Ce sunt pereții cortină pe aluminiu și pentru ce spații se pretează

Ce sunt pereții cortină pe aluminiu și pentru ce spații se pretează

Îți place să privești orașul cum se reflectă în gemurile clădirilor de birouri? Ei bine, de fapt în acele momente te uiți la pereți cortină pe aluminiu. Ei sunt cei care creează efectul de oglindă care bucură angajații din marile centre urbane.

În articolul de astăzi am vorbit despre avantajele pe care le au pereții din sticlă și pentru ce clădiri se pretează.

Ce sunt pereții cortină pe aluminiu

Dacă ai trecut măcar o dată printr-o zonă de business parkuri dintr-un oraș, ai văzut și pereți cortină. Știi clădirile acelea de birouri care arată impunător prin înălțime și geamurile impecabile? Exact aceia sunt pereții cortină.

Fațadele clasice, din beton sau cărămidă au pierdut mult teren în ultimii ani în fața suprafețelor vitrate. E ușor să intuim motivele. Ție nu ți-ar plăcea să lucrezi de la un birou cu priveliște peste întreg orașul? Sau poate că deja te afli într-un office cu pereți din sticlă. Atunci ai asistat la spectacolul conturat de arhitectura modernă urbană.

Practic, pereții cortină pe aluminiu sunt alcătuiți din două elemente principale:

  1. suprafața vitrată – adică bucățile mai mici sau mai mari de sticlă, alese în funcție de specificul fiecărei clădiri;
  2. structura de aluminiu – rame speciale din metal care susțin eficient geamurile și conferă o estetică aparte.

Pereții cortină devin astfel o alternativă de efect pentru pereții clasici. Practic, ei fac parte din soluțiile de tâmplărie de aluminiu. Clădirile prevăzute cu sistemul de geamuri cortină beneficiază de lumină naturală din plin.

Cu toate acestea, cortina din sticlă poate fi pretențioasă. Imaginea impecabilă implică o echipă de curățenie care să lustruiască sticla la intervale regulate.

În ce spații se pot monta pereți cortină pe aluminiu

După cum menționat și mai sus, pereții cortină pe structură de aluminiu se pretează, în special, pentru clădirile de birouri. Dar și pentru construcțiile pasive.

Nu uita că trebuie ca ușile și ferestrele să se completeze. Deci alege uși de birou de interior care să creeze confort pentru angajați.

Datorită versatilității și designului ușor de adaptat în funcție de specificul clădirii, cortina din sticlă este ideală pentru construcțiile cu arhitecturi inedite. Spre exemplu, o sală de evenimente sau o locație care găzduiește expoziții de artă sunt locuri care au nevoie de multă lumină.

Totodată, sticla folosită poate fi tăiată în diferite forme. De la dreptunghiuri, la hexagoane sau triunghiuri, bucățile de geam pot fi combinate în diverse moduri pentru a obține efecte vizuale spectaculoase.

Este de preferat ca pereții cortină să fie montați pe construcții noi, cu structuri rezistente, care să fie sigure pentru suprafața vitrată.

Dar, cortina nu este destinată doar montării la exterior. Poate fi folosită cu succes și la interior. Cum? Spre exemplu, ca pereți separatori pentru diversele departamente din sediul unei corporații.

Nu știi dacă poți monta pereți cortină pe aluminiu în clădirea pe care vrei să o finisezi? Atunci apelează la consultanța Barrier și află dacă soluția de tâmplărie se pretează și pentru proiectul tău.

Nu uita că este esențial ca montajul să fie realizat de o echipă de specialiști. Doar așa te poți bucura din plin de performanțele oferite de pereții din sticlă.

Pereții cortină pe aluminiu: avantaje pe termen lung

Da, știm că pereții cortină pe aluminiu se remarcă, în primul rând, prin aspect. Într-adevăr, imaginea oferită de metri pătrați de sticlă în care se reflectă apusul este memorabilă. Dar, este important să amintim că pereții sunt fiabili și practici.

În plus, pereții din sticlă pentru locuințe respectă aceleași principii.

Iată care sunt avantajele pe care le aduce cortina din sticlă:

  • rezistență mare în fața intemperiilor – sticla termoizolantă folosită păstrează căldura la interior sau aerul rece generat de aparatele de aer condiționat;
  • structură mobilă – în cazul unui cutremur, structura de aluminiu revine la poziția inițială, fără să producă deformări;
  • izolare fonică – grosimea sticlei reduce semnificativ zgomotul și garantează un mediu de lucru liniștit.

Și desigur că la toate aspectele menționate se adaugă estetica modernă.

Ești interesat de pereții cortină pe aluminiu? Contactează-ne și hai să vorbim despre proiectul tău cu ferestre de calitate.