Geamuri personalizate pentru locuințe moderne

Geamuri personalizate pentru locuințe moderne

Ești pe cale să construiești locuința visurilor tale? Probabil că te gândești cum să o amenajezi și ce decizii să iei pentru a avea confortul dorit. Iar atunci când vine vorba de uși și ferestre pentru casă, poți alege tipul de tâmplărie și chiar forma geamurilor.

Poate că locuința ta modernă nu se încadrează în tipare și îți dorești ceva special. Așadar, poți alege geamuri personalizate pentru fiecare încăpere din casă. Și nu trebuie să îți faci griji în privința caracteristicilor ferestrelor. Te poți bucura de avantajele ferestrelor din PVC chiar dacă vrei un geam cu o formă diferită.

În cele ce urmează vom detalia tot ce trebuie să știi despre geamurile personalizate și cum să le alegi.

Ferestre pentru locuință cu geamuri personalizate

În funcție de dimensiunile casei tale, te poți gândi și la ce fel de ferestre să montezi. De exemplu, atunci când încăperile sunt foarte înalte, poți monta ferestre cu deschideri mari din PVC pentru a te bucura de iluminare naturală din plin.

De asemenea, dacă locuința ta are mansardă, poți alege ferestre triunghiulare pentru mansardă. Spre deosebire de cele care se montează pe partea de acoperiș, ferestrele de mansardă triunghiulare se montează în perete. Deosebirea este că forma specifică nivelului superior permite aplicarea și uniformizarea structurii locuinței.

Cu alte cuvinte, te poți bucura de ferestre în zona mansardei fără să îți faci griji că geamurile nu se pot monta sau că aspectul casei nu va fi plăcut.

De regulă, geamurile personalizate sunt alese atunci când arhitectura construcției este una specială și nu se pot monta geamuri de formă convențională. Cu toate acestea, poți alege geamuri cu formă atipică pentru un aspect așa cum ți-l dorești.

Forme și dimensiuni pentru geamuri la casă

În cazul în care nu ești sigur ce formă să alegi pentru geamurile personalizate, îți vom arăta câteva dintre cele mai cunoscute forme  și unde le poți monta.

  1. Geamul rotund. Adesea, este potrivit pentru structuri arhitecturale speciale. Geamul poate fi montat în orice zonă a casei, însă este mai potrivit pentru zona de mansardă cu acoperiș în două ape. De asemenea, poate avea dimensiuni variabile și se poate confecționa pentru diverse metode de deschidere.
  2. Geamul arcadă. De regulă, forma de arcadă este compusă dintr-unul sau două geamuri batante și o parte de geam imobilă, cu formă de semicerc. Geamul este mai potrivit pentru montare la etaje superioare, în camere precum dormitoarele.
  3. Geamul trapez. Datorită laturii înclinate, geamul trapez se potrivește tot în zona etajului superior sau chiar al mansardei. Fereastra se poate compune dintr-un geam trapez batant sau un geam dreptunghiular batant și un geam triunghiular imobil.
  4. Geamul triunghiular. La fel ca geamul trapez, și cel triunghiular poate fi montat în zona superioară a casei. În funcție de dimensiunile geamului, el poate avea mai multe părți batante. De exemplu, pentru geamurile triunghiulare echilaterale, se pot confecționa două geamuri batante.

În ceea ce privește construcția geamurilor, alegerea se poate face pe baza ușurinței de utilizare a ferestrei, dar și pe baza costurilor. De asemenea, este important ca măsurarea golului pentru ferestre să se facă corect înainte de montarea ferestrelor cu formă personalizată.

De ce să alegi geamuri personalizate pentru casa ta

După cum spuneam anterior, geamurile cu formă atipică sunt confecționate pentru cazurile în care ferestrele obișnuite nu pot fi montate. Fie nu este suficient spațiu, fie aspectul construcției nu ar fi pus în valoare.

Dacă te gândești să alegi ferestre cu diferite forme, trebuie să știi că te poți bucura de aceleași caracteristici importante ale ferestrelor din PVC. De exemplu, te bucuri de izolare termică de calitate și știi că nu vei avea pierderi de căldură la casă.

În plus, și izolarea fonică este asigurată de ferestre. Poți dormi liniștit sau poți petrece în mansardă fără să îți faci griji că va fi deranj. Geamurile ferestrelor asigură fonoizolație datorită garniturilor și a inserției de gaz inert dintre foile și sticlă.

Ai nevoie de ferestre cu formă personalizată? Contactează cu încredere specialiștii Barrier și cere o ofertă pentru planul casei tale.