Cum se întrețin corect ferestrele de termopan

Cum se întrețin corect

ferestrele de termopan

De multe ori, casa ta reprezintă o carte de vizită pentru prieteni și cunoștințe. Dacă îți dorești să faci impresie bună, atunci locuința ta trebuie să fie cât mai curată și îngrijită.

Nu doar interiorul casei trebuie să fie bine întreținut, ci și exteriorul. Un aspect important îl reprezintă și deschiderile care marchează tranziția dintr-un spațiu în altul. După cum bănuiai, la această categorie intră ușile și ferestrele care trebuie păstrate curate.

Pe lângă curățenie, contează și întreținerea corectă a geamurilor termoizolante pentru că acestea sunt supuse uzurii normale.

Echipa Barrier ți-a pregătit câteva sfaturi despre întreținerea ferestrelor de termopan pentru că și noi vrem să faci o impresie bună. Iată-le!

Ferestrele termoizolante din PVC: suprafețe curate și luminose

Ferestrele termoizolante din PVC și aluminiu sunt concepute din materiale premium, fiind ușor manevrabile și ușor de întreținut. Curățarea regulată a ferestrelor îți maximizează vizibilitatea și luminozitatea din încăpere, mai ales dacă ai descoperit secretul unei curățări eficiente.

Urmele de praf și de ploaie sunt inevitabile, dar pentru a scăpa de ele rapid și ușor, trebuie să ții cont de câteva reguli necesare pentru întreținerea ferestrelor de termopan Barrier.

În primul rând, folosește apă caldă și un detergent uzual. Detergentul ales nu trebuie să fie agresiv sau abraziv. Cel mai bine este să verifici componența detergentului pe ambalaj și să te asiguri că nu conține substanțe ca diluanți de rășină sintetică sau acetonă.

Varianta ideală este detergentul special pentru întreținerea REHAU, recomandat atât pentru profilele albe, cât și pentru cele colorate. Pentru mai multe informații despre acest tip de detergent, consultă un specialist Barrier.

Pe lângă soluția folosită, trebuie să acorzi atenție și instrumentului de curățare. Șpaclul, periile de sârmă sau bureții abrazi trebuie tăiate de pe lista ta de posibile variante.

Alegerea cea mai potrivită este o lavetă moale care curăță eficient suprafața ferestrei, fără să provoace zgârieturi sau șocuri mecanice.

Dacă respecți toate aceste condiții, curățarea ferestrelor din PVC nu îți va cosuma prea mult timp și energie, iar rezultatul va fi unul impecabil.

Întreținerea corectă a feroneriei și a garniturilor

După cum știi deja, o fereastră de calitate este un ansamblu în componența căreia intră profilele, ramele, piesele mobile de feronerie, dar și garniturile. Pentru ca zona de acces să funcționeze la capacitate maximă, e necesar ca toate aceste componente să fie întreținute corect și eficient.

Feroneria pentru ferestre termoizolante este responsabilă de închiderea ermetică a ferestrei, contribuind la fonoizolare și la izolarea termică. Dacă îți dorești să nu întâmpini dificultăți la închiderea și deschiderea ferestrelor, cel mai bine este să lubrifiezi piesele de feronerie cu o picătură de ulei.

Administrarea picăturii de ulei esențiale pentru funcționarea optimă a ferestrelor se face de cel puțin o dată pe an.

La fel de importante ca piesele de feronerie sunt și garniturile. Maniera corectă de curățare a garniturilor se rezumă la ștergerea cu o lavetă, înmuiată în apă caldă.

Pe lângă curățare, garniturile ferestrelor au nevoie și de lubrifiere cu un creion de silicon.

Nu uita de rulourile exterioare pentru ferestre care contribuie în egală măsură la confortul termic și acustic. În plus, acestea au un design foarte atractiv și modern. Pentru o întreținere eficientă, curăță regulat rulourile Barrier cu apă caldă și o lavetă moale. Evită periile și bureții abrazivi.

Aerisirea încăperilor pentru o atmosferă plăcută în casa ta

După cum ai văzut, curățarea și întreținerea ferestrelor termoizolante este ușor de realizat dacă ții cont de câteva reguli care îți simplifică și eficientizează munca.

Pentru interioare guvernate de o atmosferă plăcută, cât și pentru întreținerea corectă a ferestrelor termoizolante mai există o singură etapă: aerisirea regulată a încăperilor.

Principalele avantaje oferite de ferestrele Barrier sun coeficientul termic ridicat, dar și izolarea acustică eficientă. De aceea, ferestrele termoizolante din PVC și aluminiu se închid etanș. De altfel, este demonstrat că într-o încăpere locuită de minim patru persoane se formează 10 L de apă sub formă de vapori.

Umiditatea excesivă din interior trebuie neutralizată prin aer proaspăt și uscat, fapt posibil doar prin aerisirea regulată a ferestrelor.

Există două variante prin care poți aerisi eficient încăperea:

  • rabatarea ferestrelor;
  • aerisirea prin curenți de aer.

Aerisirea prin curenți de aer se realizează prin deschiderea simultană a tuturor ferestrelor și ușilor casei. În această manieră, locuința se aerisește rapid, iar cantitatea de energie este conservată la maximum.

Sperăm că sfaturile noastre despre întreținerea ferestrelor de termopan ți-au fost de un real ajutor, iar investiția în ferestrele Barrier îți va aduce numai satisfacții.

Pentru cât mai multe informații prețioase legate de tâmplăria PVC, nu ezita să-i contactezi pe experții Barrier.

Până data viitoare, îți dorim să te bucuri de o casă de poveste!