Rulouri automate: avantaje pentru locuința ta

Rulouri automate: avantaje pentru locuința ta

Nu a fost niciodată mai simplu să ai parte de liniște și intimitate în casa ta. Și pentru că știm că vrei calitate și funcționalitate, trebuie să știi care sunt avantajele rulourilor automate pentru ferestre.

Tehnologia avansată aduce inovații chiar și în domeniul arhitectural, tocmai pentru ca viața ta să fie mai ușoară și mai plăcută. Așadar, automatizarea rulourilor exterioare pentru ferestre devine un detaliu ce nu trebuie ocolit.

Tot ce îți rămâne de făcut este să descoperi ce presupun sistemele automatizate pentru rulouri exterioare și apoi să alegi ceea ce se potrivește de minune cu locuința ta.

Hai să vedem împreună care sunt avantajele rulourilor automate și de ce e important să le alegi.

Avantajele rulourilor automate

Rulourile exterioare pentru ferestre vin cu multe beneficii pentru confortul tău și siguranța locuinței tale. Iar aplicarea sistemelor automatizate nu fac decât să sporească pragmatismul acestor rulouri. 

Așadar, printre avantajele rulourilor automate putem puncta:

 • Acționare cu ușurință. Datorită sistemului automat, deschiderea sau închiderea rulourilor se face mult mai ușor, fără a fi nevoie de forță.
 • Sisteme wireless de acționare. Poți opta pentru acționare din întrerupător fără fir sau chiar din telecomandă. Astfel, poți folosi rulourile de oriunde ai fi în casă.
 • Conectivitate. Dacă vrei să ai toate beneficiile la îndemână, poți chiar să acționezi rulourile automate din propriul tău smartphone.
 • Senzori inteligenți. Pentru ca locuința ta să fie modernă și dotată cu sisteme smart, poți integra în rulourile automate senzori de lumină. Acești senzori dictează acționarea rulourilor în funcție de preferințele tale. De asemenea, poți integra senzori de ploaie care să protejeze casa atunci când vremea devine capricioasă.
 • Siguranță. Poți alege să programezi ca rulourile să se deschidă sau să se închidă automat, atunci când tu nu ești acasă pentru a induce în eroare potențialii intruși.
 • Acționare silențioasă. Rulourile automate includ un sistem de acționare cu mai multe viteze care asigură reducerea zgomotului generat de motorul aplicat.
 • Acționare individuală sau completă. Poți alege să acționezi un singur rulou, mai multe sau chiar pe toate deodată. Tu te bucuri de lumina zilei, în timp ce alți membrii ai casei aleg să se odihnească. 

Acum că ai aflat de ce să alegi automatizarea rulourilor exterioare, este important să cunoști și procesul de aplicare a sistemelor automate pentru rulouri.

Cum se face automatizarea rulourilor pentru ferestre

Pentru că am vorbit despre avantajele rulourilor automate pentru ferestre, îți vorbim și despre metoda de automatizare a rulourilor exterioare. 

După definiție, rulourile automate sunt acționate printr-un sistem inteligent cu motorizare. Așadar, nu mai este nevoie de forță pentru deschidere, ci doar de apăsarea unui buton care determină pornirea motorului atașat de rulouri. 

Acest motor pentru acționarea automată este inclus înăuntrul casetei metalice a rulourilor, în proximitatea zonei de rulaj. Practic, vechiul mecanism de acționare manual care poate fi cu panglică sau cu manivelă este modernizat și mai ușor de acționat.

Iar sistemul automat vine și cu un avantaj estetic: simplitatea unui buton de acționare sau a unei telecomenzi, în defavoarea unei manivele care ocupă spațiu pe perete. 

Așadar, automatizarea lor îți aduce numai beneficii, indiferent că alegi pentru locuința ta rulouri Barrier:

 • încastrate;
 • aplicate;
 • suprapuse.

Rulouri automate – siguranță și pragmatism

Alegi întotdeauna calitatea, pragmatismul și eficiența tuturor lucrurilor pe care le cumperi pentru tine. De aceea, știm că locuința ta nu este o excepție și vrei să ai parte de produse de o calitate ireproșabilă.

Iar rulourile automate pentru ferestre îți vin în ajutor atunci când:

 • ești pe grabă;
 • nu ești acasă prea des;
 • ai o mulțime de lucruri de făcut.

Așadar, folosești sistemul wireless pentru acționarea rulourilor automate și te bucuri de siguranța și pragmatismul lor. Ai aceleași beneficii termoizolante și fonoizolante ale rulourilor, plus avantajele automatizării. 

De aceea:

 • câștigi timp datorită acționării prin telecomandă sau smartphone;
 • te bucuri de iluminare naturală după bunul plac datorită senzorilor de lumină;
 • știi că locuința ta este în siguranță cu sistemul de acționare automat programabil;
 • te bucuri de liniște cu acționarea pe trepte de viteză;
 • alegi tu câte rulouri să acționezi în funcție de nevoile tale.

Nu uita să verifici regulat starea rulourilor și a sistemului motorizat, dar și să le cureți corespunzător. Spală cu atenție rulourile exterioare și lubrifiază zonele mecanismelor pentru ca acestea să nu ruginească sau să se deterioreze.

Sperăm că articolul nostru te-a ajutat să descoperi avantajele rulourilor automate pentru siguranța locuinței tale.

Apelează cu încredere la specialiștii Barrier și descoperă ofertele catalogului nostru în materie de rulouri pentru ferestre cu tâmplărie PVC.

Pe curând!