Unde poți aplica sticlă ornamentală pentru uși și ferestre

Unde poți aplica sticlă ornamentală pentru uși și ferestre

Locuința ta se bucură de cele mai noi dotări și cele mai bune finisaje. Cu siguranță o decorezi așa cum îți dorești, pentru ca familia ta să aibă parte în permanență de relaxare și voie bună. Și dacă te-ai gândit să alegi sticlă ornamentală pentru ferestre și uși de termopan, sunt câteva aspecte pe care trebuie să le cunoști.

Pentru tine, acasă înseamnă liniște, siguranță și intimitate. Iar pentru a avea parte de tot confortul pe care îl dorești, ușile și ferestrele casei tale joacă un rol important. De exemplu, izolarea termică și fonică începe cu tâmplăria PVC. Dar ce se întâmplă atunci când alegi să montezi sticlă decorativă?

Află în articolul de astăzi care sunt avantajele și dezavantajele, dar și unde poți aplica sticlă ornamentală pentru uși și ferestre din PVC.

Ce este sticla ornamentală pentru uși și ferestre

Spre deosebire de sticla obișnuită a geamurilor de termopan, cea ornamentală se diferențiază prin modificarea suprafeței sticlei și a culorii sale. Cu alte cuvinte, sticla decorativă prezintă structuri ornamentale diverse, menite să împiedice vizibilitatea prin geam. Adesea, motivele ornamentale sunt însoțite și de modificarea culorii sau opacității geamului.

Sticlele ornamentale pot avea decorațiuni pe toată suprafața geamului sau doar într-o anumită zonă. De asemenea, în funcție de destinația sticlei, ea poate avea dimensiuni diferite.

În funcție de preferințe, sticla ornamentală poate fi lipsită de modele decorative, având doar un grad mai ridicat de opacitate. În plus, chiar și structurile tip vitraliu pot face parte din categoria sticlei ornamentale.

De regulă, vitraliile sunt structuri din sticlă colorată formate prin îmbinarea mai multor piese de geam. În final, ele formează un decor din sticlă colorată, ce poate fi aplicat pe uși sau ferestre, în funcție de preferințe.

Unde se aplică sticla ornamentală

Având în vedere faptul că sticla ornamentală este mată, de regulă, ea nu permite pătrunderea luminii într-un grad foarte mare. Așadar, geamul decorativ este potrivit pentru zonele în care vrei să ai parte de intimitate, însă trebuie să iei în considerare și condițiile de iluminare.

Montarea sticlei decorative la geamurile încăperilor orientate către vest sau nord presupune diminuarea considerabilă a iluminării.

Cea mai potrivită încăpere pentru aplicarea sticlei ornamentale este baia. Dacă ai ferestre din PVC cu deschideri mari, sticla ornamentală asigură intimitate și te ferește de priviri indiscrete. Totodată, poți alege să montezi sticlă ornamentală chiar și pentru ușa băii.

Iar în cazul în care baia este dotată cu cadă, poți să iei în considerare aplicarea sticlei decorative și pentru a crea un paravan. Astfel, nu trebuie să îți faci griji că va curge apă pe gresie atunci când alegi să faci un duș rapid dimineața.

În același fel, pentru uși interioare din PVC poți opta cu încredere pentru montarea sticlei cu decor ca să te bucuri de mai multă lumină naturală în casă.

Un alt loc în care poți aplica sticlă ornamentală este ușa de intrare la casă. Fie că ușa are spații vitrate sau zone alăturate pentru montarea sticlei, poți avea parte de un aspect unic al ușii exterioare.

De ce să alegi geamuri personalizate pentru casa ta

După cum spuneam anterior, geamurile cu formă atipică sunt confecționate pentru cazurile în care ferestrele obișnuite nu pot fi montate. Fie nu este suficient spațiu, fie aspectul construcției nu ar fi pus în valoare.

Dacă te gândești să alegi ferestre cu diferite forme, trebuie să știi că te poți bucura de aceleași caracteristici importante ale ferestrelor din PVC. De exemplu, te bucuri de izolare termică de calitate și știi că nu vei avea pierderi de căldură la casă.

În plus, și izolarea fonică este asigurată de ferestre. Poți dormi liniștit sau poți petrece în mansardă fără să îți faci griji că va fi deranj. Geamurile ferestrelor asigură fonoizolație datorită garniturilor și a inserției de gaz inert dintre foile și sticlă.

Ai nevoie de ferestre cu formă personalizată? Contactează cu încredere specialiștii Barrier și cere o ofertă pentru planul casei tale.

Avantaje și dezavantaje ale sticlei ornamentale pentru tâmplăria PVC

Sticla decorativă pentru uși și ferestre oferă locuinței un aspect modern. Pentru că înlocuiește geamul obișnuit al ferestrelor sau spațiul vitrat al ușii de interior, te bucuri de un design personalizat al casei.

Însă avantajele sticlei ornamentale nu se opresc aici:

  • sticla decorată împiedică vizibilitatea în mod considerabil, iar tu te bucuri de momente de liniște și intimitate;
  • poți alege modelul pentru sticla ornamentală în funcție de preferințele tale;
  • suprafața texturată a sticlei se îmbină cu design-ul camerei;
  • ai parte de același grad de izolare fonică și termică precum în cazul sticlei convenționale.

Cu toate acestea, există și o serie de dezavantaje pe care trebuie să le cunoști:

  • sticla decorată împiedică iluminarea naturală la capacitate maximă din cauza suprafețelor mate sau ale celor texturate;
  • costurile pentru personalizarea sticlei ornamentale pot fi mult mai ridicate comparative cu cele ale sticlei pentru ferestre;

Acum că ai aflat tot ce trebuie să știi despre montarea sticlei decorative la casă, poți alege să îți modernizezi locuința după bunul plac.

Îți dorim mult spor și să ai parte de planuri realizate cu succes!