Cele mai eficiente rulouri pentru izolare termică: PVC sau aluminiu

Cele mai eficiente rulouri pentru izolare termică: PVC sau aluminiu

Cu siguranță îți dorești să ai parte de confort sporit în locuința ta și de aceea cauți cele mai bune produse. Vrei să te bucuri de o casă frumos decorată, cu un aspect plăcut și primitor? Atunci este important să iei în considerare și montarea rulourilor exterioare pentru ferestre.

Cu toate acestea, de unde știi ce fel de rulouri să montezi pentru locuința ta? Sunt mai multe aspecte de care trebuie să ții cont atunci când vrei să faci o achiziție. 

Iar dacă nu ești sigur ce să alegi, în articolul de astăzi îți vom arăta care sunt avantajele rulourilor din PVC și ale rulourilor din aluminiu.

Rulouri din PVC pentru confortul locuinței tale

Dacă nu te-ai gândit la montarea rulourilor exterioare atunci când ai construit casa, nu trebuie să îți faci griji. Rulourile din PVC se pot aplica în orice moment după aplicarea ferestrelor. Așadar, ai beneficii considerabile la un preț avantajos. De exemplu, cu rulourile exterioare din PVC poți controla nivelul de lumină din casă.

Este ora de somn a celor mici? Poți trage rulourile pentru ferestre și nu doar că modifici gradul de luminozitate, ci te bucuri și de izolație fonică sporită. Iar dacă și căldura verii este un impediment pentru un somn odihnitor, rulourile ajută la izolarea termică și blocarea razelor UV.

Vremea nefavorabilă poate fi o piedică în multe momente. Însă aplicarea rulourilor pentru ferestre asigură protecție împotriva ploilor torențiale sau a ninsorii abundente. Iar pentru parterul casei, rulourile au și avantaj antiefracție. Așadar, poți sta liniștit știind că ești protejat de intruși sau de privirile indiscrete ale trecătorilor.

Un alt beneficiu al rulourilor din tâmplărie PVC este că te ajută la conservarea căldurii, indiferent de anotimpul de afară. Cu alte cuvinte, poți acționa rulourile exterioare vara pentru a menține răcoare în casă. Iar în perioada de iarnă, rulourile exterioare din termopan ajută la termoizolare, astfel încât temperatura din casă să nu scadă.

Izolație termică sporită cu rulourile exterioare din aluminiu

Rulourile exterioare din aluminiu au avantajul unei durate de viață mai mari. Datorită materialului rezistent, umplut cu spumă poliuretanică, rulourile din aluminiu sunt mai rezistente și asigură o izolare termică ridicată. Le poți monta oricând, chiar dacă ferestrele locuinței au fost deja aplicate. Și pentru că știm că iei mereu în calcul estetica locuinței, poți alege orice culoare din paleta RAL.

Un alt avantaj este automatizarea rulourilor exterioare din aluminiu pentru acționare din buton sau din manetă. Cu alte cuvinte, dacă vrei să tragi rulourile ca să te bucuri de umbră, răcoare sau intimitate, le poți acționa din buton, fără a fi nevoie de forță. Automatizarea presupune montarea unui motor special în proximitatea rulourilor.

Poți aplica senzori speciali pentru rulouri astfel încât ele să fie acționate automat atunci când vremea nu este prielnică. De exemplu, când ploaia își face apariția, senzorii vor detecta umezeala și rulourile se vor trage automat pentru protecția termopanelor tale. De asemenea, atunci când soarele luminează prea mult, iar temperatura crește, automatizarea rulourilor te ajută să menții un ambient plăcut în casă.

În plus, rulourile exterioare din aluminiu pot fi integrate în sistemul smarthome pentru ca tu să le acționezi chiar din mobilul tău. Așadar, nu este nevoie să te duci până la fereastră pentru a trage sau a ridica rulourile.

Rulouri de calitate pentru termoizolare: PVC sau aluminiu

Indiferent că alegi rulouri exterioare din aluminiu sau din PVC, te bucuri de izolare termică de înaltă calitate și protecție sporită împotriva intemperiilor. Alegerea o poți face și în funcție de suma pe care ești dispus să o plătești pentru aplicarea rulourilor și a duratei de viață pe care ele o au.

Pentru mai multe detalii despre rulourile exterioare din PVC sau aluminiu, poți apela cu încredere la consultanța Barrier. Specialiștii noștri îți stau la dispoziție cu răspunsuri și sfaturi pentru confortul casei tale.