Întreținerea feroneriei pentru uși și ferestre din PVC

Întreținerea feroneriei pentru uși și ferestre din PVC

Dacă și tu ai ales uși și ferestre din PVC pentru locuința ta înseamnă că deja te bucuri de beneficiile unei termoizolații de excepție, iar zerourile de pe factura la încălzire nu mai sunt o presiune în plus.

Deși totul pare perfect, e important să înțelegi că mai ai de parcurs câțiva pași simpli pentru a te bucura pe termen lung de avantajele investiției tale. Elimină din schemă costurile suplimentare și învață cum procedezi pentru întreținerea corectă a feroneriei ușilor și ferestrelor din PVC.

Întreținerea regulată a feroneriei este un punct-cheie pentru durabilitatea ușilor și ferestrelor pentru că aceste piese componente reglează și susțin mobilitatea zonelor de acces din casa ta.

Iată cei mai importanți pași pentru întreținerea feroneriei pentru uși și ferestre din PVC!

Sfaturi practice pentru întreținerea feroneriei zonelor de acces din locuință

Din fericire, întreținerea feroneriei pentru ferestre din PVC este o sarcină simplă, care nu-ți va consuma timpul sau energia. Ca în orice sarcină asemănătoare, ai nevoie de un minim de instrumente care să-ți ușureze munca. Echipează-te cu ulei și o lavetă moale.

Dacă deja te simți pregătit de un start energic, urmează sfaturile noastre pas cu pas!

  1. Curăță cu atenție piesele din PVC și garniturile. Pentru a îndepărta praful și murdăria cauzată de ploaie folosește o lavetă, apă caldă și soluții de uz casnic.
  2. Pentru a nu deteriora niciuna dintre piesele componente, evită să folosești soluții acide ca acetona, diluantul, etilena sau Benzolul.
  3. Folosește pe tot parcursul procesului de curățare o lavetă moale. Evită să înlocuiești laveta cu bureți sau perii de sârmă.
  4. Amintește-ți că procesul e incomplet fără lubrifierea pieselor de feronerie și a garniturilor. Lubrifiază feroneria ferestrelor din PVC cu o picătură de ulei cel puțin o dată pe an. Intervalul recomandat este din șase în șase luni.
  5. Lubrifierea eficientă a garniturilor se face cu șervețele umede cu ulei din kitul de întreținere Barrier.

Cum alegi o feronerie de calitate pentru ferestre și uși din PVC

După cum ai văzut, curățarea și întreținerea feroneriei nu este un procedeu costisitor, având un grad redus de frecvență pe parcursul unui an.

Întreținerea corespunzătoare a feroneriei devine cu adevărat importantă dacă piesele de feronerie alese sunt confecționate din materiale flexibile, de bună calitate.

Dacă încă nu ai montat ferestre și uși din PVC în propria casă, orientează-te spre piese de feronerie confecționate din aluminiu, prevăzute cu șuruburi filetate, mereu capabile să asigure securizarea deschiderilor din locuința ta.

Una dintre propunerile noastre este rezistentul mâner Toulon, disponibil într-o gamă variată de nuanțe cromatice. Axul reglabil de 10 mm, cât și arcul de presiune inserat în gâtul mânerului asigură manevrarea lină a ferestrelor sau ușilor din PVC.

Pentru ferestre și uși din PVC rezistente la uzură și șocuri mecanice, ai grijă să nu montezi piedici mecanice în unghiul de deschidere dintre toc și cercevea.

O feronerie de calitate premium e compatibilă cu o fereastră pe măsură

Pentru funcționalitate de 100%, o feronerie ireproșabilă face casă bună cu o fereastră din PVC performantă. O variantă care nu dezamăgește este Barrier 70, mereu prietenoasă cu bugetul tău, dar și cu gradul de confort din locuință.

Barrier 70 a câștigat un loc fruntaș în preferințele utilizatorilor datorită gradului ridicat de izolare termică și fonică. Acest profil îți asigură temperatura ideală în casă, indiferent de anotimp, dar reușește și să estompeze cu succes zgomotele provenite din exterior.

Închiderea etanșă a ferestrei protejează interiorul de umezeală, cât și de acțiunea neplăcută a ploilor sau a curenților reci de aer. În plus, Barrier 70 împiedică eficient orice tentativă antiefracție datorită feroneriei speciale ROTO Lux.

Feroneria performantă face echipă bună cu sticla cu 3 foi care funcționează ca un scut de protecție împotriva loviturilor provocate de instrumente grele, așa cum sunt răngile sau ghearele.

Dacă ai nevoie de mai multe sfaturi despre întreținerea corectă a feroneriei pentru uși și ferestre din PVC sau îți dorești să faci alegeri practice pentru casa ta, ia legătura cu experții Barrier prin intermediul paginii de Contact.

Te așteptăm gata pregătiți cu soluții utile și fiabile pentru locuința ta!