Termopane aluminiu sau termopane PVC? Avantaje, dezavantaje și diferențe

Termopane aluminiu sau termopane PVC? Avantaje, dezavantaje și diferențe

Nu toți oamenii acordă atenție detaliilor atunci când aleg materiale de construcție pentru locuința lor. Și indiferent de motivul invocat, concluzia este aceeași. Calitatea construcției este scăzută și implicit este afectată și calitatea vieții. Iar pentru că siguranța și confortul sunt pe primul loc, te gândești ce să alegi între termopane din aluminiu sau tâmplărie PVC.

Desigur, dacă achiziționezi o locuință gata construită, ai parte de elementele de compartimentare care au fost deja montate. Însă atunci când trebuie să faci tu alegerea, vrei să te asiguri că optezi pentru cea mai bună variantă. 

Există diferențe între tâmplăria din aluminiu și tâmplăria PVC, iar în articolul de astăzi vom compara atât avantajele, cât și dezavantajele fiecărui tip.

Avantajele tâmplăriei din aluminiu pentru uși și ferestre

Datorită materialului de înaltă calitate, ușile și ferestrele din aluminiu au o rezistență ridicată la orice fel de intemperii. De exemplu, sunt foarte rezistente la efracție datorită îmbinărilor, dar și a feroneriei de securitate. Așadar, poți sta fără grijă atunci când pleci în vacanță, iar locuința rămâne goală.

De asemenea, tâmplăria din aluminiu nu oxidează și nu ruginește din cauza ploii sau a ninsorii. Indiferent de vreme, stai în confortul casei fără să pui la îndoială calitatea ușilor și ferestrelor din aluminiu.

De regulă, tâmplăria din aluminiu este potrivită pentru locuințele moderne datorită aspectului pe care îl are. Ramele ferestrelor creează o imagine unitară a locuinței, în completare cu ușile din aluminiu. În plus, tâmplăria din aluminiu are avantajul întreținerii ușor de realizat. Nu ai nevoie de perii sau soluții speciale pentru îndepărtarea murdăriei.

Totuși, elementele de compartimentare din aluminiu au un dezavantaj. Prețul ridicat, comparativ cu alte tipuri de uși și ferestre. Datorită calității înalte și a prelucrării atente, tâmplăria din aluminiu este mai costisitoare. Totuși diferența de preț se poate amortiza în timp, în raport cu calitatea și durata de viață a tâmplăriei.

De ce să alegi termopane PVC pentru locuință

Tâmplăria din PVC este una dintre cele mai comune alegeri pentru ușile și ferestrele din casă. De ce? Pentru că materialul din care sunt fabricate elementele de compartimentare este rezistent și nu își modifică în timp aspectul. Mai mult decât atât, PVC-ul asigură un nivel ridicat de izolare, atât fonică, cât și termică.

Tâmplăria din PVC este și ea ușor de întreținut, nefiind nevoie de aplicarea unor tratamente speciale. Și pentru că materialul PVC are calități antifungice, nu permite dezvoltarea bacteriilor pe suprafața ferestrei. Așadar, te bucuri de un mediu curat și potrivit pentru familia ta.

În plus, după montarea ferestrelor de termopan, nu e nevoie să îți faci griji de condensul pe geamuri sau de aburirea geamurilor cu tâmplărie PVC.

Totuși, materialul PVC pentru uși și ferestre are și el dezavantajele sale. De exemplu, pentru persoanele fumătoare, tâmplăria PVC nu este o alegere potrivită întrucât fumul îngălbenește ramele de termopan.

De asemenea, pentru proprietățile moderne care au modele de geamuri personalizate, montarea geamurilor din PVC ar putea fi o provocare. Spre deosebire de tâmplăria din aluminiu, cea din PVC este mai puțin flexibilă și poate ceda ușor la încercări de prelucrare.

Diferența între tâmplăria aluminiu versus PVC: ce să alegi pentru casă

Deosebirile dintre tâmplăria din aluminiu și tâmplăria PVC sunt, în principal, bazate pe materialul de fabricație. Totuși, ambele tipuri sunt potrivite pentru montarea la casă, însă depinde de preferințe și buget.

Pentru locuințele moderne cu un stil minimalist, cu siguranță sunt mai potrivite ușile și ferestrele din aluminiu. În cazul caselor în care confortul termic și fonic este mai presus, atunci ușile și ferestrele din tâmplărie PVC sunt alegerea ideală.

De asemenea, bugetul alocat montării de uși și ferestre contează foarte mult. Iar dacă te gândești să alegi varianta PVC, dar aspectul tâmplăriei din aluminiu, atunci poți apela la placarea cu aluminiu.

Dacă ești în căutarea mai multor informații despre tâmplăria aluminiu sau tâmplăria din PVC, vino pe blogul Barrier. Pentru detalii și oferte, îți stă la dispoziție consultanța Barrier.