Motive pentru care să alegi sticlă termoizolantă pentru ferestre

Motive pentru care să alegi sticlă termoizolantă pentru ferestre

Ferestrele casei tale oferă protecție în permanență și te protejează de orice fel de intemperii. Și pentru că ești mereu în căutarea unor produse de calitate, sticla termoizolantă pentru ferestre PVC este recomandarea potrivită.

Dacă te gândești să înlocuiești curând ferestrele locuinței tale sau să alegi ferestre din tâmplărie PVC pentru casa de vacanță, atunci geamurile cu sticlă termoizolantă sunt elementele potrivite. Și ca să te convingi că merită să le alegi, îți vom explica în acest articol motivele pentru care să optezi pentru ferestre cu sticlă termoizolantă.

Ce este sticla termoizolantă și unde se poate monta?

Confecționată dintr-un material gros și rezistent, sticla termoizolantă asigură o protecție sporită și etanșeitate de înaltă calitate. Profilul realizat din 3 foi de sticlă asigură rezistență la condiții meteorologice nefavorabile și intemperii.

Pentru că sticla reprezintă o mare proporție din suprafața unui geam, ea trebuie să fie confecționată cu atenție și să vină cu soluții optime pentru probleme precum:

 • Efracția;
 • Deteriorarea rapidă;
 • Lipsa etanșeității fonice și termice.

Datorită proprietăților pe care le are, sticla termoizolantă este recomandată pentru ferestrele oricăror clădiri, indiferent că vorbim despre locuințe, case de vacanță, clădiri de birouri sau industriale. Sticla termoizolantă poate fi aplicată pe ferestre de dimensiuni foarte mari sau pe uși pentru deschideri mari.

De exemplu, poți alege sticlă termoizolantă pentru fereastra mică de la baie sau poți opta pentru aplicarea ei pe uși armonice sau uși culisante. Iar dacă te întrebi cum să alegi corect sticla pentru ferestrele casei, trebuie să ai în vedere orientarea casei. 

Dacă locuința ta se află orientată spre vest, în mare parte, atunci vei avea parte de mult soare pe durata zilei. Așadar, este recomandat să alegi sticlă termoizolantă cu proprietăți de protecție UV sau chiar rulouri exterioare.

Avantajele sticlei termoizolante pentru uși și ferestre PVC

Nu ești sigur că vrei să alegi sticlă termoizolantă pentru ferestrele și ușile PVC ale casei tale, trebuie să știi că ea vine cu o serie de avantaje. De exemplu:

 • Sticlă de înaltă calitate care asigură protecție;
 • Transmisie luminoasă ce poate fi controlată înainte de achiziție;
 • Izolare fonică ridicată;
 • Termoizolare de excepție;
 • Economie pentru facturile la energie.

Ferestrele PVC din sticlă termoizolantă Barrier au 3 straturi de material:

 • Barrier Sun Control, aplicată la exterior pentru confort vizual și factor solar sporit.
 • Sticlă mediană, concepută drept barieră termică între interior și exterior, pentru o termoizolare de înaltă calitate.
 • Sticla interioară LowE, cu o capacitate de izolare sporită și aspect simplu, potrivit pentru orice tip de locuință.

În plus, sticla interioară asigură lipsa apariției condensului la geamurile de termopan. Așadar, este redus și riscul de apariție al mucegaiului care provoacă putrezirea cauciucurilor de la fereastră.

Pe lângă sticla de înaltă calitate, ferestrele și ușile PVC vin și cu elemente de feronerie ideale. Astfel, ai siguranța unor produse care rezistă mai mult la deteriorări sau chiar condens. De exemplu, poți alege mânere sau sisteme de blocare potrivite pentru nevoile tale.

Cum să cureți corect sticla termoizolantă

De regulă, spațiile vitrate ale elementelor de compartimentare din tâmplărie PVC sunt ușor de curățat și nu necesită tratamente cu soluții chimice speciale. Așadar, simpla pulverizare cu apă și curățare cu ajutorul unui material moale.

Totuși, dacă vremea capricioasă a murdărit ferestrele, poți pulveriza soluții degresante, iar mai apoi să cureți sticla. Nu uita să o cureți pe ambele părți ale ferestrei.

În ceea ce privește întreținerea elementelor de feronerie, poți lubrifia balamalele și închizătorile pentru ca ele să funcționeze corect. 

Sperăm că articolul nostru te-a ajutat să descoperi toate motivele pentru care să alegi sticla termoizolantă pentru ușile și ferestrele casei tale. Iar dacă ai nevoie de asistență sau răspunsuri, consultanța Barrier îți pune la dispoziție specialiști cu care să discuți.

Mult succes pe toate planurile!