Schimbarea ferestrelor de termopan: tot ce trebuie să știi

Schimbarea ferestrelor de termopan: tot ce trebuie să știi

A trecut ceva vreme de când ai montat actualele ferestre de termopan? Atunci poate că a sosit vremea pentru o schimbare. Cu timpul, geamurile tale își pierd din eficiență. Pe sticlă pot apărea pete sau zgârieturi sau tâmplăria se uzează, iar feroneria nu mai funcționează corespunzător.

De altfel, sticla de termopan confecționată cu mult timp în urmă este depășită de capacitățile estetică și de izolare ale ferestrelor noi, de ultimă generație. E foarte simplu să scapi de orice astfel de problemă. Nu-i așa că ți-ai dori să vezi din nou priveliștea printr-o fereastră de calitate?

Schimbarea ferestrelor de termopan este exact ce îți trebuie ție pentru un nivel ridicat de confort la tine acasă. Cu atât mai mult este nevoie de înlocuirea geamurilor dacă acestea sunt sparte. Așa că hai să vedem împreună care sunt toate etapele pe care trebuie să le parcurgi pentru ferestre noi.

Când e nevoie de schimbarea ferestrelor de termopan

Răspunsul este simplu: oricând simți nevoia. Dar pentru că geamurile sunt o investiție pe termen lung, trebuie totuși ca momentul să fie bine ales. Există câteva momente cheie când schimbarea tâmplăriei este absolut necesară:

 • când geamurile locuinței tale sunt prea vechi și nu mai fac față, atât în ceea ce privește izolarea termică, dar și fonoizolarea – iar pentru acest caz este bine să optezi pentru înlocuirea cu ferestre din sticlă termoizolantă;
 • dacă te muți într-un loc nou, unde ferestrele nu sunt întocmai pe gustul tău;
 • când vechea sticlă este crăpată, spartă sau prezintă pete ce nu se pot îndepărta cu soluții chimice;
 • în cazul în care dorești să schimbi dimensiunile ferestrelor, fie că dorești unele mai mari sau mai mici;
 • când tâmplăria este prea uzată.

Așadar, fă-ți curaj și dacă te afli într-una dintre situațiile de mai sus, apelează la o firmă specializată în ferestre de termopan și înlocuiește geamurile tale.

Semne că ar trebui să iei în considerare schimbarea ferestrelor de termopan

După cum ai putut observa mai sus, schimbarea ferestrelor nu este doar un moft, ci o adevărată necesitate în cele mai multe dintre cazuri. Am alcătuit pentru tine o listă cu semnele care atrag atenția asupra faptului că ar trebui să te gândești serios la înlocuirea geamurilor:

 1. pierderi de căldură pe timpul iernii sau de aer rece, în lunile de vară;
 2. infiltrarea apei între sticlele de termopan;
 3. infiltrarea apei pe lângă tâmplărie, în pereți;
 4. apariția petelor pe sticlă.

Verifică atent dacă aceste lucruri se întâmplă și cu ferestrele din casa ta și abia apoi hotărăște dacă este nevoie, cu adevărat de această operațiune. Echipa Barrier îți stă la dispoziție pentru o lucrare profesională.

Cum se schimbă ferestrele de termopan

Dacă ai decis că ai nevoie de alte geamuri, atunci e bine să cunoști tot ce presupune această operațiune. În primul rând, caută o echipă de specialiști care să se ocupe de problema ta. Consultă mai multe oferte ale firmelor și alege-o pe cea cu cel mai bun raport calitate-preț.

Sunt persoane care aleg să înlocuiască doar sticla care prezintă defecte. Însă, pentru a fi sigur de trăinicia lucrării, este indicat să schimbi tot ansamblul, adică, atât tâmplăria, cât și geamul în sine.

Această variantă te scutește de mai multe griji, pentru că poți economi bani, apelând la servicii specializate în geamuri termopan de la aceeași firmă. La Barrier găsești o mulțime de tipuri de ferestre din PVC din care să alegi.

 • În acest caz, este îndepărtată vechea fereastră și înlocuită cu una nouă, mai performantă.

Dar, dacă zona din jurul ferestrei este foarte afectată, atunci este nevoie, întâi de toate, de refacerea ei pentru a fi în cele mai bune condiții pentru montarea noii tâmplării.

 • Mai departe, pentru un plus de siguranță și confort, poți arunca o privire printre produsele Barrier și să vezi ce se potrivește mai bine locuinței tale.

Poate îți dorești un set de rulouri exterioare sau pofta de renovări se mută spre ușile garajului. În orice situație, știi unde ne găsești. Hai și tu în pagina de Contact și lasă-ne să dăm o nouă înfățișare căminului tău.