Ce sunt ușile de garaj de tip rulou și cum le amenajezi

Ce sunt ușile de garaj de tip rulou și cum le amenajezi

Atunci când alegi să locuiești la casă, te bucuri de un spațiu vast pentru desfășurarea activităților zilnice în aer liber, dar și de zone de depozitare mai mari. De aceea, putem vorbi și despre beneficiul locului de parcare al mașinii.

Stresul găsirii unui loc de parcare dispare atunci când te întorci acasă și știi că îți poți parca automobilul în curte, ori chiar în garaj, dacă spațiul permite ridicarea acestei construcții.

Deși este o parte adiacentă a casei, garajul trebuie să fie în ton cu căminul tău, atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional. Este important să te asiguri că accesul către și dinspre garaj se realizează ușor, indiferent că se face cu mașina sau nu.

Așadar, în acest articol vom vorbi despre ușile de garaj de tip rulou și cât de potrivite sunt ele pentru nevoile tale.

Ce sunt ușile de garaj de tip rulou

Atunci când vorbim de garaj, ne referim, de cele mai multe ori, la locul care protejează automobilul de condiții meteorologice nefavorabile. Totuși, garajul mai este folosit și pe post de atelier sau spațiu de depozitare a diferitelor ustensile practice.

Indiferent cum alegi să te bucuri de spațiul din garaj, un lucru este cert. Ai nevoie de o ușa de calitate care să îndeplinească o serie de caracteristici precum rezistența la pătrundere prin efracție, izolare termică și fonică.

Iar pentru că zonele de acces sunt unele dintre cele mai tranzitate spații, ușile trebuie să fie rezistente, practice, ușor de manevrat și eficiente.

Atunci când spațiul de montare și utilizare este redus, o ușă de garaj clasică te poate pune în dificultate. De exemplu, nu ai putea parca o altă mașină în fața garajului pentru că ușa necesită un spațiu vast pentru a se deschide. În schimb, deschiderea ușilor de garaj de tip rulou se realizează prin ridicarea și rularea într-o casetă a lamelelor din care este construită ușa. Astfel, tu ai loc pentru manevrarea mașinii atât în garaj cât și în afara lui.

Catalogul Barrier pentru uși de garaj cuprinde o gamă de produse în conformitate cu standardele pe care le cauți, iar dacă ai nelămuriri, poți citi despre cum să alegi ușile de garaj potrivite pentru spațiul tău.

Când este recomandat să montezi o ușă de garaj tip rulou

O altă alternativă pentru închiderea garajului atunci când spațiul este restrâns o reprezintă ușa secțională.

În ceea ce privește manevrarea ei, ușa de garaj secțională se deschide tot prin ridicare în interior, însă în plan orizontal. Practic, ușa secțională va fi paralelă cu tavanul și podeaua garajului.

Dezavantajul este că ușa secțională va ocupa spațiu. Iar dacă înălțimea garajului este mai mică sau dacă tavanul are grinzi de susținere, acest tip de ușă nu se poate monta.

Așadar, dacă ești o persoană pragmatică și pui tot timpul eficiența pe primul loc, înseamnă că ești în căutarea unei uși de garaj care să îmbine toate nevoile tale, dar și să fie în linie cu viziunea ta.

Îți recomandăm să montezi o ușă de tip rulou pentru garajul tău atunci când vrei să economisești spațiu atât în garaj, cât și în afara lui sau când cadrul de care dispui este limitat. Iar pentru a te bucura un timp îndelungat de utilitatea garajului tău trebuie să ai în vedere și câteva măsuri de întreținere a porții.

 Cum se amenajează ușa de garaj tip rulou

Datorită structurii lor, ușile de garaj tip rulou nu necesită sisteme de prindere în tavan. Astfel, ruloul poate fi montat atât în interior, cât și în exteriorul garajului asigurându-se mijloace potrivite de protecție a mecanismului.

Ușa poate fi acționată electric de la buton sau din telecomandă. În plus, poți accesoriza poarta garajului tău cu zone vitrate sau fante de ventilare. Oricum ai alege să îți personalizezi produsul, știi sigur că spațiul din garajul tău este închis etanș. Prin urmare, apa sau curenții de aer nu vor pătrunde.

Iar pentru a fi sigur că îți protejezi cu succes mașina și ustensilele, beneficiezi de o garanție extinsă de 5 ani pentru produsele Barrier datorită rețelei de parteneri autorizați.

Nu uita să verifici periodic mecanismul de închidere a ușii de garaj, iar dacă sesizezi modificări, apelează la mecanici autorizați care să regleze sistemele.

Pentru a afla mai multe detalii în legătură cu ușile de garaj din catalogul nostru, poți accesa secțiunea de Consultanță Barrier pentru a lua legătura cu specialiștii noștri.

Îți dorim numai proiecte realizate cu succes!