Cum și cu ce se spală corect ferestrele din tâmplărie PVC

Cum și cu ce se spală corect ferestrele din tâmplărie PVC

În viața de zi cu zi te ocupi de o mulțime de activități. Pe lângă locul de muncă, găsești multe lucruri de făcut și în perimetrul casei. Iar curățenia este una dintre cele mai frecvente activități pe care le practici. Însă pentru o locuință complet curată, nu uita să speli ferestrele din tâmplăria PVC.

Probabil că nu igienizezi geamurile de fiecare dată când aspiri sau ștergi praful. Însă întreținerea ferestrelor este importantă atât pentru sănătatea ta, cât și pentru aspectul casei. În plus, curățenia regulată și realizată corect îți asigură o rezistență mai mare a ferestrelor tale.

Totuși, care sunt pașii corecți pentru igienizarea ferestrelor? În articolul de astăzi îți vom arăta ce produse să folosești pentru a spăla geamurile din tâmplăria PVC.

Pași pentru curățarea ferestrelor de termopan

Depunerile de murdărie de pe suprafața geamurilor afectează tâmplăria. Mai mult decât atât, obturează vizibilitatea și împiedică parțial iluminarea naturală. Așadar, pentru o curățare eficientă, iată care sunt pașii pe care să-i urmezi.

Începe prin a îndepărta praful de pe suprafața întregii tâmplării. Poți folosi un pămătuf, o cârpă moale sau chiar cu aspiratorul. Însă ai grijă să nu zgârii geamurile sau rama ferestrei. Ulterior, te poți ocupa de îndepărtarea murdăriei din interiorul ramei, cât și de pe suprafața feroneriei.

Folosește mereu materiale curate și soluții care nu atacă suprafețele. Următorul pas este curățarea sticlei cu soluție pentru geamuri și un material special pentru ferestre. Începe prin a spăla doar exteriorul sticlei, iar apoi, partea exterioară a ramei.

După ce ai igienizat ferestrele la exterior, le poți închide pentru a le curăța la interior. Este recomandat să urmezi aceeași ordine. Cu alte cuvinte, spală sticla geamului, iar la final, rama. De ce? Pentru că cel mai probabil, pe parcursul curățeniei, vei atinge mai mult tâmplăria decât fereastra.

Cu ce se curăță geamurile pentru tâmplăria PVC

Spre deosebire de tâmplăria convențională, cea de termopan are avantajul ușurinței în curățare. Astfel, este mult mai simplu de igienizat ferestrele. Este recomandat să îndepărtezi murdăria proeminentă cu o cârpă curată, iar apoi să folosești soluții de curățenie.

Nu folosi produse chimice sau pe bază de clor, întrucât ele atacă materialele din care este realizată fereastra. Astfel, se pot deteriora rapid sau se pot păta. Utilizează detergenți speciali pentru geamuri și materiale destinate igienizării sticlei.

Un alt avantaj al ferestrelor de termopan este că se pot curăța cu ușurință folosind doar apă. De asemenea, poți utiliza chiar și o racletă cu margine cauciucată. Nu este indicat să folosești plastic deoarece sticla se poate zgâria.

Metode de spălare a ferestrelor din termopan

Pentru că îți dorești ca ferestrele tale să fie curățate perfect, trebuie să știi câteva trucuri. De exemplu, șterge întotdeauna geamurile într-o singură direcție pentru a nu lăsa urme. În plus, mișcările circulare sunt de evitat din același motiv.

Șterge ferestrele fie cu mișcări sus-jos, fie stânga-dreapta. Asigură-te că fiecare colț al geamului este curățat corect.

În ceea ce privește rama ferestrei și tâmplăria, este mai simplu să folosești mișcări verticale. Astfel, acoperi mai rapid suprafața ce trebuie curățată. Iar când vine vorba de feroneria ferestrelor, încearcă pe cât posibil să cureți fiecare element pentru a preveni apariția oxidării.

De asemenea, îți recomandăm să nu deformezi garniturile de cauciuc ale tâmplăriei. În caz contrar, etanșeitatea se pierde și astfel, apare condensul pe ferestrele de termopan.

Întreținerea ramei de termopan: cum speli plasticul îngălbenit

Ferestrele de termopan noi oferă locuinței un aspect inedit, datorită ramelor albe, imaculate. Însă cu timpul, tâmplăria se poate păta sau se poate îngălbeni. Fie de la razele UV sau ploile abundente. Însă pe interior, deteriorarea poate proveni de la fumul de țigară, de la utilizări frecvente ale geamului sau chiar de la aburul de mâncare.

Pentru a evita îngălbenirea ramei, curățarea frecventă este o soluție ideală. Iar în cazul în care vrei să îndepărtezi murdăria, poți folosi soluții pentru suprafețe plastice. De exemplu, chiar și peroxidul de hidrogen ajută la îndepărtarea petelor galbene.

În plus, ai posibilitatea de a aplica folie pentru tâmplăria PVC, pentru un aspect modern al locuinței și ferestre fără pete. Pentru mai multe detalii și asistență în achiziții, nu ezita să contactezi consultanța Barrier