Cele mai utile lucrări de întreținere pentru porțile de garaj

Cele mai utile lucrări de întreținere pentru porțile de garaj

Garajul este o extensie importantă a locuinței tale, un fel de spațiu protector pentru propriul automobil, dar și atelierul unde îți poți depozita trusa de scule și îndeplini diferite sarcini pe lângă casă.

Dacă îți dorești ca acest spațiu să nu fie deteriorat, iar lucrurile depozitate la interior să rămână intacte, ai nevoie de o ușă de garaj cu un coeficient termic ridicat.

Alternativele Barrier pentru ușile de garaj rezidențiale sau industriale îți oferă termoizolație și fonoizolație de primă clasă, dar și un design cu o amprentă unică.

Indiferent de alegerea ta, trebuie să știi că după montare, ușile de garaj au nevoie de verificări constante și de întreținere pentru a fi durabile în timp.

Iată ce poți face pentru întreținerea porților tale de garaj!

Întreținerea corectă a porților de garaj Barrier

Pentru a crește rezistența porților de garaj alese trebuie să ții cont de câteva aspecte generale, dar foarte utile.

În primul rând, dacă ai optat pentru o ușă de garaj automatizată și sesizezi defecțiuni în procesul de funcționare, rezolvă punctual această problemă, contactând un specialist Barrier.

Cu cât amâni mai mult rezolvarea defecțiunii, cu atât riscul ca ușa să se deterioreze complet este mai mare. Defectarea telecomenzii poate fi un alt impediment care trebuie soluționat rapid.

Nicio măsură de precauție nu trebuie neglijată când vine vorba de angrenajul de închidere-deschidere al porților de garaj. Ai grijă să nu lași obiecte în calea porților de garaj pentru că acestea pot influența mecanismul de funcționare, iar sistemul automatizat va fi suprasolicitat.

De asemenea, schimbările de temperatură afectează temporar anumite părți componente ale ușii. Fii vigilent mai ales în sezonul rece pentru că există riscul ca anumite piese să înghețe.

Un alt aspect important este integritatea geamurilor, indiferent că vorbim despre porțile de garaj rezidențiale sau industriale. Verifică regulat ca acestea să nu fie sparte sau cu fisuri și înlocuiește-le imediat ce observi inconvenientul pentru a preveni deteriorarea rapidă, cât și alte neplăceri ca transferul termic spre exterior.

În funcție de sistemul de închidere-deschidere, poate fi necesară lubrifierea anumitor componente sau verificarea periodică a bunei funcționări. Nu ignora zgomotele deranjante care apar la manevrarea ușii. Dacă rulajul sau deschiderea nu este cursivă ca în starea inițială de montaj,  apelează imediat la un specialist Barrier.

De ce să automatizezi porțile de garaj

Odată ce te-ai obișnuit cu verificarea constantă a funcționalității porților de garaj, merită să iei în calcul cât mai multe posibilități de automatizare, capabile să sporească siguranța și confortul zonei tale de acces.

Venim cu o propunere practică, axată pe funcționalitate și calitate: setul de automatizare DUMPER 10. 4T. Tocmai pentru a te ajuta să fii precaut când vine vorba despre angrenajul de închidere-deschidere a ușii, acest set este dotat cu o unitate de control amperometrică a obstacolelor. Astfel poți fii sigur că nu vei uita niciodată obiecte amplasate greșit în raza de deschidere a ușii.

Poți să te orientezi și spre DUMPER 10. 3T sau DUMPER 7. 3T, echiapte cu șină de antrenare silențioasă.

În plus, seturile de automatizare Barrier se remarcă printr-o forță de tracțiune mare și îți oferă posibilitatea de a monta un sistem interior pentru deblocare de urgență.

Pentru mai multe detalii despre prețurile porților de garaj automate, cât și despre sfaturi cu privire la cele mai avantajoase modele sau accesorii de automatizare, apelează la un expert Barrier.

Alege poarta de garaj Barrier Igloo pentru un confort termic de excepție

Barrier Igloo este o ușă secțională executată după standarde înalte de calitate, perfectă mai ales în sezonul rece pentru că satisface 100% nevoia de termoizolație și împiedică transferul termic.

Panoul suplimentar de oțel pentru rigidizare contribuie la rezistența ușii în fața intemperiilor, a șocurilor mecanice sau a accidentelor neprevăzute. Termoizolația și robustețea fac echipă bună și cu etanșeitatea care asigură închiderea perfectă a ușii și protejarea interiorului de averse sau de rafalele violente de vânt.

Etanșeitatea și termoizolația sunt calități care îți aduc și beneficii financiare, pe lângă menținerea căldurii la interior. Vezi cum costurile la încălzire scad simțitor.

Ia în calcul că Barrier Igloo este o soluție special concepută pentru spații cu un gol de montare de mici dimensiuni. Pentru spații mai extinse, ai o altă variantă la fel de eficientă termic: Barrier Scudo. Pentru că tot vorbeam despre avantajele automatizării, ține cont că Barrier Scudo are acționare cu telecomandă în dotare standard.

Dacă ești interesat și de ușile de garaj pentru segmentul industrial, nu ezita să iei legătura cu un consultant Barrier, mereu la dispoziția ta cu informații și sugestii prețioase.

Până data viitoare, mult spor în tot ce faci!