții ale ferestrei, precum: izolarea fonică și termică sau rezistența la tentative de efracție. 

Ține minte: pierderile de căldură din casă se întâmplă din cauza geamurilor care nu sunt etanș închise și nu au un coeficient optim de transmisie termică.

Alege ușile și ferestrele cu coeficient termic ridicat

Dacă te gândești cum să reduci costurile la energie în mod eficient și ți-ai făcut temele în ceea ce privește feroneria, e timpul să te orientezi către sticla termoizolantă pentru geamuri.

Din fericire, specialiștii Barrier îți pun la dispoziție sticla termoizolantă alcătuită din trei foi de geam cu inserție de gaz inert. Aceasta asigură fonoizolație de excepție, izolație termică ridicată dar și o transmisie luminoasă dinspre exterior în interior. În acest sens, poți opta pentru servicii de înfoliere sau placarea cu aluminiu a tâmplăriei. Cât despre ferestre, fereastra Barrier 80 este una din cele mai populare alegeri. Spre deosebire de ferestrele standard, Barrier 80 asigură o izolare termică cu 50% mai mare datorită sistemului inteligent de etanșare, respectiv a sticlei de calitate.

Montează corect profilul de tâmplărie PVC

Pentru a te asigura de durata viață profil PVC, este esențial să acorzi o atenție deosebită montării geamurilor. Aceasta este o operațiune esențială pentru a obține o locuință sigură și eficientă din punct de vedere energetic. Oricât de priceput ai fi în atelierul tău de activități DIY, este important să ții cont că montarea elementelor de compartimentare din locuința ta reprezintă o investiție serioasă și că orice greșeală poate duce la costuri neprevăzute.

De aceea, experții Barrier îți recomandă să colaborezi cu specialiști pentru a te asigura de calitatea și durabilitatea lucrării.

Întreținerea: o altă metodă care prelungește durata de viață a profilului PVC

Depunerile de murdărie de pe suprafața geamurilor afectează durata de viață a profilului de tâmplărie PVC. După cum spuneam, pe lângă alegerea tâmplăriei de calitate, îngrijirea corespunzătoare joacă un rol crucial în prelungirea duratei de viață a tâmplăriei PVC.

Curățarea regulată cu soluții delicate, evitarea substanțelor chimice agresive, verificările periodice și aplicarea unor lubrifianți non-abrazivi la balamale și mecanisme asigură funcționarea optimă și aspectul estetic al profilului PVC.

Totodată, asigură-te că balamalele și mecanismele funcționează corect și aplică, dacă este necesar, lubrifiant non-abraziv pentru a menține o mișcare fluentă. Nu subestima nici importanța elementelor de etanșare și garniturilor. Acestea contribuie la izolarea termică și fonică. Verifică-le periodic și înlocuiește-le atunci când este necesar pentru a evita scurgerile de aer sau apă.

Așadar, durata viață profil PVC a unui profil de tâmplărie PVC este influențată de calitatea materialelor, producător și montarea corectă. 

În general, aceste profile pot rezista până la 30 de ani sau chiar mai mult. Prin urmare, alegerea profilurilor de tâmplărie PVC de înaltă calitate și menținerea lor corespunzătoare poate asigura o performanță optimă pe termen lung. 

În cazul în care ai întrebări sau dorești să afli mai multe detalii despre opțiunile de tâmplărie PVC, experții Barrier îți oferă tot suportul și informațiile necesare.