Amenajarea spațiului de relaxare în proximitatea unei ferestre mari

Amenajarea spațiului de relaxare în proximitatea unei ferestre mari

Spațiul de relaxare este locul în care te poți bucura de mai multă lumină naturală, linişte, confort şi siguranţă. De aceea, cei mai mulți dintre noi optează pentru amenajarea acestuia în proximitatea ferestrelor de dimensiuni mari.

Dacă ești de părere că nu poți amenaja un astfel de loc, nu-ți face griji, există mai multe soluții la îndemâna ta.

Așadar, fie că locuiești într-o casă spațioasă sau într-un apartament de mici dimensiuni, sperăm că în cele ce urmează vei găsi o sursă de inspirație pentru amenajarea, în stilul propriu, a unui spațiu de relaxare în proximitatea ferestrelor de dimensiuni mari.

Ce să știi înainte să-ți amenajezi spațiul de relaxare?

Amenajarea unui spațiu de relaxare în proximitatea unei ferestre mari este o alegere excelentă pentru a crea un ambient cald, confortabil și luminos. Tâmplăria PVC, cunoscută pentru izolare termică și fonică de înaltă calitate, asigură un mediu liniștit și protejat de fluctuațiile de temperatură.

Dacă locuința ta se află într-o zonă cu priveliște, nu ezita să te orientezi către ferestrele din tâmplărie PVC de dimensiuni mari. Astfel, te poți bucura de aceasta și atunci când ești înăuntru.

În cazul în care zona nu este suficient de luminată sau vrei să reduci costurile la energie, ferestrele cu spații vitrate mari sunt alegerea ideală. Poți să te bucuri de un spațiu însorit și mai ușor de aerisit. Suprafața vitrată din sticlă termoizolantă a ferestrei poate deveni – cu ușurință – punctul de atracție al încăperii.

Știai că poți personaliza locul începând cu ferestrele?  Poți alege nuanța favorită din gama de culori RAL, textura și design-ul dorit. Fiecare fereastră poate fi personalizată după gusturile tale, în ordinea priorităților. 

De asemenea, poți opta pentru rulourile din tâmplărie PVC. Întreținerea acestora îți garantează longevitate în utilizare. Pentru a reduce costurile de mentenanță, poți curăța periodic rulourile pentru ferestre.

 

3 pași pentru crearea unui spațiu de relaxare în proximitatea unei ferestre mari

Gândește-te la modul în care dorești să folosești spațiul de relaxare. Poate fi un loc destinat meditației, cititului, ascultatului de muzică sau pur și simplu un loc care te detașează de stresul cotidian. Definirea clară a scopului te va ajuta să faci alegeri potrivite în ceea ce privește mobilierul, iluminatul și decorul.

Pentru a crea un spațiu de relaxare în proximitatea unei ferestre de dimensiuni mari, te invităm să parcurgi următorii pași:

Alege mobilierul potrivit nevoilor tale

Pentru a crea un spațiu de relaxare confortabil, e important să alegi mobilierul potrivit nevoilor tale. Poți opta pentru un fotoliu comod, o canapea mică sau o banchetă.

Spre exemplu, pentru relaxare, citit sau urmărit un serial bun, un fotoliu comod este alegerea potrivită. Pentru a citi cu lumină naturală, alege o băncuță poziționată în dreptul ferestrei în care să te poți cuibări. Asigură-te că mobilierul este plasat astfel încât să beneficiezi de lumina naturală.

Creează o atmosferă relaxantă cu culori

Pentru o atmosferă intimă, care invită la deconectare, alege materiale ca lemnul sau piatra naturală. Adaugă perne moi și pături călduroase pentru a-ți amplifica senzația de confort. Optează pentru textile naturale și moi, cum ar fi bumbacul sau inul, pentru a crea o atmosferă plăcută și relaxantă. Orientează-te spre culori pastelate care deschid și mai mult spațiul.

Amintește-ți că îți poți personaliza fereastra așa cum îți dorești. Prin înfolierea acestora sau vopsirea în orice culoare, vei reuși să creezi o atmosferă fresh, fără a fi însă nevoie să redecorezi casa.

Bucură-te de liniște

Atunci când în jurul tău este liniște, relaxarea vine de la sine. Iată, așadar, care sunt avantajele de care te bucuri atunci când alegi ferestrele Barrier fonoizolante:

  • Înlătură aproape în totalitate zgomotul provenit din sursele exterioare.
  • Asigură un spațiu optim de relaxare.

Știai că Barrier 80 și Barrier 100 sunt potrivite pentru a izola fonic spațiul tău de relaxare? Aceste ferestre de dimensiuni generoase reduc zgomotul cu până la 22 de ori față de intensitatea lui reală.

Ferestre de dimensiuni mari pentru spații de relaxare

Nu este o rețetă specială pentru alegerea modelelor potrivite. Aceasta trebuie să fie în acord cu nevoile și preferințele tale. 

Specialiștii Barrier recomandă următoarele modele:

Ferestrele Barrier 70 asigură protecție ridicată împotriva loviturilor și vin cu un design modern și distinctiv. Datorită sticlei de înaltă calitate și a feroneriei performante, economisești bani la factura de energie.

Performanța de top a ferestrei Barrier 80 se regăsește în izolarea termică și acustică, dar și prin materialele premium. Barrier 80 este soluția inteligentă pentru siguranță și confort în locuința ta.

Potrivite și pentru locuințele pasive, ferestrele Barrier 100 garantează asigurarea etanșeității. Profilul ferestrei și feroneria de înaltă calitate fac din Barrier 100 alegerea potrivită pentru zona ta de relaxare.

Mult succes în toate planurile tale de amenajare! Pe curând!