Feronerie pentru uși exterioare: cum să îți securizezi locuința

Feronerie pentru uși exterioare: cum să îți securizezi locuința

Fie că vorbim despre construirea unei case sau despre renovarea ei, cu siguranță este nevoie de alegerea unor uși exterioare cu feronerie de calitate. Ai nevoie de garanția unei uși care să te protejeze de orice intemperii. Și bineînțeles, de un model care să se potrivească perfect cu planul locuinței.

Așadar, de unde știi ce fel de ușă să alegi și cum ar trebui ea să arate? Mai mult decât atât, la ce ar trebui să fii atent ca să te asiguri că ușa de exterior este securizată?

Sunt multe lucruri pe care trebuie să le ai în vedere. Iar pentru a te asigura că faci alegerea corectă, ți-am pregătit în articolul de astăzi tot ce trebuie să știi despre feroneria pentru uși exterioare.

Elemente de feronerie pentru uși: ce să alegi pentru o casă protejată

Elementele de feronerie sunt o parte importantă a unei uși întrucât ele determină funcționalitatea ei. Așadar, deschiderea, închiderea și încuierea se realizează cu ajutorul feroneriei ușilor. Atunci când vorbim despre ea, ne referim la piese precum balamale, șuruburi, sisteme antiefracție, mânere, garnituri și încuietori.

Când vrei să alegi o ușă de intrare pentru casă este important să te asiguri că elementul de compartimentare este echipat cu mânere de calitate, balamale rezistente și garnituri care să asigure etanșeitate ridicată.

Ușile de intrare cu feronerie de securitate, de exemplu, au și avantajul izolării termice și fonice. Așadar, nu îți faci griji că frigul sau sunetul furtunii ar pătrunde la tine în casă. Prin urmare, ca să te asiguri că scapi de pierderile de căldură la casă și de potențiali intruși, alege sisteme de închidere de calitate precum:

  • Sistem standard, cu 4 puncte de închidere cu acționare prin mâner;
  • Sistem de siguranță și etanșare, cu 2 puncte antiefracție și 3 puncte de închidere cu acționare prin mâner;
  • Sistem automatic, cu 3 puncte de închidere, 2 antiefracție, închidere automată și deschidere prin sisteme smart;
  • Sistem cu bolț și cârlig, cu 2 puncte tip cârlig și 2 puncte de închidere cu acționare prin cheie.

 

Avantajele feroneriei de securitate pentru casă

Ușa de intrare la casă îți protejează locuința și familia de orice fel de evenimente neplăcute. Fie că vorbim despre pierderi de căldură, nivel ridicat de zgomot sau chiar hoți, ușa exterioară trebuie să îți ofere garanția unei rezistențe îndelungate.

Închipuie-ți că pleci în vacanță cu familia pentru mai multe zile. Cu siguranță nu îți dorești să te întorci acasă și să găsești locuința devastată. Așadar, alegerea unei feronerii de securitate pentru ușile exterioare este un pas important.

Cu siguranță, trebuie să iei în calcul și aspectul estetic al ușii și să te asiguri că se potrivește cu restul locuinței tale.

După cum îți spuneam anterior, feroneria de securitate asigură și termoizolare și fonoizolare datorită rezistenței. Cu alte cuvinte, garniturile montate în proximitatea elementelor de feronerie asigură etanșeitatea mult dorită. Așadar, nici frigul, nici zgomotul și nici musafirii nepoftiți nu vor putea pătrunde în casă fără voia ta.

În plus, poți reduce costurile la energie semnificativ deoarece schimbul termic este foarte redus. Totodată, nu îți faci griji în legătură cu condensul pe geamurile de termopan.

Ce modele de uși exterioare să alegi pentru siguranță garantată

În planul casei tale ai indicat deja locul unde vor fi ușile și ferestrele, însă poate că nu ai ales și modele sau materiale pentru ele. Așadar, este momentul să decizi ce modele de uși de intrare să alegi. 

Dacă te-ai ocupat deja de măsurarea golului pentru montarea ușilor, atunci știi că alegi fie uși simple, fie uși duble. De regulă, ușile duble sunt mai potrivite în cazul în care este nevoie de deschideri mari la casă. Iar dacă ai optat pentru varianta ușilor duble, trebuie să te asiguri că feroneria împiedică deteriorarea ușilor și implicit efracția.

În plus, dacă ai ales uși de intrare vitrate, este indicat să optezi pentru sticla securizată.

În cazul ușilor simple, alegerea se rezumă la uși din PVC sau uși de intrare din aluminiu. Deși ambele modele prezintă un grad mare de siguranță, alegerea o poți face pe baza preferințelor estetice. De exemplu, ușile exterioare din aluminiu sunt potrivite pentru locuințe moderne.

Contactează specialiștii Barrier pentru mai multe informații legate de feroneria pentru uși exterioare. Mult succes în tot ceea ce plănuiești!